Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kosinva

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teadélután Hazánk elgázosítói 2013.04.08 10:47:36
Másodjára szervezne Adj gázt! néven motoros felvonulást a Magyar Motoros Menet, karöltve (vagy azon belül is) a Nemzeti Érzelmű Motorosokkal: olyan motorbiciklis radikáljobbos fazonokkal, akik már 2006 őszén is motorokkal vonultak Gyurcsány ellen, a Jobbik feltörése óta pedig a…..
Kosinva 2013.04.08 16:51:22
@hoplita: Nem értem miért kell sírni. Azt hittétek kedves szélsőjobbos barátaiddal együtt, hogy azért mert a Fidesz jobboldali nem fog pofán csapni titeket, ha átlépitek jó ízlés határát?
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Pintér Bence válasza. * 2012 tökéletesen illeszkedik a rendszerváltozás utáni tékozló évek…..
Az önmagát konzervatívként aposztrofáló Bokros Lajos a baloldalinak tartott ATV-ben beszélget Kálmán Olgával a neoliberális gazdaságpolitika felemelkedéséről, a felelős kormányzás majdani eljöveteléről. Bár az elmúlt időszakban Bokros a legtöbbször azzal került be a…..
Egyelőre nem sokat lehet tudni, csak annyi tűnik biztosnak: a Lehet Más a Politika nem lép be az Együtt 2014-be, legalábbis a kongresszus döntésének értelmében - Jávor Benedek pedig lemondott a párt frakcióvezetői posztjáról. Schiffer András a HVG-nek cáfolta, hogy ő szeretné…..
Varánusz Csaó, LMP! 2012.11.18 05:06:13
Egyszer volt, hol nem volt, itt a vége fuss el véle.  Az LMP tegnapi kongresszusi napján kiderült, pofont adni a szarnak továbbra is nagyon megy, a lényeglátással meg az eddiginél is nagyobb bajok vannak.  - Nem sikerült felérni ésszel, hogy a meghozott döntéssel az utolsó…..
Kosinva 2012.11.18 11:53:40
@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"az MSZP demokrata mivolta és értékrendje elvitathatatlan"

Aha, minden egyes kijelentésükkel és mozdulatukkal látszik, hogy ők demokraták...
mandiner.blog.hu/2012/11/15/kun_kadar_rakosi_a_demokracia_baratai

Kommunistából sose lesz demokrata.
Hiába az eredetileg kitűzött cél, a „csak semmi Kulturkampf” elve, úgy látszik, ez is olyan, mint a szovjet hűtőszerelő esete a tankkal, bármi egyéb is a cél, mindig ugyanaz jön ki belőle. Ezúttal a táncművészek törékeny porcelánboltján sikerült elefántként…..
Most negyed egykor a Magyar Hírlap honlapján semmi hír nincsen, nemhogy az örmények felháborodásáról, de még a kiadatásról sem. Mindeközben a Magyar Nemzet a külpolitikai hírek közé száműzi, a második hírblokkba, egy nyúlfakrnyi hírbe az örmény konfliktust, aminél számukra…..
Mandiner blog Géza a rengetegben 2012.06.13 11:01:00
  Szőcs Géza lemondott. Ez mindenkinek jó, s leginkább talán Szőcs Gézának. A költő-politikus fantomokat, Esti Kornélt, barátokat és ellenségeket megszólító, lírai hangvételű közleménnyel búcsúzott hivatalától. A kultúrpolitika nehéz, embert próbáló feladat, s szinte…..
Kettős Mérce A fenébe is, Milla! 2012.06.04 14:46:17
Én kedvellek titeket, sokszor nem értek egyet azzal, amit csináltok, de azt gondolom a cél, a társadalmi aktivizmus segítése, az egyik legfontosabb dolog, amelyet ma Magyarországon tenni lehet! Csináltok számtalan hülyeséget, de mindenki hibázhat. Viszont azt a képet és szöveget,…..
