Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kerek

1 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forrás: népszava.hu Nagy az öröm az "egyháznál" gondolom, de ennek a történetnek ettől még nincs vége. Három párhuzamos és egymástól független hatósági eljárás zajlik az egyház ellen (rendőrségi, adóhatósági, adatvédelmi), ebből az egyikben elértek egy részsikert. A NAV nyomozása, mint láttuk,…..
Nem nagyon tudom mire vélni a másik blog felhívását, ugyanis 1) A szcientológusokkal, mint magánemberekkel semmi bajom. A legtöbbjüket kedveltem, és ez azóta sem változott. Rengeteg nagyon ember jó van ott mind a mai napig, akikről tudom, hogy őszinte bennük a segíteni akarás. A pozitívumokat…..
Bevezető: A 3. rész alapanyag hiányában kimarad (angol felirat sincsen hozzá még), ezért előreveszem a 4. részt. A 4. rész tulajdonképpen egy különleges és különálló epizód ebben az évadban, és véleményem szerint az egész sorozat eddig legjobban sikerült része.  Előzmények: A szcientológia és…..
Kerek 2017.09.11 14:19:36
@Damiel: Én úgy gondolom, hogy ennek hosszútávon lesz hatása. Mivel aktív egyház tagokkal nem tudnak beszélni, csak a már kilépett exekkel, ezért inkább megelőző jellegű a sorozat, ami hosszú távon tud eredményt felmutatni. Szerintem akkor beszélhetünk igazi hatásról, ha már aktív egyház tagok is lesznek a beszélgetés alanyai között.
Kerek 2017.09.11 16:45:26
@Damiel: Megnéztem, és tényleg érdekes. Ez is azt támasztja alá, hogy nincs szüksége az egyháznak külső ellenségekre. Elég az, ahogyan megnyilvánul, és a saját emberei viszik a padlóra.
Kerek 2017.09.11 22:34:13
@Bgisi: Szia, Zorro megkért, hogy a beszélgetésünket ne tegyem ide, így nem teszem, de annyit azért elmondok, hogy kb. azokat a válaszokat kaptam, amire számítottam. De szerintem neked is elmondja a nézőpontját privátban ezekről a kérdésekről, ha megbeszéled vele.
Remélem, hogy sok alkalmam lesz még hirdetni az igét! :) Lumens.hu - A szcientológia egy nagyon összetett, nagyon komolynak tűnő átverés Ezúton is köszönöm a megjelenési lehetőséget a lumens.hu csapatának!..
Megjegyzés: lesz ennél komolyabb bejegyzés is (folytatom a szcientológus konzultánsokról szólót), de addig is itt van egy érdekesség. Ez a reklámanyag esett be, a malmői "ideális org" rabszolgákat munkatársakat keres, és ezt a képet mellékelték hozzá. A 4 új emberből 3…..
Kerek 2015.05.01 07:48:17
@Tigris49: Rosszul tudod, a valóságban nincs ilyen időkorlát, hogy Sea Org tag lehess.
Kerek 2015.05.01 07:51:41
@vittore: Talán csak ő is az útját keresi az életben. Jó eséllyel belátható időn belül rájön, nem a megfelelő ösvényre lépett, és arra a sorsra jut, mint az ex Sea Org tagok :)
Kerek Kezdet 2012.12.31 14:24:19
Oké, akkor elkezdem. Szükségem van arra, hogy ezeket leírjam, mert talán így sokkal jobban átlátom, és talán jobban meg is értem, hogy mit akarok megérteni. Hosszú évek óta igyekszem rájönni, hogy mi is a célom az életben. Persze vannak apróbb célok, de ezek nem olyanok, amelyek…..
Gyakorlatilag erre szólította fel írásos utasítás formájában a blog egyik olvasóját az egyház.Most kapta kézhez a mellékelt "etikai utasítást". Feketével van kisatírozva a feleség, pirossal a férj neve.Annyit lehet tudni a házaspárról, hogy mindketten…..
