Regisztráció Blogot indítok
Adatok
milena [törölt]

0 bejegyzést írt és 1061 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig mindig csak olyan filmekről írtam ide, amelyek tetszettek. Ez nem is csoda, tekintettel arra, hogy ha egy film nem tetszik, akkor meg se nézem. Akkor öt másodperc (vagy öt perc) után elkapcsolok.Az, hogy egy film jó-e vagy sem, ugyanúgy kiderül pár jelenetből, mint egy regény…..
milena [törölt] 2008.09.05 10:28:13
pontilyen, lehet ám nézni az interneten is sok mindent :)

www.octoshape.com/play/play.asp?variant=ESPANA&lang=en

jelenleg csak hang nélkül tudtam kipróbálni, de korábban néztem valamely másik oldalról hanggal is

spanyolország meg durva hely, turistáskodni jó, de ott élni egyáltalán nem könnyű, nem igazán fogadják be a külföldieket, és hihetetlenül tekintélyelvűek

ha érdekel, sztorizgatok :)
milena [törölt] 2008.09.06 17:41:30
Pontilyen, éltem 6 hónapot Barcelonában, és 8-at Jaénben. Az utóbbi volt a durvább, Barcelonában csak a magánnyal kellett megküzdenem, mert a helybéliek még egymással szemben is bizalmatlanok, nemhogy a külföldiekkel szemben...

Jártam pl. egy katalános órára, ahol voltunk úgy 12-en. A diákok nem köszöntek egymásnak, kettes-hármas csoportokban ültek le. Év közepe felé már köszöntek, év vége felé meg mellém is ültek, sőt, egyikük még jegyzetet is kért :))

Jegyzetet amúgy nagyon nem szeretnek kölcsönadni, egy másik órán összebarátkoztam egy argentin lánnyal, mondta, hogy nem mer hiányozni, mert nem lenne kitől jegyzetet kérnie.

Jaén meg katasztrofális volt, a Comenius nevű programmal voltam, egy 17000-es faluban volt az iskola. Úgynevezett kéttannyelvű, de a 4 angoltanárból 2 alapfokon is alig tudott. A negyedikesek, akik ugye már négy éve tanultak angolul, nem értették meg a "How are you?" kérdést, még akkor sem, amikor felírtam a táblára.

A hm... minek is nevezzem... vezetőtanárom meg annyira megutált, hogy az utolsó 4 hónapban egyáltalán nem szólt hozzám, hanem emaiben küldözgette az utasításokat meg a lecseszéseket. Meg volt róla győződve, hogy nem tisztelem, mert néhányszor (talán 3x) sajnos nem tartottam be az utasításait. Az első ilyen esetben az történt, hogy ő adott nekem egy szabadnapot, de azt mondta, ne szóljak senkinek, majd ő szól. Nem szólt, és ezért előző nap elmenés előtt szóltam én annak a tanárnak, akivel aznap órám lett volna. Ilyen jellegű volt a többi engedetlenségem is.

Tanítani csak az egyik tanár engedett, a többieknél álltam a teremben a falnál, és vártam, hogy engednek-e valamit csinálni. Ennek az egynek a kivételével el se mondták, mit terveznek aznapra, így nem tudtam felkészülni.

És voltak rajtam kívül asszisztensek még hárman, tanári tanulmányokat egyik sem végzett, és a vezetőtanár végig nem értette meg, hogy én másmilyen programmal jöttem, és hogy nekem tanítanom is kéne. Ők nem is vették komolyan, gyakorlatilag inni jöttek Spanyolországba, és boldogok voltak, amiért nem kellett dolgozniuk.

Jaéni tartózkodásomnak annyi volt tán a pozitívuma, hogy megírtam 2 szakdologzatot, és szereztem 2 igen jó barátnőt, egy lengyelt meg egy asztúriait, aki szinte külföldinek számított, olyan messziről jött...