Kosinva 2012.06.04 20:05:12
@weisz manfréd huba: Szerintem ne is foglalkozz vele. Amúgy sem értem, hogy mi ez a liberálisozás. A Milla ezek után nem érdemli meg, hogy liberálisnak nevezze magát, hiszen az nem liberális, aki mások szenvedéseibe tapos bele és mások emberi méltóságát vitatja. Trianon pont, hogy nem egy baloldali vagy jobboldali dolog, hanem a magyar sorstörténetnek egy nagyon szomorú darabja, ahol egyeseket származása miatt megfosztottak jogaiktól és tulajdonaiktól és ahol (ahogy te is írtad) szabályosan kettészakítottak családokat.
    A magyar jobboldalt elemző Mi a jobb? sorozatunkban Stumpf András (Heti Válasz) írását olvashatják.   Kezdjük valami nagyjából frissel, aktuálissal! A mozdulattal, amellyel Magyarország kulturális államtitkára, civilben költő, a „ravatalra” helyezi a…..
Kosinva 2012.06.03 23:06:29
@takacsb: Szerintem valamit keversz. A nemzeti liberálisok aka. konzervatív szabadelvűek jó része a Fidesz mellett sündörög és persze nem tetszik nekik a kormányzás menete, de elég rég (talán 94-ben) volt amikor még az SZDSZ-ben is voltak jobboldali liberálisok. A Bajnai féle Haza és haladás körül leginkább nemzeti baloldaliak vannak, ha vannak. Persze lehet csak a fogalomrendszerünk más.

Amúgy már a dualizmusban is kiderült, hogy konzervatív szabadelvűek tudják sikere vinni az országot, hisz kevesen mondhatják, hogy a dualizmusban rossz volt élni a magyarországi Szabadelvű Párt kormányzása alatt.
  A magyar jobboldal folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Tőkéczki László egyetemi docens, az ELTE BTK Művelődéstörténeti Tanszék vezetőjének, a Valóság főszerkesztőjének írását olvashatják.   Lassan történelmi távlat alakult ki ahhoz, hogy a rendszerváltozás…..
Kosinva 2012.05.30 10:55:09
A szerző érdekes konzekvenciákat tud levonni és még érdekesebb világlátással rendelkezik.
Bár arra nagyon jól rátapintott, hogy a szabad versenyes kapitalizmus nagyon egyszerű elven működik: Az erősebb kutya baszik. Az más kérdés, hogy olyan gentlemanok vagyunk, hogy jó eséllyel mindég mi vagyunk alul, még akkor is ha Románia vagy Szlovákia jön szembe. (Megjegyzésként leírom, hogy talán nem kellett volna a 2. világháborúban magyar tőkés és polgári zsidóságot deportálgatni és szétkergetni, akkor lehet nem itt tartanánk)
Amúgy meg nem a játékszabályok miatt kellene sírnunk, hanem kihasználni a kapitalizmus nyújtotta előnyöket és mondjuk Szlovákiát magyar gazdasági gyarmattá kellett volna avanzsálni (és máris rendben lennének a kisebbségi magyarok jogai is). A csehek, a szlovének és a lengyelek nagyon sikeresen ismerték fel az irányokat és lassan fényévekre lesznek tőlünk.
Magyarország egyszerűen két dolog miatt tart itt. Egyrészt a rendszerváltás után a magyar külpolitikai lehetőségeket csak mérsékelten használtuk ki (pl. a magyar cégek a környező országok cégeivel szembeni dominancia erősítésére alig). Másrészt magyar politika és a magyar emberek elsődleges célpontja a jólét volt és nem a jólét oka a gazdasági teljesítőképesség, aminek az lett az eredménye, hogy a jólétet nem saját gazdasági potenciálunk növelte, hanem a felvett és a jóléti kiadásokra elköltött hitelek. Aminek egyenes következménye lett az eladósodás nagyrészt külföldi kitettséggel, ami egy világválsággal fűszerezve majdnem be is tudta tenni a kaput az országnak.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Ablonczy Bálint (Heti Válasz, Kommentár, a Mandiner-előd Reakció főszerkesztője) írását olvashatják.   Az elmúlt tíz évben a magyar jobboldal kinyílt.  Az…..
