Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsámbok Tamás

17 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultúrLecsó Az év fagyizója! 2017.08.09 16:42:43
A képek alapján bárki azt gondolhatná, hogy ez a fagylaltozó valahol Olaszországban, mondjuk Riva del Gardán a Garda tó partján, vagy Róma belvárosában van. Persze tökéletesen beleillene egy párizsi utazásről szőtt álomba is, de abba ahol ténylegesen található, csak nagyon erős…..
Nem tudok elfogultság nélkül írni a Bükkről. Az egyik legkevésbé ismert hegységünk és ezzel párhuzamosan az egyik legcsodálatosabb. Rengeteg az olyan turistaút, amelyekről elég csak egy kicsit letérni és rögtön szinte érintetlen élővilág vesz körül, ahol lehet, hogy több tíz éve nem járt ember.…..
Tavaly augusztusi tesztjeim során, rövid időn belül több, elfogadhatatlan hibával találkoztam egymást követően. Különösen azért fájt, mert ezek a hibák csupa neves, korábban jó nívót felmutató és közkedvelt helyeken történtek, amelyekkel szemben joggal volt bizalommal a vendégköre. Volt. Ismerős…..
Egy szép szerdai napon békés élvezettel vezettem Üröm felé. Már máskor is felmerült bennem, hogy tesztelés céljából is látogatni kellene olyan helyeket is, amelyek inkább a „könnyedebb” műfajt képviselik. Persze érdekesek a nagy és bonyolult kóstolómenük, de azért tagadhatatlan igény (igényem) van a…..
A nyár, talán legmelegebb napján, kedden látogattunk el Lacival az Esca nevű kis stúdió étterembe, ami a buli negyed szélén a Dohány utcában található. Maga a pozícionálás elsőre kissé furcsának tűnt, de amikor beléptünk, teljesen egyértelművé vált, hogy miért is stúdió étterem. Apró kis helység…..
Az egri „Macok” az utóbbi idők kedvence. Nem várt minőséggel és részletgazdagsággal találkoztunk. Hamar megszerettük a családias légkört és a finom ételeket. Megérte az utazást. Most, bő félévet követően, az akkori tesztelő partneremmel Villányba látogattunk, hogy hasonló jó hangulatban teszteljük a…..
Ma délben eljött a pillanat, hogy a sok hype után én is meglátogassam Jamie Oliver nem régiben megnyitott új éttermét a várban. Már egy ideje nagy a felhajtás, így sokat vártam a helytől. Ráadásul egy hálózat része, komoly előírásokkal, extra figyelemmel az alapanyagokra nagy költségvetéssel és…..
Zsámbok Tamás 2016.06.11 10:12:13
@vandorszekely: Szia! A gól tényleg nagy volt. Amúgy abszolút pozitívan indultam neki, nem cél a negatív kritika. Azonban azt sem tehetem meg, hogy csak a jót írom meg, ha más véleményem is van. Amúgy a cím, mindig a poszt írása közben alalkul ki, legalább hat órával (néha 1-2 nappal) a tesztfogyasztás után (szándékosan várok, hogy a tapasztalatok leülepedjenek).
Zsámbok Tamás 2016.06.11 10:00:27
@fülesboci: Szia! Hova kellett volna söpörnöm? Kérlek segíts! Amúgy nem dühöngtem, csak ahol kötelező szervizdíj van (ami jelen esetben 13%), attól én többet várok el, mint egy olyan helytől, ahol ezt nem kötelező megfizetnem.
Talán a kor előrehaladta az oka. De az is lehetséges, hogy szimplán tudatosabbá váltam. Mindenesetre, egyre többször veszek észre magamon olyan jeleket, hogy este már nincs kedvem nagyokat enni. Könnyen túleszem magam és néha talán túl is iszom. Ebből eredően sokkal jobban szeretek ebédidőben…..
  Szombat este a budapesti belvárosban. Jönnek-mennek a turisták, nézzük a kivilágított épületeket és közben várjuk az Olimpia visszahívását, amit kétszer is megígértek. Persze én hibáztam. Szerdán próbáltam asztalt foglalni szombatra, de már nem volt hely. Bíztam a várólistában, de nem jött össze.…..
  A közelmúltban egy különleges hangulatú, kellemes bisztróban jártam Miskolcon. A Drótban. Elsőre kissé furcsán hatott ez az elnevezés, Drót Bisztró, de később, percről-percre kezdtem megkedvelni. Közben elképzeltem, ahogy mások is elkezdenek valamilyen ipari termékről elnevezni éttermeket,…..
Persze csak ha ételről van szó. Számomra, összetettben, teljesen egyértelműen a Warner Bros közismert rajzfilmfigurája Bugs Bunny, magyar nevén Tapsi Hapsi a legmenőbb. A Wikipedia a következőképpen jellemzi. „Tapsi Hapsi egy nyúl, aki folyton idegesítő megjegyzéseket fűz mindenhez. A „Mi a…..
Lacival időről-időre szervezünk magunknak valamilyen gasztronómiai programot. Ilyenkor az esetek többségében lelkesen kóstolunk, iszunk néhány pohár bort és megvitatjuk, hogy az étel mitől volt jó, vagy nem jó. Mit csinálnánk másképpen, vagy mihez használnánk valamilyen szokatlan megoldást, példádul…..
  Tavaly márciusban nagy szenzáció volt, hogy négy magyar (mivel a Michelin nem vizsgálja a vidéki éttermeinket, ezért négy budapesti) étterem is megkapta a Michelin csillagot. A Tanti, számomra egészen váratlanul részesült az elismerésben, amellyel egy időben óriási népszerűségugrás történt. Már…..
Ez egy klasszikus. Legalábbis, amikor utána néztem a neten akkor ez derült ki a „Sült Alaszka” nevű desszertről. A „Baked Alaska”, vagy más néven „Norwegian Omelette” egészen rendkívüli koncepció mentén készül. Alapvetően három réteg kerül egymásra. Piskóta, vagy…..
A túrógombóc varázslatos étel. Körbelengi az a fajta varázslat, aminek sokszor egy jó nagy mosoly a vége. Sohasem marad meg és mindenki örömmel fogyasztja. Akiket megkérdeztem még senki sem volt, aki kategorikusan kijelentette volna, hogy nem, én nem szeretem. Ezzel szemben a…..
Kezdjük ott, hogy mi is az a macesz? A zsidó gasztronómiában járatosak biztosan tudják, de a többség szinte biztos, hogy nem. Kenyérféle? Gombóc? Esetleg egy huszár? Hát leginkább maca, ami a macesz korábbi neve és igazából keletlen kenyeret jelent. Tehát kenyérféle a legjobb…..
Olyan, de olyan levest találtam, hogy talán nem is lehet szavakba önteni. Ráadásul véletlenül. A történet még októberben kezdődött Vonyarcvashegyen, ahová azért utaztam, hogy leteszteljek egy éttermet, a Bock Bisztró Balatont. A tesztfogyasztás meg is történt, de úgy…..
Zsámbok Tamás 2015.12.05 15:33:25
@Tapmancs: Bele a levesbe.
Amúgy a tányér mély és sok tartalommal.
Zsámbok Tamás 2015.12.05 15:37:19
@egyszoban: Igen, a leves 1.400.- Ft volt. A lazac 4.400.- Ft, a fagyi 400.- Ft.
Zsámbok Tamás 2015.12.05 16:41:53
@Skorpió53: Szia! A leves most is fent van. A látogatás ezen a héten csütörtökön délután történt. A lazacot a táblától választottam, ami bármikor változhat. Próbáld a keresést ezen a linken: bockbisztropest.hu/hu/etlap/