Hát így... Nem tudtam aludni, állandóan beteg voltam, rettegtem bemenni az iskolába. Segítséget nem kérhettem, mert az igazgató mindent tudott, de nem érdekelte a dolog, a "kéttannyelvű szekció" többi tanára meg ugyanúgy rettegett a vezetőtanáromtól, mint én. Kettőről tudok, akiket szintén zaklatott.
A blog.hu (amely mindenkit szeretettel hív, hogy nyisson blogot) tizenegyféle gyári sablont kínál föl az egyszeri blogolónak, melyekből kiválasztható a blog blogolónak leginkább tetsző megjelenése. Aki blogol, az tudja, miről van szó; aki nem, annak mindjárt mutatok példákat.Azon…..
A nem-szakítás egy különlegesen kegyetlen fajtája a szakításnak. Láttunk már rá jó pár példát a blogon, most a megválaszolatlan smsről következik egy példabeszéd.  Sziasztok! Nagy élvezettel olvasom blogotokat megannyi tanúlságos történet:) Azt hiszem van…..
milena [törölt] 2008.09.04 13:43:26
milena [törölt] 2008.09.04 13:44:21
Gyurcsány Gergő a hibás, hogy ez a kép most mindannyiunk agyába beleégett. A Homár már boldog (hogy túlélte a sokkot), ki hitte volna, hogy ennyire egyszerű? Az ismeretlen szerző minden bizonnyal sosem hallott még a Fotosopról, mintha más újságokból ollózta volna össze. A…..
Innentől felgyorsultak az események. Olyan váratlan kiadásokkal kellett számolnunk, amikkel korábban nem kalkuláltunk.Rögtön az első az volt, hogy Szegényember fizetését felemelték (közalkalmazotti bértábla). Ez azt jelentette, hogy korábban a minimálbért kapta, ami szja-mentes…..
azbeszt K**** 2008.06.05 12:48:00
Bevallom, én szeretem. Régebben sokszor fanyalodtam rá, bár a "fanyalodás" nem igazán jó kifejezés, mivel tényleg szeretem. Egyszerű, komplikációmentes, gyorsan túl van rajta az ember, ráadásul igazán könnyen hozzáférhető. Legalább is így volt ez régebben, manapság…..
Pihi Mai személyes: Pszihó 2008.09.03 02:45:00
Itt az ősz (persze még szinte nyár van), és már most félek a depressziótól. Tavaly megúsztam, de idén érzem, hogy nem lesz ennyire egyszerű. Sajnos a hideg őszt, telet nehezen viselem. Valami jó kis lélekerősítőre lenne szükségem :)..
hebronblog száznyolcvanhetedik 2008.09.01 16:53:00
egy cikk a performance fesztiválról, és egy részlet belőle: „Most egy dal következik” – ez már az Új Látásmód Fúzió egyik felkonfja. A Depeche Mode és a korabeli (értsd: nyolcvanas évek második fele) szintipop-albumok zenei világából élő együttesre…..
Napi betevő: Honnan tudod, hogy az oroszok poloskát raktak a szobádba? (Egy szekrénnyel több van!) (ismeretlen) ..
Pihi Beteg görény 2008.08.12 22:24:33
Macinak valami baja van. Hullik a szőre és az utóbbi időben sokkal kényszeresebben kezdett viselkedni. Ma orvosnál volt, vért vettek tőle, további kezelés annak függvényében. Az a rossz tapasztalatom van, hogy ha egyszer elkezedek orvoshoz járni velük, akkor onnantól hetekig…..
milena [törölt] 2008.08.29 11:31:33
milena [törölt] 2008.09.01 12:14:15
Na végre beengedett a nyomorult bloghu, lássuk a posztot. Sziasztok!   Eljött az idő, hogy én is belépjek a klubba. Adott a klasszikus felállás: Én (faszi) Ő (a nő) Másik (a másik faszi).   Lássuk akkor a sztorit. 9 és fél évet élt a kapcsolatunk. Majdnem 20…..
Napi betevő: A holnap érdeklődés hiányában elmarad. (ismeretlen) ..
Az, hogy a raktárkészlet nem egyezik a nyilvántartással, egy dolog. Hogy emiatt Takinak másikat ágyat kellett választani, amiről később szintén kiderül hogy nem elvihető, még mindig nem egyedi eset. De hogy a joggal visszakért pénzt átutalással akarja rendezni az áruház, azon…..
milena [törölt] 2008.08.29 12:36:27
Pihi Vicces 2008.08.26 09:56:06
Ma reggel munkába menet láttam egy fickót, aki autóvezetés közben a kományán dobolt két dobverővel. Időnként a környező műszerfalat és a visszapillantó tükröt is megütögette. Remélhetőleg a pedálokon nem ugrál.Bár vicces volt a helyzet, de valószínű nem találnám annak,…..
hebronblog száznyolcvanharmadik 2008.08.28 09:39:00
a teljesség igénye nélkül:azért jó nekem, mert van apukám meg testvérem, aki szeret, mert nem afrikába születtem, ahol éhesek, szomjasak és aidsesek az emberek és nagyon hamar meghalnak, mert van hol laknom, van mit ennem, van két hülye macskám és vannak barátaim, és mert ki tudom…..
Napi betevő: Lépj be a hadseregbe, utazd be a világot, találkozz érdekes emberekkel – és öld meg őket! (ismeretlen) ..
milena [törölt] 2008.08.11 00:43:15
hebronblog százhatvanötödik 2008.08.08 10:56:00
megyek a szigetre dolgozni. ez lesz a harmadik alkalom, imádom. nem a buli miatt, általában nem nagyon van időm és energiám munka után még bulizni menni, néha ottmaradok egy-két órát még ha van valami, ami érdekel. magát a munkát élvezem és nem nagyon tudom megmagyarázni miért.…..
(Lenat és Feigenbaum, 1991) Mi kell ahhoz, hogy a címben szereplő második mondatot helyesen értelmezzük? (Helyesen: Máriának nagyon megtetszett a kutya.) Mi kell ahhoz, hogy egy számítógép (vagy egyéb emberépítette szerkezet) helyesen értse a mondatot? És mit értünk azalatt, hogy…..
milena [törölt] 2008.08.08 15:26:20
peetmaster · nemdohanyzom.blog.hu 2008.08.07. 15:46:15

kínaiszoba-téma :P
Méghogy a történelem nem ismétli önmagát! Hát de...Csakúgy, mint a múltkor, egy Parázsban múlatott este (na jó, éjszaka) után másnap reggel - ámbár ezúttal kicsit korábban - felkerekedtem, hogy legyen miről posztot írnom :) Szóval elindultam Révfülöpre…..