  RBD Morier bécsi brit követségi titkár levele Lord Bloomfieldnek. Közli Frank Tibor a Brit diplomata a kiegyezés előtti Pest-Budán: R. B. D. Morier és az Osztrák-Magyar Monarchia születése c. tanulmányában (Külügyi Szemle 2008 / 2. szám) *   No. 7   Pest,…..
Kosinva 2012.05.19 19:45:06
@Kandeláber: Akkor nézz végig még egyszer a nemzeten! Közgazdász nemzet csak szeretnénk lenni, de a magyar emberek nem értik a gazdasági folyamatokat, maximum inkább valami tökéletesen újat próbálnak összehozni, pl. "unortodox gazdaságpolitika", ami vagy bejön vagy nem. Ellenben a jogi kiskapuk megtalálása és az adócsalás nemzeti sport mind a mai napig.
   A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Pánczél Hegedűs János (Regnum! Portál) írását olvashatják.   A felvállalt és a nem vállalt hagyományok  Egy magyar jobboldalinak még mindig egyfajta…..
Kosinva 2012.05.18 12:44:33
A szerző szégyellje magát, ahogy a Jobbikot mentegeti, ami öndefiníciója szerint nemzeti radikalizmust képviseli (én inkább nevezném nemzeti kommunizmusnak). A Jobbik és elődpártjai mindég is Magyarország szétzilálásán dolgoztak (ha még nem is tudatosan), a jobboldali radikalizmus (avagy nevezzük nevén: szélsőjobb) volt az ami miatt Magyarország a második világháborúban nagyobb sebeket kapott, mint a környező országok. Nem mellesleg amit a Jobbik az EU-ellenesként művel, amiatt Habsburg Ottó forog a sírjában.
A jobboldal pedig legsikeresebb időszakában (kiegyezéstől első világháborúig Osztrák-Magyar Monarchiában) egyfajta konzervatív liberális politikát folytatott, amelynek köszönhetően Magyarország utolérte a Nyugatot. Nem véletlen, hogy legnagyobb magyar jobboldaliak konzervatív szabadelvű (ha úgy tetszik liberálisok) voltak Széchenyi Istvántól kezdve Bethlen Istvánig.
Horthy Miklós ügye mellé pedig nem véletlenül nem áll oda a Fidesz. A kormányzó egy megosztó személyiség még a jobboldalnak is. Itt nem csak a felesleges zsidótörvényekre gondolok, hanem arra is, hogy Horthy Miklós későn vette észre, hogy Magyarország merre halad és mire végső lépésre szánta el magát, addigra késő volt (kiugrás). Persze ezek se halványítják el, hogy nagy szerepe volt abban, hogy az első világháborús veszteségek (Trianon) és az azt követő Tanácsköztársaság vörös borzalmai után sikerült Magyar Királyság fényét részben visszaállítani. Persze ez kevés, hogy ne jobboldal Károlyi Mihályává degradálódjon, akit ugyanannyira nem szeretnek a baloldaliak, ahogy jobboldaliak nem szeretik Károlyi Mihályt.
Mellesleg nem értem, hogy a Regnum portál főszerkesztője, hogy-hogy nem látja, hogy a "liberális-konzervatív párbeszéd" és a mérsékelt baloldal és jobboldal részbeni kiegyezése nélkül nem lehetséges visszaállítani a királyságot, mivel a jobboldalnak erre egyedül nincs elég támogatottsága.
Kosinva 2012.05.18 13:21:38
@Vhailor: Nem akarok közbeszólni a kettőtök vitájába, de valószínűleg jobban jövünk ki a háborúból, ha magyar bábállam mellett, ott van egy Londonban működő a szövetségesek által elismert magyar kormány Habsburg Ottó és Horthy Miklós vezetésével. Aminek eredményeképpen a Magyar Királyság mint győztes fél fejezi be a háborút, talán még a területi revíziók egy jó részét is sikerült volna megtartani. Nem mellékesen a kommunistáknak is nehezebb dolguk lett volna a háború után.
