Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baán Irén

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter önhibáján és akaratán kívül kényszerült több hónapra Magyarországon maradni, ami 13 év külföldi lét után kifejezetten érdekes tapasztalatokat hozott számára. Azon is elgondolkodott, milyen érzés ma magyarnak lenni...
Baán Irén 2020.09.10 07:36:31
  Isten mintha játszana velünk ezzel a vírussal, mi meg nem figyelünk a segítségre, amit a játékhoz adott.    *** Szinte az eleje óta tudjuk, hogy áldozatait erősen megjósolható körből szedi, és akkora hatalmas mintánk van már a világból, hogy elég pontos statisztikák írják le azt is, kik…..
Baán Irén 2020.04.20 09:20:13
@Sir Galahad: piszok rossz a meglátásod
1. nem minden nyugdíjas fafejű
2. nem minden nyugdíjas FIDESZ szavazó
3. a nyugdíjasoknak nagy része olyan anyagi körülmények közt él, hogy a napi megélhetés a legfőbb gondja, ők nem aktívak politikailag. Szerintem a 2/3-ot az ukránok és a románok meg az ellenőrizhetetlen levél szavazatok hozzák össze. Igaz, hogy van egy méretes bégető nyáj is , meg azok is tengődnek, akiknek a szavazata krumplit ér, de nem ők a többség
4. szívből kívánom Neked, légy mielőbb nyugdíjas és tapasztald meg a létnek eme gyönyörűségét....
Mindig elámulok azon, Budapest mennyi értéket és gyönyörűséget rejt. Mint ahogy azon is, hogy mennyi szecessziós emléket őriz a város. A századforduló idején számtalan építészeti és iparművészi remekmű született Magyarországon, és ennek a különleges, azonnal felismerhető stílusnak sajátos, magyar…..
Egyedi, semmihez nem hasonlító íze, elkészítése, különleges, hálószerű vagy csipkés mintája és elegáns külseje miatt rengetegen imádják. Az Esterházy-torta az egész Osztrák-Magyar Monarchia területén elterjedt, de pontos eredete és az eredeti, első recept a múlt homályába…..
Tudta, hogy a Duna budapesti részén mennyi szigetet fedezhet fel? A Margit-szigeten kívül ott a barátságos Óbudai- vagy Hajógyári-sziget, illetve a hatalmas Csepel-sziget. Sőt! Van még egy, mára félszigetté avanzsált földnyelvünk: a Népsziget. Azután ott a Molnár-sziget, a Háros-sziget és a…..
Budapest egyik legizgalmasabb helye a Fiumei Úti Sírkert. Abból is látom, hogy egyre több turista fedezi fel, és a különböző közösségi oldalakon is egymás után teszik közzé a külföldiek a személyes élményeiket, a fotóikat és a videóikat a temetőről. Magam is szeretem ide kijárni, számomra…..
Eeeelnézést kérek a borzalmasan erőltetett és idegesítő címért, de egyszerűen megkerülhetetlenné váltak az ilyen jellegű posztok napjainkra...én meg konkrétan a fejem a falba verem MINDEN EGYES ilyen akadémiai színvonalú bejegyzés láttán...Oda jutottunk mára, hogy a korábban teljesen természetes…..
Meggyőződésem, hogy az egyik legmegfelelőbb, legegyszerűbb és leghatékonyabb testmozgás a gyaloglás és a kellemes séta. Nem kell hozzá edzőterem, különleges felszerelés vagy hosszas bemelegítés. Nem igényel bonyolult instrukciókat sem. És séta közben arra is van időnk, hogy szemlélődjünk. A…..
Az egyik kedvencem Budapesten a zugligeti lóvasút végállomása. Az utóbbi években gyakran szörnyülködtem azon, hogy ez az egykor pompás, kecses épület milyen lehangoló, omladozó szellemházzá vált, és aggódtam amiatt, hogy egyszer végleg az enyészetté lesz. Időről időre felröppent a hír, hogy rendbe…..
Baán Irén 2017.11.21 13:31:44
Kölcsönös tisztelet, felelősségvállalás a közös értékekért, felelősségtudatos életre nevelés és egy életre szóló tudás, értékrend megszerzése. Ez a célja Németország egyik híres internátusának a Bodeni-tó közelében fekvő Salemben. Az 1920-ban alapított iskola értékrendjéhez a „díszletet” az egykori…..
Teljesen mindegy, hogy Orbán szabadságon van, vagy gyógykezelésen. Az a kötelessége, hogy augusztus 20-án ott legyen az ünnepélyes zászlófelvonáson. Az állítólag nagy magyar Orbán azonban nem volt ott, ezzel megalázta a magyarokat és a magyarok nemzeti ünnepét. Kínos és szánalmas eseménnyel…..
Miután a 19-20. század fordulóján felkapottá vált a Balaton környéke, a múlt században már igazi státusszimbólumnak számított a saját balatoni villa, nyaraló vagy a bungaló. A többség számára ez ugyanis elérhetetlen volt, a legtöbben csupán álmodoztak arról, hogy telket vegyenek a "magyar tenger"…..
Baán Irén 2017.08.19 07:05:26
@Szaktanár: Itt lakom az aljában, Várpalotán... A Bakony belsejére gondolok: Bakonybél, Szépalma, Vinye, Kerteskő... Sokat kirándulunk arrafelé. Az erdő csendjét jobban szeretem, mint a vízparti nyüzsit. Nemcsak most, hetvenen túl, de fiatal koromban is így volt ez. Talán mert az Alpok alján nőttem fel, Kőszeg, Sopron, Szombathely közelében. De regélhetnék az Őrségről is. Szép a Balaton, megcsodálom, de ha nyaralni mehetnék, egy csendes erdei házikót választanék.....
Baán Irén 2017.08.19 11:56:30
@Baán Irén: Igaz, arrafelé is járunk! Barnag-Pécsely-Aszófő....
Baán Irén 2017.08.19 16:09:57
@kolompa lole 1111: Patakok vannak, a Gerence , a Gaja és a Cuha. Fürödni nem lehet egyikben sem, de ha át kell rajta gázolni, akkor a lábmosás megvan...
A napsugaras napok beköszöntével a kellemes élmények mellett azért akad egy mindig visszatérő "mumus" is: a tavaszi nagytakarítás. Való igaz, hogy tekinthetjük szükséges velejárónak, és felfoghatjuk megújulásként, életterünk megtisztításaként, és a felesleges dolgoktól való megszabadulásként. Na…..