Adatok
Tímea Héver
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Sokan nem tudják, de most van a rántott csirke szezonja. Azért még biztosan vagyunk jónéhányan, akik emlékeznek arra, amikor egy tavaszi vagy kora nyári vasárnapi ebéd gyanánt anyánk vagy nagyanyánk elénk tette a frissen vágott, gyenge, rántanivaló csirkéből készült rántott csirkét. Például egy…..
A fickó fakanállal
Sous vide csirkecomb rolád kapros-paprikás szószban galuskával
2015.10.30 02:14:41
Úgy gondolom, hogy egyre inkább terjedőben vannak a szuvid készülékek a háztartásokban. Már okostelefon applikációval is beállíthatjuk őket, tehát csak ki kell választanunk az ételt, és beállítja a hozzávaló hőmérsékletet és időt, szóval egyre bolondbiztosabbá válik a…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
A mi álláspontunk szerint a rántani való csirke 8-10 hetes (nem több!), konyhakész állapotban 0,8-1,1 kg - os (nem nagyobb!) csirkét jelent, amely legalább 2-3 hetet szabadban csipegetett. A csirkéink már 5 hete kijárnak az ólakból és legalább 3-4 hete friss vegetációt is találnak így a fenti feltételnek megfelelnek. Természetesen aki a kotlóval keltetett csirkére esküszik, annak még valóban várnia kell legalább 2 hónapot a rántott csirkére.
Csirkéink csak természetes takarmányt kapnak, nem használunk "vegyszereket", hozamfokozót, hormonokat, antibiotikumot. Ellenálló, lassú növekedésű fajtákat tartunk, és egész évben keltetünk.
A magyar fajták valóban kiválóak rántani valónak, de azok 8-10 hetesen 50-60 dkg élősúlyban vannak. Kipróbáltuk azt is a piacon, sajnos értetlenül néztek rá az emberek.