„Mert a rikító ponyvák alatt,patinás kupolák alatt iskan-kofa támadt annyi,hogy röhög a földs mert a kofákra hallgat a sors is:eljön a fekete katona."Nagy László: A város címere  Újfent kardot rántott az euroanarchizmus nevében régi kipróbált ismerősünk,…..
  14 óra 10 perckor Napraforgoblog: "Kinek a zsoldosa Ángyán József?" címmel adott ki egy hírt az MTI. A Kettős Mérce kereste a hivatkozott blogot, de nem találta. Nem találta, mert a Google sem ismerte még a blogot, aminek egyetlen bejegyzése ma délelőtt…..
Kosinva 2012.05.02 22:20:20
@weisz manfréd huba: Igaz, bár aki csöppet is értelmes az érzi, hogy az egész írás egy szándékos karaktergyilkolászás.

Amúgy a Mandiner csinálhatna egy interjút Ángyán Józseffel, rengeteg jobboldali szimpatizál a volt államtitkárral.
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi dilemmáit elemző Mi a jobb? sorozatunkban Csermely Péter (Magyar Nemzet) jegyzetét olvashatják.   Hurrá! Igen! Ismét hallom önt, európai értelemben vett Albán Úr, amely nagyon kedvező esemény. Kaptam egy új…..
Mandiner blog Tesis a világ 2012.03.30 23:01:00
  Az a János-arcú rendszerváltás. Az a következmények nélküli ország. Az a tompa érzés újra, mint amikor leesett, hogy Gyurcsány nem mond le. Az a haveri kutya, ami tovább vergődik. Azok a történetek, amik kiderültek. És azok, amikről mindenki tud, de még nem derültek…..
Nos, lezajlottak a 2012. március 15-i ünnepségek, nagygyűlések és tüntetések. Elhangzottak a vezérszónokok beszédei. Beszédet mondott ma Orbán Viktor, és tulajdonképpen valamennyi ellenzéki csoportosulás, amely alternatívát kínálhat ma Magyarországnak. Persze gondolom…..
Pár évvel ezelőtt egy nyugat-magyarországi benzinkútnál tankoltam. A kedves és készséges benzinkutas autogrammot kért tőlem. Miközben írtam, a hosszúnak tűnő csendet kérdéssel próbálta megtörni: Aztán mi újság a Fideszben, Fodor úr? Majdnem 15 évvel voltunk a Fideszből…..
Kosinva 2012.03.09 19:54:50
2006-nak legnagyobb "eredménye", hogy a magyar társadalom teljesen elfordult a politikától. Az akkori kormány, élén az MSZP-SZDSZ szövetséggel pedig minden mozdulatával a csalódottságot növelte.
A Fidesznek ma azért van kétharmados többsége, mert 2006-tól 2010-ig az akkori kormány saját választóiból is gúnyt űzött, a korrupció pedig akkora méreteket öltött, hogy a hétköznapi ember életében is elkezdte éreztetni a hatását és akkor még várat magára az a tény, hogy a liberális párt kormányzótársával együtt piacgazdaságot gyengítette és a túlburjánzó szocialista vívmányokat (a kommunizmus hagyatékait) erősítette (például inaktív nyugdíjasokat aránytalanul segítette az aktívak kárára).
Mindezekkel együtt az SZDSZ kiüresítette a liberális fogalmakat, ahogy az MSZP tette párhuzamosan a baloldali eszmékkel. Ha 2006-ban Gyurcsány Ferenc lemond, talán a Fidesz se szorul bele annyira abba az antipolitikába, aminek ma is foglya és jó eséllyel a Jobbik pedig egyszerű küszöbpárt lenne, elhanyagolható tömegbázissal.
Az SZDSZ 1994-ben hibázott és elvesztette tömegbázisának egy jelentős részét, 2006-ban pedig amikor nem állt Sólyom László mellé és nem követelte Gyurcsány lemondását, aláírta a saját halálos ítéletét, aminek 2010-ben meg is lett az eredménye. A tanulság ebből az, hogy egy párt csak akkor tud hosszabb ideig fenn maradni, ha hű tud lenni azokhoz az eszmékhez amiket lefektet magának.
