Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rénfajd

18 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor és különböző megjelenési formái szeretik azzal elütni, ahogy európai politikusok és testületek vizsgálatot kezdeményeznek/sürgetnek a magyar demokratikus deficit miatt, és különösen, hogy az Európai Parlament hatalmas többséggel megszavazta a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását…..
A francia példa nemcsak azért érdekes, mert Macron is Orbánnal szemben határozta meg magát (ami egyébként nem Orbán európai elismertségét bizonyítja, hanem hogy ő a keleti rém, akinek a képével mozgósítani lehet), hanem mert ha a hírek címadásainak hihetünk („ismét továbbcsökkent Macron…..
Anélkül, hogy a bajor választás mélységeibe belemennénk, nyilván érdemes felidézni, hogy a migráció témájával kampányoló (és a szövetségi kormány tevékenységét offoló) CSU folyamatosan tért vesztett a közvéleménykutatásokban, majd a tavaly októberi választáson 37%-kal történelmien gyenge eredményt…..
Németország mégiscsak meghatározó több okból is. A legnagyobb tagállam, rendkívül erős a befolyása az EU-s intézményekben, döntő jelentőségű szereplője a menekültválságnak, rengeteget szerepel a hírekben, hogy tört előre a szélsőjobb ennek következményeként, megrendült Merkel hatalma, a bajor CSU…..
Nem egy korábbi bejegyzésemben próbáltam jellemezni és leírni a finn populistákat, ezekből kiderül, hogy az egyik legelső sikeres euroszkeptikus formációról van szó. 2011-ben áttörést értek el és 19%-ot értek el a parlamenti választáson. Ekkor a leginkább a toleráns, iskolázott, városi középosztály…..
Az utóbbi hetek eseményei valószínűleg azok számára is világossá tették, hogy a fideszes választási rendszer súlyosan alkalmatlan a választói akarat leképezésére, akik esetleg a korábbiakban nem foglalkoztak a kérdéssel. Nagyon kevéssé világos , hogy a vasárnapi választás után milyen helyzetben lesz…..
finnhun "Én most kávét iszom" 2016.04.26 23:45:13
  Amint az közismert, Kövér László pedellus házelnök kitiltotta a fél nembaráti sajtót a parlamentből, mert túl hevesen próbálták megtudni a véleményét az MNB közpénzköltő szokásairól. Ahogy követtem a sajtótudósításokat és azok értelmezését a közösségi média esetlegesen elém kerülő bugyraiban,…..
rénfajd 2016.04.27 15:43:17
@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: Csak arra szeretnék röviden reagálni, hogy félreértésben vagy. A helyen, amit idéztél, az az állítás szerepel, hogy az ÜLÉSTEREMBEN nem lehetett forgatni.
Tarlós főpolgármester küzdelme a fővárosi tömegközlekedés finanszírozásával hosszú történet. Ráadásul szomorú történet, ezért nem is szeretnék mélységeiben belemenni. Érdemes azonban visszaemlékezni arra, hogy mielőtt ez a szomorú felelősség gyenge vállait nyomni kezdte, azt állította, ha az előző…..
Miközben az atv.hu megint nagyot megy egy hamisan előadott és félrevezetően címzett menekültes hírrel, érdemes a biztonság kedvéért elmondani azt a történetet is, mit tudunk a The Sun eleve látványosan problematikus, de az atv.hu jóvoltából ráadásul "pontatlanul" tálalt, a…..
  Az alábbiakban leírt történet elsősorban arról szól, hogy hogyan keletkezik a ”nyugati” és ”keleti” - jelesül a magyar - nyilvános beszéd között érdemi különbség, amely tapasztalatom szerint egy sor kérdésben jelen van, de különösen a bevándorlás- és…..
A hír a finnországi alapjövedelem-kísérletről végigfutott a sajtón, és rengeteg helyes információ is megjelent, most mégis gyorsan összefoglalnám a helyzetet, tennék néhány észrevételt, és elgondolkodnék hangosan a honi diskurzus természetéről. Nem szándékozom itt…..
A populizmus egy rém problematikus, nehezen definiálható jelenség. Sokan próbálkoznak a meghatározásával, és sok joggal populistaként dekódolt politikáról (párt, politikus, politikai kultúra stb.) látszik látványosan, mennyire elválik a többitől tartalomban, időben…..
A címben idézett mondat Jussi Pajunen száját hagyta el, aki Helsinki "főpolgármestere". A citátum a Helsingin Sanomat friss cikkéből származik, a bejegyzés főként erre is épül. Hogy pontosan mire is gondolt Pajunen, azt megpróbálom alant elmagyarázni. Az apropó, hogy a város…..
  A finn parlament egyelőre bizottsági szinten tárgyalja a házasságról szóló törvény módosítását. Az alábbi szöveg ennek kapcsán, nyolc evangélikus lelkész tollából a Turun Sanomat blogfelületén jelent meg. Magyarázatként talán annyi szükséges, hogy a finn verziója…..
Greenpeace, bukás, politika: hosszan, ámde tanulságosan! A miniszteri felelősség illetve a politikusi lemondjak vagy ne mondjak kérdése az ún. fejlett demokráciákban sem tartozik az egyszerűk közé. Aligha meglepő, hogy a finn és a magyar példák mégsem akarnak nagyon hasonlítani…..
finnhun Finn elnökválasztás 2012 2015.10.29 13:00:41
A finn köztársasági elnök-választás február 5-i második fordulójában Sauli Niinistö a szavazatok közel 63%-val győzött. A jobbközép Nemzeti Koalíció jelöltje immár hat éve vezette nagy fölénnyel a közvélemény kutatásokat, és ez az előny a választás közeledtével sem…..
Ma leesett az alábbi cikk a Helsingin Sanomatban (hevenyészett fordítás). Szerintem a legkeményebb szöveg, ami eddig elhangzott, de még pár koki és saller, és lehet emelni a tétet.   A magyar fejlemények az EU-ban is aggodalmat keltenek, mondja Erkki Tuomioja külügyminiszter. Az…..
A magyar sajtó ingerküszöbét is elérte a vasárnap lezajlott finn választás, és különösen annak eredménye. Nem gondolom, hogy valami gyökeresen érdekesebbet vagy fontosabbat tudnék mondani a hírekben elmondottaknál, de pár megjegyzésem lenne. Kezdjük a névvel. Ugye a nevük…..