Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elektro_atmel

6 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyelőre tesztelés alatt, ST7735 kijelzővel az alábbi blog alapján: Okos termosztát Jelenleg nincs rajta még relé, de az ESPEasy alatt DS18B20-al mérve a hőfokot, nincs fagyás, rendben lévőnek látszik. A kjelző felbontása 128x128, SPI vezérlésű...
A kijelzés kicsit közelebbről.....
Ha röviden jellemeznem kellene, a firmware-ek svájcibicskája névvel illetném, segítségével programozói tudás nélkül, hosszas fejlesztgetés nélkül tudunk sokféle szenzort néhány kattintással életre kelteni. Az első feltöltése persze kíván némi gyakorlatot... ám meglátásom szerint egy ESPEasy…..
Elektro_atmel 2019.02.03 20:49:32
@eNeS: Szia, nem nagyon akarlak zavargatni a problémámmal, de vagy 6 verziót kipróbáltam, és mindnél szinte ugyanazok a hibák:
Pl.: In file included from C:\Users\User\Documents\Arduino\EspEasy\Command.ino:2:0:
sketch\Commands/Common.h:28:27: error: 'IPAddress' has not been declared
IPAddress dhcpIP,
^
sketch\Commands/Common.h: In function 'String Command_GetORSetIP(EventStruct*, const __FlashStringHelper*, const char*, byte*, int, int)':
sketch\Commands/Common.h:36:39: error: 'GetArgv' was not declared in this scope
if (GetArgv(Line, TmpStr1, arg + 1)) {
^
sketch\Commands/Common.h:39:38: error: 'str2ip' was not declared in this scope
if (!str2ip(TmpStr1.c_str(), IP)) {
^
és így tovább...

Szóval csináltam egy friss, üres Arduinot, leszedtem a 2018...mega.zip-et (többet is). A lib tartalmát bemásoltam az Arduino library mappájába, előtte mindent kitöröltem. Aztán az src könyvtárat a sketchek közé raktam, és átneveztem EspEasy-re. Majd az EspEasy.ino-ra álltam és "Lefordított bináris exportálása" menüpontot választottam. Előtte beállítottam az alaplapot Wemos D1 Mini-re, 115200, 4M (1M sniff), port, amire kell, és egy kis fordítás után ezek a hibák jönnek elő. Már megőrülök tőle, de akárhány változatot fordítottam, a hibák szinte ugyanazok.
Szeretnék kérni egy alap lib és src állományt, ami nálad lefordul, az Arduino verziószámával együtt, hogy nálam lefordul-e. De csak ha nem nagy kérés. Előre is köszönöm.
Itt is az IPaddress-t hiányolja, melyik definíciós fájl(ok) hiányozhatnak pl.?
Vagy a mega csomagból be kell még valamit másolni valahová?
Köszi előre is...
Elektro_atmel 2019.02.04 16:53:37
@eNeS: Szia! Az alaplap-kezelőben eltávolítottam a 2.5.0-béta-t, és feltelepítettem a 2.4.1-et, csak nem írtam, de megvolt. Azzal kezdtem.
Üdv! Húúú, jó sok idő eltelt, és előrehaladtam az okos ház projekttel, az új idők szele nyomán kevésbé kábeleznék, inkább wifiznék. Ehhez lépéseket is tettem, egy Domoticz szervert futtatok otthon (előbb-utóbb Rapberry-n, de egyelőre egy PC-n). Ehhez mindenféle ESPEasy firmware-rel felszerelt…..
Sziasztok! Felkapott lett az okos ház meghatározás. Gondoltam, tényleg kéne valamit csinálni ezzel a témával. Legjobb lenne egy saját rendszert összehozni, speciálisan az én igényemre. Neki is álltam, van egy-két Kínából rendelt Arduino panelem, chippem, úgyhogy az alkatrészek megvannak, indulhat…..