Szerintem most először van esély arra, hogy egy mérsékelt, jobbközép-centrista erő jelentősebb tábort teremtsen – mondtam a héten egy interjúban, de gyorsan hozzátettem, hogy ebben az ügyben politikailag elfogult („vágyvezérelt”) vagyok, ezért érdemes erős…..
Kosinva 2012.02.04 23:30:55
@knausz:
Az LMP...
Az Lehet Más a Politika pártban 2010-ben reménykedtem, hogy sikerül meghaladni az eddig létező baloldalt és valami újat hozni a politikai színpadra. Nem igazán sikerült. Persze kiderült, hogy az LMP nem az SZDSZ 2.0, de nem is valami teljesen új. Sok mérsékelt jobboldalinak tetszett, hogy Schiffer András kiállt Sólyom Lászlóért, a kettős állampolgárságért (utóbbiért az LMP már nem tudott egységesen kiállni). Ezek után az LMP elkezdett egyre balra tolódni és tipikus "baloldali liberális" dolgokat produkálni, például: jogot félteni ott ahol van jog, vagy a legutolsó esetet említve: a köztársaság végét vizionálni, mert Magyarország (hivatalosan Magyar Köztársaság) Magyarország lett (hivatalosan és nem hivatalosan is).

Schiffer András után Jávor Benedek szimpatikus lehetne a mérsékelt jobboldali szavazóknak a kereszténységével, de ahhoz egy sokkal jobboldalibb identitással kellene az LMP-nek mennie előre (nemzetibbnek és Sólyom László féle értékrendet követni). Ja és nem ártana tisztázni, a köztársaságnak nincs vége (amúgy is a jobboldali mérsékeltek nagy része szívesebben látta volna Ottó királyt az államfői poszton, mint bármilyen köztársasági elnököt, ugyanígy nem dőlne össze a világ és a magyar demokrácia a szemükben, ha Magyarország államformája parlamentáris monarchia lenne). Mellesleg az LMP addig nem nagyon fogja a jobboldali mérsékelteket és liberálisokat megfogni, amíg a Fidesz teljes eliminálására tör. Amíg bármelyik párt a Fideszt nem legyőzni és élni hagyni, hanem megsemmisíteni akarja esély sincs, hogy egyetlen egy jobboldali szavazó is bármelyik Fidesztől különböző párt mellé álljon (a jobbikosok inkább látens szélsőbalosok jókora sovinizmussal megáldva, mielőtt a Jobbikra mutogatunk mint jobboldali párt).
Kosinva 2012.02.05 11:44:05
@Akitlosz: Ajánlom figyelmedbe a Regnum portált (regnumportal.hu/) és néhány új kiadású történelem könyvet. Anno a kommunisták terjesztették ezt a masszív Habsburg ellenességet, hasonlóan ahhoz amit a te szavaid is sugároznak. Nem mellékesen Habsburg Ottó többet tett a Magyarországért, mint amennyit az egész radikális és szélsőjobbos bagázs tett együttesen.
Kosinva 2012.02.05 13:46:14
@knausz:
Igen, Habsburg Ottó egy remek és nagy ember volt, isten nyugosztalja. Akiről példát vehetne az egész magyar társadalom, főleg a magyar politikai elit!
Ma Egerben járt Dr. Schmitt Pál, hazánk köztársasági elnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az egri képviselőkkel együtt.http://www.heol.hu/heves/kozelet/schmitt-pal-egy-szo-sem-veszhet-karba-423263Bár nem szokásom jobboldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit…..
Kosinva 2012.01.20 00:17:59
@Oroján Sándor: Ezért kellene mellőzni addig Schmitt Pál köztársasági elnök elleni és melletti érzelmi véleménynyilvánítást. Az ilyen érvelések (puskázás és plagizálás összemosása) nem tesz jót a jobboldali fiatalság megítélésének. Várjuk meg mit mond majd a SOTE és reménykedjünk hamisnak bizonyulnak a vádak. Ha nem, a Fidesz diplomások (= középosztály) körében komoly pozíciót veszíthet, főleg ha a medve bőrére iszunk (mielőtt bármi is bizonyos lenne), ilyen "jót akaró" kinyilvánításokkal.