Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K.I

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Álljon itt néhány kérdés, amit föl kell tennünk ezzel a titkos mozgalommal* kapcsolatban:1. Ki indította el ezt a mozgalmat?2. Miért indították, és mi volt az eredeti célja?3. A résztvevőknek miért lazul a kötődésük a helyi gyülekezetükhöz?4.  Miért múlik el olyan…..
K.I 2015.11.05 15:18:16
Én még csak gondolkodom, hogy elmenjek-e a cursillóra.

Ami visszatart:
Én visszahúzódó típusú vagyok. Ennek ellenére elmegyek időnként karizmatikus alkalmakra. Elülök a hátsó padban és jól megvagyok ott. Nem állok fel, nem emelem magasba karjaimat, nem énekelgetek. Nem érezném jól magam, ha ez ott elvárás lenne. De jól érzem magam úgy is, ha én ezeket nem is csinálom.
És voltam már más "keresztény tanfolyamon" is. Ott is volt olyan kérés, hogy másnak ne mondjam el. Nem is mondom, mert tényleg nem nagy dolgok ezek, de ki szeretne olyan csokoládét kapni ajándékba, amit már más nyalogatott. Nekem öröm, hogy nem mondom el, mert tudom, hogy amikor majd elmegy, akkor majd milyen jó lesz neki. Ez szerintem az ajándékozás öröme. Mert szeretem látni, hogy amikor az ajándékozott kibontja a csomagot és csillog a szeme. Szeretném látni, hogy csillog a szeme, amikor hazajön a tanfolyamról. Ebben nincs semmi fekete mágia.
Észre is vettem, hogy amikor ott hatásvadász módszereket használtak. Én nem kerültem emiatt a hatás alá. De a tanfolyamra ennek ellenére, mint meghatározó élményre emlékszem vissza.

Ami miatt úgy érzem mennem kell:
Ismerek olyan személyt, aki nagyon mélyről jött: A drogról (a legkeményebb fázisban volt már) többek között a cursilló segítségével jött le. (évekkel ezelőtt). Mert ott elmondása szerint megtapasztalta Jézus szeretetét.
Amikor kérdeztem, hogy nem fél-e attól, hogy visszaesik, csak annyit mondott: Miért féljek? Velem van Jézus!

Köszönöm Zsuzsának, hogy ezeket a kérdéseket feltette. Látom, hogy ő is fél a manipulációtól.

Én is. Egyelőre ezért nem jelentkezem.

De talán éppen ez a félelem a gonosz műve: Így akar távol tartani engem egy meghatározó poziív Isten-élménytől?
Ki tudja....