Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Abortalt Asszad

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          Megjelent egy hír a Mandiner "keresztény" rovatában. Egy bizonyos Dr. Joel McDurmonra hivatkozva közlik az olvasóval, hogy "az Ateisták kisebb részét használják az agyuknak". McDurmon forrása a Daily Mail nevű brit jobboldali bulvárlap. A meghamisított tartalmú eredeti…..
Nyugaton, főleg az USA liberális magánegyetemein, továbbá a baloldali újságokban is kezdik felismerni, hogy ami az érzékenység és érzékenyítés nevében történik, az sérti a szólásszabadságot és ellehetetleníti mindenféle vita lehetőségét. Nem fogom itt felsorolni, hogyan…..
Abortalt Asszad 2015.11.07 22:54:27
A cikkben sok igazsá van. Nyilván így leírva túlzás, hogy a beszélő háttere nem számít, hiszen valaki bőrszíne, osztályhovatartozása stb. nyilvánvalóan befolyásolja valamilyen mértékben a véleményét. Csakhogy! Egyrészt ettől függetlenül tényleg csak az számít, hoyga amit mond az megfelel-e a valóságnak,vagy nem. A másik pedig, hogy nem lehet valakinek a véleményét teljes egészében a hátteréből kiindulva elemezni. Az csupán egy a sok tényező közül, és szerintem nem is a döntő, hiszen sok széles látókörű, és a másik helyzetének megértésére képes ember van. Vagy nincsenek szegény piacpártak és gazdag kommunisták? Dehogynem: sőt! Igen sokszor a tudat határozza meg a létet, és nem fordítva!
A másik az érzelmek és érvek kérdése. AZ érvek és érzelmek szétválasztandóak. Ha egy vélemény, pláne érv sért valakit, az attól még legitim. A valakikre esetlegesen sértő mondandó nem diszkreditálható annak sértő voltávla! Törekedni kell egy megosztó vélemény udvarias, empatikus megfogalmazására, de nehogy már egyesek érzékenysége miatt belé lehessen valakibe folytani a szót. Akkor a baloldal ne érveljen a társadalmi igazságtalanságok ellen se? Hát azzal is megsérti egyesek, mondjuk a korrupt emberek lelkivilágát! Egyébként, ha valami kirekesztő ostobaság, akkor az kirekesztő ostobaság. Ám, ha a mainstream által kirekesztőnek bélyegzett állítás kiállja a valóság próbáját (most a valóság relatív voltán ne filozofáljunk), akkor -a ahogy a jobboldali közhely mondja - a valóság a rasszista!
A politikai korrektség legalábbis annak vai fajtája valóban megfojtja a vitát. Ráadásuk ott van a nyelvészek által a "politikai korrektség taposómalmának" nevezett ördögi kör is! Én rohadtl négernek fogom hívni a négert, mert nem vagyok rasszista. A rasszistára pedig rékényszerítheted, hogy fehérliliomnak nevezze a négert, akkor is gyűlölni fogja!
Összességében: nem politikai, hanem emberi korrektségre van szükség!
          L.Simon László, a kormány elsimonlászlója, az Ökörség Kultúrpolitikai Intézet  szimpóziumán értékelt, mutatott rá, helyezte új kontextusba az aktuális kérdést:  hatékony-e a Simon és Simon Kft Rák- és Muszlimellenes barackmagkivonata, negyedliteres…..
Abortalt Asszad 2015.11.05 21:56:28
@jotunder: Oké. És ez a másik, ez a holland, ezzel mi a gond? Ő rednes, eredményes tudós, nem?
Abortalt Asszad 2015.11.05 22:25:42
@jotunder: Vizy E. Szilveszter (szerintem rosszul írtam a nevét) nem fideszes volt? És Pálinkás? Ők is fideszesek, és nekik szerintem azért nem szélhámosság a tevékenységük.
Dinamó Műhely Beépülve 2015.11.03 07:54:32
Nem akarok álszent lenni. Tényleg igyekeztem megérteni őket. De bezárult előttem a világuk. Igaziból nyitva se volt soha. Régebb óta bohóckodom a leszakadó középosztály bajaival. Hol Facebookon osztom a szomorú történeteket, hol szimpátiatüntetek mellettük, hol meg eljátszom,…..
Abortalt Asszad 2015.11.03 15:20:06
@Zb74: Szerintem EZEKKEL a részekkel nincs baj. Arra akar utalni, hogy VAN egy ilyen szakadék. mert VAN. Csak ne legyen lenéző, és főleg ne utalgasson arra, hogy ezeknek a proliknak kell a rezsicsökkentés. Nyilván az egész Fidesz-vezérkar is lehajol párezer forintért, Lázárral az élen..
          George Sorosnak véleménye van a migrációs krízisről. Nekem is van valamiféle véleményem róla, ha nem is nagyon határozott, és ez a nem nagyon határozott véleményem jelentősen különbözik George Sorosétól. Ergo, valószínűsíthető, hogy nem tartom önmagában…..
Abortalt Asszad 2015.11.03 15:17:34
@balmoral: Ne sértegesd te kutya, vagy költözz ki pestről!
Abortalt Asszad 2015.11.03 14:45:54
@balmoral: Tarlós kedvenc írója...