Regisztráció Blogot indítok
Adatok
proartisan

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már írtam arról, mi történik a húszas éveidben, amikor kilépsz az intézményesített korból, az életed elkezd divergálni a többiekétől. Még bármi történhet, de még csak akkor kezdesz rájönni, hogy ez mind-mind a te döntésed. Akkor kezdesz rájönni, hogy a szabadság nem csak…..
proartisan 2015.12.02 15:14:54
@Életunt Cápa:"Szintén 33, csak sose tudtam, hogy mit szeretek csinálni - pontosabban semmit sem szeretek igazán csinálni. Szóval kb. 15 éve toporgok egy helyben és nem tudom merre induljak. Melyik a jobb? :)"
Minden érdekel és ezer dolgot szeretek csinálni. Teperek mint egy betépett szíriai aranyhörcsög, de nem tudom jutottam-e előbbre, mint te a 15 éve egy helyben toporgásoddal, vagy csak az időmet strukturálom ügyesebben mint te, és cserébe kicsengeti nekem a gép az illúziót, hogy előbbre jutottam.
Te meg gondolkodhatsz álló nap azon, "hogyan szól egy tenyér, ha csattan?"
Rengeteg heteró férfi fantáziáját mozgatja meg a testi-lelki jó barátnők közötti kommunikáció: egyrészt kíváncsiak rá, vajon szó esik-e szexről is (persze a szöveg mellé tetteket is szívesen képzelnek), másrészt nem szívesen gondolnak bele abba, hogy a lányok kibeszélik…..
proartisan 2015.11.25 01:08:14
@skarlát betű:"Lehet, hogy addig jó, ameddig nincs miről, nincs miért beszélni?
És a kommentelők is azért nem törik magukat, mert a nagy elégedettségtől szóhoz sem jutnak? :)"

A teoretikus és az enyhe - nem a posztodnak szóló -iróniába hajló kérdéseimre ugyan nem vártam válasz, de örülök, hogy közvetett módon segíthettem az érlelődő feszültségeid egy részének levezetésében. :)

Baubó egy ókori görög istennő, aki "szemérmetlen" módon a lába közül beszél. Ő egy afféle hasistennő, akinek mellbimbói a szemei, szeméremteste a szája és történeteivel egyszerre nevetteti és gyógyítja meg a szomorú nőket, anélkül, hogy megbántana bárkit is. Azt hiszem ez a lényeg, úgy beszélni szexes dolgainkról, hogy senki ne sérüljön. A szexbeszéd fontosságát, gyógyító erejét már az ősi kultúrákban is ismerték. A "láb-közül-jövő" történeteknek hagyománya van.
(Clarissa Pinkola Estes: Farkasokkal futó asszonyok)
proartisan 2015.11.25 09:34:15
@skarlát betű:"Köszi a kioktatast, de pontosan tudom, ki Baubó, meg a többiek, az volt a hibám, h azt hittem, te itt beszélgetni akarsz.
Sorry, majd csöndben figyelek."