Ez ment ki ma e-mailben:   Egyébként róla van szó:http://kdnp.hu/kdnp/parlamenti-frakcio/nagy-andorNincs különösebb hozzáfűznivalóm a témához; remélem, hogy a hír eljut a megfelelő helyre...
Kerek 2011.09.05 20:03:19
@béla 23:
Írtam válasz mailt. Egyébként csodát ne várjatok, amíg a szciben van az ember. Sajnos.
Kerek 2011.09.06 06:54:35
@béla 23:
Igen, közben látom, hogy nem küldte el a mailt. De a lényeget leírtam az előző kommentemben. Drukkolok, hogy jó irányba menjenek a dolgok nálatok.
Ezt az e-mailt kapta egyik, még hivatalosan az egyházhoz tartozó ismerősöm: Dátum: 2011. július 29., péntek, 09:49:37 Feladó:   Tárgy: Bizalmas! Címzett: undisclosed-recipients@ismeretlen   Szcientológus barátaim!   Eljött az idő,…..
LEUGRANI A HÍDRÓL MB: Hogyan hagytad ott őket?   JB: Nem engedtek el. Állandóan nemet mondtak. Végül azt mondtam, hogy akkor kérem vissza a pénzem. Volt még pénzem az ottani számlámon. És a belső irányelvük szerint, ha visszakérted, akkor vissza kellett adni.   MB:…..
Kerek 2008.11.01 12:01:33
Alcím: avagy hogyan áll át az átlagember a szcientológia gondolatvilágára   Ebben a bejegyzésben azt próbálom meg bemutatni, hogy hogyan lesz valakiből hithű szcientológus, milyen lelki folyamatok zajlanak le valakiben az egyházban onnantól fogva, hogy bekerül, és milyen…..
Kerek 2008.10.26 09:21:55
Sajnos azt kell mondani, hogy elég jól összegezte Reformer az általános hozzáállást. A "lehetséges bajforrás és elnyomó személyek"-al kapcsolatos LRH etikai technológia alkalmazásában is sajnos nagyon a szintetikus "szóról szóra követem az alapító ilyen esetekre vonatkozó irányelveit" hozzáállás jellemző. Hol vannak már az a LRH nézet, hogy "ésszerűség"...
Érdekes amúgy, hogy a kilencvenes évek második felében a budapesti misszió etikai kezeltjei között elég kevés szakította meg a kapcsolatot azokkal, akiket elnyomó személyként azonosítottak be etikai kezelés során. Az esetek kb. 90%-ban elég volt csak az, hogy közölve lett a kezelt személlyel, hogy két lehetősége van, vagy megpróbálja megoldani a helyzetet, és megbeszélni az illetővel a dolgot; vagy megszakítja vele a kapcsolatot. A kapcsolat megszakítástól szinte mindenki megrettent, így kénytelen volt az illetővel elbeszélgetnie ezekről, és kiderült, hogy valójában erre volt szükség, nem pedig a kapcsolat megszakítására. Emlékeim szerint a 3 év alatt kb. 2-3 ember szakította meg ténylegesen a kapcsolatát vagy családtagjával, vagy barátjával, akit elnyomónak ismert fel. Akkor még működött ez a dolog, nem tudom, hogy ma hogyan megy. Természetesen mindez azokra az emberekre vonatkozott, akik nem munkatársak voltak, és nem Sea Org tagok, hanem olyan szcik, akik tanfolyamot végeztek, vagy auditálást kaptak, és úgy általában részt vettek a szci közösség életében.
L. Ron Hubbard 1951-ben jelentette meg a "A túlélés tudománya" (Science of Survival) című könyvét. Ez része az úgynevezett "Alapok" csomagnak, amelyek elvileg minden szcientológus meg kell tanuljon.   A könyv főként a érzelmi tónusskáláról szól - Hubbard…..
(Megjegyzés: A videó még nem készült el, amint elkészül, bekerül ennek a szövegnek a helyére.)   JB: Tudod, mi az érdekes? Másfél-két évvel ezelőtt nagy divat volt, mindenki azt nyomta, hogy hallgassuk a Kongresszusokat. LRH 1960-as évek elejétől kezdte tartani a…..
Kerek 2008.10.23 20:22:00
Nos, olvasom a hozzászólásokat, és úgy gondolom néhány dolgot helyére kell raknom.

