Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RayJ

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ez egy tesztoldal, az eredeti írás itt található https://kkbk.blog.hu/2009/06/08/spiro_gyorgy_jonnek_a_melymagyarok_1   Kossuth-díjas magyar író, költő, irodalomtörténész és műfordító. Aki többet akar tudni, az majd megnézni a wikipédián. A már unalomig ismételt Spiró-vers (és aztán annak erősen…..
Kedves Mindenki! A hvg.hu kegyelméből és az én döntésem alapján a blogom -- miután az index.hu szerkesztőségváltásával egy időben már korábban megszüntettem a NER reklámainak befogadását -- elköltözik a blog.hu-ról és a hvg bloguniverzumának részeként folytatja. Remélem, minél többen oda is…..
Ennek a posztnak nincs most egyéb célja, minthogy népszerűsítsen az olvasói körében egy kiváló tanulmányt, amit minden ellenzéki pártnak kivülről betéve ismerni kéne, ha valóban stratégiai igénnyel akarna politizálni. (De ahogy ezerszer megmutattam már ezen a blogon, nem akarnak, pontosabban nem a…..
RayJ 2020.08.29 06:40:12
@Főnix Oszlár Gazdag: ez a tömeg adja a Brexit-szavazók, a Trump-szavazók tömegeit és más széljobb, nacionalista populisták bázisát - többségében
a jelenséget táplálja a világ multicentrikussá válása, az USA és a Nyugat meggyengülése, ilyenkor az erős kéz igény, de az inga viszont majd visszalendül balra, sajnos ez évtizedek, háborúk, életszínvonal-romlás után következik be általában,
másrészt a digitális forradalom, az AI, a technológiai cégek befolyása új, epeddig ismeretlen utakra terelheti a folyamatot
egyszóval: meglátjuk, ha megérjük
RayJ 2020.08.30 03:34:17
@cvsvrs: sok mindent találtak fel, pl. üzleti modellt építeni, internetes kereskedelmet, hatékonyabb keresési algoritmust, “one more thing” -et, de nem a spanyolviaszt, sem az állami megrendelésekből meggazdagodni
tehát valamit jobban tudtak, mint mások, egy gyilkos versenyben, egy jogállamban lettek sikeresek
  A kisbabáknak csak nincs kedvük megszületni (a keleti tájakon), hihetnénk, ha ránézünk az abszolút számokra, amelyek szerint az egy nőre jutó élve született gyerekek száma 1,5 körül van Magyarországon, ami alatta marad a legtöbbb fejlett ország adatának. A helyzet azonban biztatóbb ennél. Az…..
RayJ 2020.08.29 06:48:08
@Rodney_2: Európa, és a világ általában kevert fajú népekből áll, népvándorlások mindig voltak, az USA benépesítése is kolonizáció/ népvándorlás volt, (gazdasági migráció), most éppen Európát érinti, túl fogjuk ezt is élni, a svédeknél évtizedek óta tudatosan zajlik a génfrissítés miatt
RayJ 2020.08.29 06:54:23
@HaFr: igen, az egész világon csökken a fertilitási ráta, még Afrikában is,
előrejelzések szerint a század végére India lesz a legnépesebb, utána Nigéria 700+ milliós lakossággal, harmadik Kína 700 millió körül, a Japán (és nemcsak) pálya ismétlődik - párhuzamosan a robotizációval, AI-vel
Május 31-én, vasárnap ünnepli kilencvenedik születésnapját a filmtörténelem megkerülhetetlen egyénisége, a színészként, rendezőként, zeneszerzőként és producerként is brillírozó, már életében legendává lett Clint Eastwood...
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
RayJ 2019.10.22 00:39:03
@maxval birca man: ezzel kivételesen egyetértek,
irodalmi értéke nem sok, politikai nézetei vállalhatatlanok, akkor minek erőltetni?
RayJ 2019.10.22 11:58:03
@maxval birca man:
Nem így volt, az Antall-kormány vsz. a népi szárny kielégítésére kotorta elő és 1993-ban Középkeresztet adományozott neki, azért, mert erdélyi leírásai révén az irredentizmus, Erdély örökké a miénk, és egyéb, hasonló narratívákat jelenített meg. Erre reagált a baloldal, nyilván ellenezve ezt.
Amerikában is az erdélyi ügyet képviselte, de utolsó két felesége nem magyar volt, ami ezek tükrében furcsa. Ellentmondásos figura volt, semmiképp sem a kompromisszumot kereste, és a románok sem véletlenül ítélték halálra, de valószínűleg példát akartak statuálni az irredentizmus megelőzése miatt. Nem volt parlamenti képviselő, így a nyilas parlamentnek sem lehetett tagja, sőt, még azelőtt a németek le akarták tartóztatni, ezért Veress Lajos Ukrajnába küldte, ahonnan két vaskereszttel tért vissza, ki tudja miért kapta.
Mostani megítélése átpolitizált, és az irredentizmus szimbóluma. A patkány-szimbólummal pedig végképp kiírta magát az értéket teremtők köréből.
Valamikor Sütő András volt a divatos erdélyi író, 20 éve már nem téma az életműve, pedig ő is, Csoórihoz hasonlóan, kommunista dicshimnuszokat írt.
K-Európában senki sem lehet független, ha nem tartozik valamelyik oldalhoz, ignorálják. Ez is a polgári mentalitás hiánya miatt van.
Itt és itt már megírtuk, hogy Csányi Sándor OTP-elnök - "Mészáros" élre törése előtt megkérdőjelezhetetlenül a leggazdagabb és Orbán után minden bizonnyal a legbefolyásosabb magyar - lehetett volna Orbán egyeten esélyes kihívója egy mindent átfogó hatalmi vetélkedésben, amelyben a politika az egyik…..
A kormány nyugati kampányának margójára. A csúnya 2016-os évben, amikor már minden migránst átengedtünk, az összes nyugati ország migránsterrorban fuldoklott, mi pedig a magunk homogenitásában ünnepelhettük a békét, így nézett ki a 100 ezer lakosra jutó erőszakos halálesetek száma Európában. A…..