Baubóval, épphogy a szexről való női beszélgetések fontosságára utaltam, arra, hogy mennyire régről való és mélyen gyökerező és (éppen ezért vagy ennek ellenére?) még napjainkban is mennyire időszerű ez a téma amit a posztban felvetettél. Nem állt szándékomban kioktatni téged, elnézést, ha így jött át neked.
Szexről beszélgetni nem lehet elég sokat és ezen a területen csak tanulni lehet egymástól, jóból rosszból egyaránt. Természetes, hogy általánosságban beszélni nincs sok értelme és egy szint után mindenki a saját történeteit teszi be a közösbe, amik egyaránt lehetnek szépek, izgalmasak, tanulságosak, fájdalmasak. Nekem fontos, hogy legyen kivel, kikkel szexről tabuk nélkül beszélgetni, akár férfiakkal akár nőkkel. De az a tapasztalatom, hogy nagyon kevesen merik vállalni a valóban őszinte megnyilatkozást. Lehet, hogy azért, mert önmagukkal sem mernek őszinték lenni, tapasztalatom szerint nőkben, férfiakban a szexszel kapcsolatban legalább annyi fájdalom van mint amennyi jó érzés. Talán nem szeretik bolygatni a sebeket, nem tudom. Sokaknak még a saját érzéseik megfogalmazása is nehézséget jelent.
proartisan 2015.11.28 10:50:22
@skarlát betű: Egyfajta sztereotípia az is, hogy a pasik napi szinten is többet gondolnak a szexre, dugásra, mint a nők, de ezzel a közhellyel ők büszkén és szívesen azonosulnak is. Ellenben a női létet szerintem is sokkal mélyebben és több dimenzióban szövi át a szexualitás, és ahogyan te is írod,az ahhoz kapcsolódó testi működések, mint a férfiak egyszerű, hétköznapi "dugáskényszerét". Félreértés ne essék, ez nem leszólás vagy negatív kritika akart lenni. A férfi biológiájából, ez adódik...amivel semmi gond nincs önmagában. A feszültségek ott keletkeznek, mikor mindkét nem számára kiderül, hogy a nőnek ez nem feltétlenül elegendő. Szerencsére a férfiak nagy része szívesen és eredményesen tanulja a női érzékiséget, szexualitást "kezelni", de ameddig kizárólag külső ( és sokszor egymásnak ellentmondó)elvárásoknak próbálnak megfelelni és saját belső igényeik nem születnek vagy nem merik ezeket vállalni, addig a bizonytalanság állapotában feszengenek. Valószínű, hogy túlérzékenységük a női szexbeszélgetésekkel kapcsolatosan erre a bizonytalansági faktorra vezethető vissza (amit részben meg is tudok érteni, és frusztrációjukban erre reagálnak nyílt vagy rejtett verbális agresszióval, vagy elkerülő magatartással.
Megoldásként nekem sem jut eszembe sokkal jobb annál, hogy a szexről nagyon sokat kell beszélni és még annál is többet kell csinálni. :)
Lobsterizmus Lobster-simogató 2015.11.08 15:36:09
Szeretnél te is mecénás lenni? Nem kell rögtön megvenni egy Picassót. Döntsd el te, hogy neked mi az értékes, ne mások tegyék meg helyetted...
proartisan 2015.11.09 15:30:42
@Quadrille Lobster:

Nagyon jó! Támogatni fogom:

"Give me a five" or "give me five", this is the question.

www.fiverr.com/categories/writing-translation/#layout=auto&page=1
A gyengébbet hibáztatni veszélytelen. Az erőset veszélyes. Az erősebb a gyengébbet hibáztatja. A gyengébb is a gyengébbet hibáztatja. A gyávák között így teljes az összhang.   A nyavalyás jogvédők szoktak mindenkit áldozathibáztatással vádolni. Hát dehogy hibáztatod te…..
Egy adott személyben jelen lévő függőség mérték adott, témája változhat. Ha egyszer eldöntötted, hogy addikt leszel, az addiktív viselkedés lesz az elvégzendő tevékenység, az addikció tárgya másodlagos. Van, aki egyszerűen szeret függő lenni, sajnálom.   //…..
proartisan 2015.11.03 12:50:56
@Víz Ivó:
A pokoljárás fölöttébb kellemetlen elfoglaltság, ámbátor annál előnyösebb tulajdonságokkal bír az önismeretre nézve.
Tyúkszarmentesítésre kiváló. És a végén bónuszt is kap, aki ügyesen, okosan abszolválja tanulmányait.
Illúziómentes életet élhet, melyben elég önmagával farkasszemet néznie.

A kérdésedre én sem tudom a válasz, mert infernális edukációm rávilágított arra is, hogy emberi életek nem összemérhetőek.
proartisan 2015.11.03 15:16:20
@Víz Ivó:
A narratív designer a széllel szemben hugyozik. Erről ismerszik fel.