1. A Free Zonát az egyház ugyanabba a kategóriába sorolja, mint az Anonymus csoportot. Elnyomó csoportnak van elkönyvelve mindkettő.

2. "movie 2008.10.22. 16:28:41
Jokka: mondj egy olyan előnyt, amit a szcientológia segítségével bárki el TUD érni, azonban a szcientológián kívül semmilyen módon nem érhető el. "

Bocsánat, hogy Jokka helyett válaszolom meg, de ő vagy nem tud erre példát, vagy elsiklott a dolog felett. Én még mindig az "etika vonalon" maradnék, ahhoz értek. Van egy alap tétel a szcientológia etikájában, ami a "Bevezetés a Szcientológia Etikájába" című könyvben is szerepel(ha nagyon igényli valaki, akkor megadom az oldal számot is), miszerint "ha két személy között folyamatos gyűlölködés van, akkor annak mindig egy harmadik személy az oka, aki a gyűlölködést szítja". Erre vonatkozóan egy más egyháznál, vagy társadalom tudománynál sem találtam információkat, pedig sok helyen utánanéztem. Ha valaki mégis talál máshol erre utalást, jelezze, mert engem is érdekel.

3. "PTS volt. De nem az egyháztól, hanem egy konkrét személytől. Maga egy csoport nem lehet SP"

Jokka, ebben tévedsz, LRH azt mondja, hogy lehet egy csoport is SP. Lásd pszichiátria, mint csoport.

4. "csipinymous 2008.10.22. 01:07:15
Mond Mazsi!
Miképp kellett volna egy megtévesztett embernek védekeznie, megelőznie a helyzet kialakulását, ott bent, a szcientológiai egyháznál?
Mit ír erre Hubbard? Mit kell tenni ha, nem vagy magadnál és helyzetben vagy?"

Bocsánat, hogy ismét más helyett válaszolok. Szci szemszögből nézve a dolgot, JB még nem volt jártas a szci felépítésében, mikor szembesült a csalódásával először. Az lett volna a megfelelő út még a legelején, hogy jelzi a gondját az auditorának. Ami még jobb lett volna, ha az auditor vette volna észre, hogy valami nem stimmel. (Bár szerintem az Esetfelügyelőnek/az a személy, aki az auditálás lépéseinek helyességét ellenőrzi, és szükség esetén korrigáló intézkedést foganasít/ szintén észre kellett volna vennie a dolgot, és még időben intézkednie).
Anonymus szemszögből nézve el se kellett volna kezdenie az egész auditálást.

