Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ImigyenszólaZarathustra

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon a Croy-család az Árpád-ház fiúági folytatása lenne? Van-e mellette vagy ellene bizonyíték?..
ImigyenszólaZarathustra 2020.11.17 21:06:12
@nayzoli: Még a kilencvenes években voltam egy -erről a témáról szóló- előadásán Vajay Szabolcsnak. Akkor még ő is ezt a III.Béla király öccsétől leszármazó vonalat favorizálta, de igazi bizonyítékot ő sem talált.
Az biztos, hogy a XIV. század elején nagyon komolyan számoltak volna a tartományurak trónkövetelőként, egy a magyar királyi vérből való, fiági leszármazottal. Ilyen lehetőség azonban fel sem merült, pedig trónkövetelőből akkoriban nem volt hiány (cseh, bajor, szerb, halicsi, nápolyi). A szomszédos és a távolabbi országokból való királyjelöltek is mind a leányági leszármazás alapján formáltak jogot az ország trónjára. Valószínűbbnek tartom, hogy az igazságot a kortárs Ákos nembeli István nádor fogalmazta meg a legjobban, mikor Árpád utolsó aranyágacskájáról írt szép sorokat.
Az egykori katonai rendőr és karatebajnok, Chuck Norris filmkarrierje során is hű maradt eredeti „szakmáihoz”. Bár emlékezetes harcművész-szereppel debütált a mozikban Bruce Lee ellenfeleként A sárkány útjában (1972), későbbi pályája során a katona-/kommandós-, illetve a…..
ImigyenszólaZarathustra 2016.04.12 10:06:39
@Vékony Gábor:
1968-74-ig sorozatban hatszor lett kick-box világbajnok Carlos Ray néven. Veretlenül vonult vissza.
A koreográfia nem azonos a tudásával. Tantum verde kyo-s zöldöveseit desszertnek fogyasztaná fénykorában.