Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabesz19

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ester Ledecká történelmet írt és alpesi síben szerzett aranya után megnyerte a snowboardosok parallel óriását is, amiben már előzetesen is a legnagyobb favoritként tartották számon. A cseh lány már a kvalifikációban is a legjobbnak bizonyult, onnan pedig már nem volt megállás a szemtől szembeni…..
Unjátok már a hideget és a borongós időt? Gyertek el egy wellness hétvégére a hajdúszoboszlói Aqua-Palace Fedett Élményfürdőbe! A vízipalotában garantált vízi élmények várnak rátok: élménymedencék, csúszdák, wellness és fitness szolgáltatások. Többek között kipróbálhatjátok az álló szörföt is...
Michelle Gisin nyerte az olimpia utolsó alpesi síben szerezhető aranyérmét! A svájci lány egy nagyszerű lesiklás után egy közel hasonló erősségű műlesiklást is fel tudott mutatni. Ez elég volt arra, hogy nyomást helyezzen a lesiklás után vezető Lindsey Vonnra, aki végül ki is esett. Így Gisin az…..
„Jászapáti Petra a második pontszerzőnk” – írtuk tegnap. És persze a teljes magyar sajtó hasonló szalagcímekkel hozta le korcsolyázónk eredményét, ahogy egy héttel előtte Liu Shaolin Sándor 5. helyét is ilyen szavakkal adták hírül. De a MOB honlapján is megtaláljuk az aktuális ponttáblázatot, a…..
Vasárnap hajnalban rendezték a férfiak óriás-műlesiklását, ahol a tegnapi nappal ellentétben nem született meglepetés. A toronymagas favorit, Marcel Hirscher ezúttal időjárási körülmények által nem befolyásolt versenyen is dominálni tudott, így második olimpiai aranyát szerezte. Henrik Kristoffersen…..
Mozgalmas nyolcadik napon vagyunk túl az olimpián. Short trackben két döntőt rendeztek, mindkétszer magyar érdekeltséggel – és Jászapáti Petra révén pontszerzéssel. Alpesi síben egy snowboard-világbajnok szerezte meg az aranyérmet, Kamil Stoch pedig immáron háromszoros olimpiai bajnok. A német…..
Sok halasztás után ma hajnalban végre sor került a hölgyek első alpesi síversenyére, ahol Mikaela Shiffrin visszatért győztes formájába és máris megszerezte első aranyérmét a játékokról. A két legnagyobb favorit, Rebensburg és Worley is rontott az első futamban, végül pedig a dobogóra sem állhattak…..
Kombinációban a legutóbbi három olimpián épp csak lemaradt az aranyról, tizenkét év után először viszont ma már nem áll rajthoz. Az összetett világkupagyőztes, Ivica Kostelić portréja.....
Véget ért az első hétvége a pjongcsangi téli olimpián. Eredetileg hét éremosztó verseny volt tervben, de az erős szél az alpesi sízők számításait keresztbehúzta. A németek újabb aranya továbbra is az éremtábla élén tartotta őket, bár nem Felix Loch lett olimpiai bajnok, ahogy azt mindenki előzetesen…..
Öt versenyszámban avattak olimpiai bajnokot Pjongcsanban, a megnyitó utáni első nap. Így már ismertté vált a biatlon, síugrás, sífutás, short track és a gyorskorcsolya első aranyérmeseinek nevei is. Eközben pedig már zajlanak a páros curling és a női jégkorong torna küzdelmei, valamint megkezdődtek…..
Úgy döntöttünk, hogy az országban már sok helyütt megszokott „hagyományteremtés” néven elkezdünk egy cikksorozatot, ami remélhetőleg később, mint tradícióként vonul be apró blogunk életébe. Ez lenne az újévi Fehér kadarka kóstolás. Így lett legutóbbi italozásunk áldozata a Fritz Pince 2015-ös Fehér…..
A pezsgő a bor féltestvére. Egy anya (a szőlőtőke), de különböző apa (a borász, vagy a pezsgőmester). Így, bár nem bor, mégis foglalkozunk egy kicsit a szilveszter legkelendőbb italával. Körülnézünk a mainstream világában, azaz a Törleynél és BB-nél, de lokálpatriotizmusunkhoz híven megcsillan, mit…..
Folytassuk Márton-napi élményeink második részével! Ezúttal a Schieber Pincészet és a Sárosdi Pince egy-egy rozéját és egy kóstolni nem tervezett fehérbort mutatunk be a Posta Borháztól. Természetesen ezeket még mindig a múlt hétvégi szekszárdi Márton-napon ittuk és kóstoltuk elő Nektek. Emellett…..
A szekszárdi Béla téren már másodjára rendeztek Márton-napi ünnepet, ahol a helyi újborok mellett ismét a Gourmet-ételek kapták a főszerepet. A tavalyi évvel ellentétben idén a rendezvénynek helyet adó sátorba a belépés nem volt ingyenes. Az 1500 forintos belépő elsőre soknak tűnt, de ebből 1000…..
Borkibic - nem szakértjük, megisszuk. Ahogy nevünk és szlogenünk is mutatja, emberközelien szeretnénk írni Nektek a borokról. A borászat terén mi csak lelkes borisszák vagyunk, kevés „szakértelemmel”, de annál jobb ízléssel. Egyetemisták, akik szeretnek a megszokott sörözés mellett néha egy üveg jó…..