Angolul beszélők ismét előnyben! Jenna Miscavige volt Sea Org-tag, David Miscavige-nek, az egyház jelenlegi mindenható urának az unokahúga, valamint az ExScientologyKids.com egyik alapítója. Az ABC News az USA egyik nagy televíziós hírcsatornája, a Nightline-ről bővebben itt. 1.…..
Na nem feltétlen maga Jason Beghe, hanem a még nekem is meglepetést okozó, egyre erősödő magyar Anonymous! Minden ilyen erőfeszítés támogatandó, így egy az egyben leközlöm a felhívást:   FELHÍVÁS! Jason Beghe videóját minden magyarnak látnia és értenie kell. Ő az…..
Arra gondoltam, a múltkori aggasztó témák után jó lenne egy vidám poszt. Szemezzünk hát a OT-k sikerjelentéseiből. Talán nem szép dolog mások kárán nevetni, de úgyse ismerjük az illetőket, akik írták, megsérteni őket nem fogom, sőt talán sikerül betekintést nyújtani egy…..
Frissítés (2017.06.22): az érintett tartalomszolgáltatóhoz benyújtott panaszára CENZÚRÁZVA. Ez a blogbejegyzés a Drogmentes Magyarországért Maratonok nevű civil szerveződésről fog szólni. Elöljáróban leszögezném a következőket (előre cáfolom a vádakat): - nem szedek és nem is szedtem drogokat -…..
A következő személyes történetre az Index fórumon leltem. Kiegészítettem a személyes meglátásaimmal, ezek dőlt betűvel vannak írva. Az eredeti hozzászólás (2003.01.28): http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=27909201&t=9028217 Nézzünk tényeket: Voltam kint a…..
Összeszedtem az összes olyan blogot, amelyen szcientológiát támogató postok jelentek meg. Amelyik blogon más jellegű bejegyzések is szerepelnek, azt nem vettem bele ebbe a kimutatásba. http://szcientologia-hirek.blog.hu/ első szcn bejegyzés: 2007.10.02.    legutolsó…..
Forrás: http://en.wikinews.org/wiki/Church_of_Scientology_warns_Wikileaks_over_documents A Wikileaks.org-ról (MTI hírből): Bizalmas politikai és gazdasági információk, értesülések a feladó kilétét titokban tartva terjeszthetők a WikiLeaks elnevezésű új szolgáltatás útján. Az…..
Biztosan sokan észrevettétek, hogy kikerült a blogra a Claritas szakcsoport bannere. Köszönet a blog.hu-nak, amiért segítettek ebben. Kérlek benneteket, hogy ha lehetőségetek van rá, tegyétek ki ti is, ahova csak lehet. Kérésre elküldöm a címet. Tudom, borzasztó érzés, amikor…..
Kerek 2008.03.27 16:44:19
"Te meddig is voltál szci? Nem ismerlek.. meséld el kérlek.. "

már elmeséltem korábban ezen a blogon egy másik kommentemben. Ha tényleg érdekel, keress rá, és elolvashatod.


"Ha szci voltál és elödöntötted, hogy a szci a nagy gonosz, akkor miért teszel fel nekem kérdéseket vele kapcsolatban??"

Ne adj számba szavakat, sosem mondtam olyat, hogy "eldöntöttem, hogy a szci a nagy gonosz". Ne keverj össze mással, én sem teszem veled. Én is a saját realitásomat osztom meg itt másokkal, és igyekszem csak azokat a kérdéseimet feltenni, amin érdemes elgondolkodni.

"Senki nem állitja, hogy csak a szci az egyetlen helyes út"

De igen, a szcientológia pontosan ezt állítja. LRH is pontosan ezt állítja, ha bemész a szervezetbe, megmutatják neked az ide vonatkozó irányelveket.

Nem az én dolgom eldönteni, hogy jó úton jársz-e vagy sem, és nem is fogom megtenni. Azonban az nem ártana, hogy mielőtt mást, vagy másokat olyan jelzővel illetsz, amiért a hétköznapban akkora pofont kapnál, hogy csak úgy zúgna, azelőtt elgondolkodnál azon, hogy pusztán azért, mert más elképzelésük van a világ jobbátételéről, mint neked, vagy annak az ismeretnek, aminek birtokába jutottál, és magadévá tetted, még nem kell súlyosan leértékelő megjegyzésekkel illetni őket. Ennek a hozzáállásnak pedig nem a szcientológiához van köze, hanem az egymás iránti tisztelethez, és a becsülethez.


„boldogok a szegények, mert övék a mennyek országa”.

helyesebben "Boldogok a lelki szegények, mert övék a Mennyek Országa." nagy különbség egy szó eltérés.

Egyébként érdekesek a hozzászólásaid, kiváncsi vagyok, hogy milyen úton haladsz tovább.
Alcím: Szcientológia hírek, avagy érdekességek a szcientológia hírek-ben Még egy öngól Elejtették a vádat a március 15-i szcientológiaellenes tüntetés egyik résztvevője, Sean Carasov ellen. Előfordulhat, hogy pereli a Szcientológia Egyházat az általuk leadott hamis…..