Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szeee

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt egy ellenőrző lista, ami segíthet felismerni, ha rossz irányba haladsz. Amennyiben így lenne, nem késő visszafordulni...
Jó könyvek A telek 2014.03.04 13:08:46
Mivel külön építkezős blog indításához sem kedvem, sem energiám nem volt, de kényszeres vágyat érzek, hogy dokumentáljam és megosszam, hogyan valósul meg életem álma, ezért mától számíthattok ilyen jellegű bejegyzésekre.  Több, mint tíz éve költöztünk erre a…..
Nemrég olvastam Bari Máriusz (Damage) könyvét, a Damage Reportot, ami nem is tudom micsoda, posztmodern cyberpunk-oltár, jövőjóslás, geek-kult-történet. Ingyen (is) olvasható, nosza. Különösen érdekes, hogy a szerző az  ld50 alapítója és atyaúristene, és egy hosszú…..
Az Amerikai szépség attól fogva a kedvenc filmem, hogy először láttam 2000-ben. Az elmúlt 12 évben legalább huszonötször láttam már – az évi „rendes” egy vagy két újranézés mellett akkor is mindig ezt a filmet veszem elő, amikor különösen rosszul érzem magam. Nem mintha…..
szeee 2013.08.09 07:01:03
@entropic: semmi gond :) tök jó, hogy legalább értesít a blog.hu, hogy válaszoltál, ez nagyon tetszik.

akkor lehet, hogy az a különleges Jane-ben, hogy nem titkolja az önbizalomhiányát :)
egyébként igen, tapasztaltam, hogy tök jól oldja a feszültséget és magabiztosabbá, normálissá tesz, elmondod, hogy béna, félénk, esetlen, akármi vagy. mert ehhez bátorság kell.

szerintem ezek nem elcseszett kísérletek, szerintem Jane "normális" alapból, és az jutott eszembe, hogy a nem titkolt önbizalomhiánya miatt még a normálisaknál is normálisabb :D mindenesetre őszintébb. bár ugye tudjuk, hogy néha totál őrültnek néznek, ha őszinte vagy.....:)
fú, ezen most gondolkodnom kell és mindjárt el is szomorodom...:S ;-)
Könyv, egó, entrópia 2012 2012.12.30 15:07:00
Ahogy az előző két évben, most is írtam egy listát azokról a könyvekről, amiket ezért vagy azért a legjobban szerettem vagy a legjobbnak tartottam idén (a kettő nem feltétlenül ugyanaz). Volt köztük újraolvasás és volt első olvasás is, ezt a kettőt, a tavalyi listámmal…..
Direkt a Parov Stelar Band kedvéért mentem el egy napra az idei Hegyalja Fesztiválra. Az idő délután még szép volt, és a délutáni-kora esti koncerteken is jól elszórakoztam, de azért végig az este fél 12-t vártam, amikor a Parov Stelarnak színpadra kellett lépnie. Gondoltam,…..
szeee 2012.07.28 14:02:11
Csak néhány órája fejeztem be a könyvet, de ahogy telik az idő, egyre nagyobb ingerültséggel gondolok rá vissza, így inkább gyorsan írok róla, amíg még nagyjából racionálisan meg tudom fogalmazni, hogy mi a bajom ezzel a regénnyel. A tartalom ismertetését ezúttal is mellőzöm,…..
Én megadtam az esélyt Palahniuknek. Kíváncsi voltam, mit tud ez az ember, hogy annyian dicsérik, szerettem volna, ha engem is megdöbbent, világosságot gyújt bennem, nagy igazságokra vezet rá, önmagammal való szembenézésre késztet, stb. És igazából nem is indult rosszul a vele…..
  "Elnézést kérünk,... de az Ön lekérdezései a számítógépes vírusok, illetve kémprogramok automatikusan generált kérelmeihez hasonlítanak. Felhasználóink védelme érdekében jelenleg nem tudjuk feldolgozni kérelmét." ..
szeee 2009.06.11 16:24:42
 Japán módra megírt, lírai, álomszerű Casablanca-történetNos, mivel a Könyvmolyok, már nagyon szépen bemutatták a kötetet, jómagam csak annyit tennék még hozzá a leírtakhoz, hogy szerintem a könyv első harmadában számos hasonlóság is felfedezhető a Norvég erdő…..
Cserna-Szabó András : Puszibolt Nem bírom ki, hogy ne írjak róla. Nagyon tetszett. Vicces, meghökkentő és teljesen abszurd. A Puszibolt egy novelláskötet, vagyis inkább novellaciklus, mert - állandó szereplők vannak a novellákban, többször is feltűnik ugyanaz a személy -…..
szeee 2009.03.02 10:47:03
Gabriel García Márquez : A szerelemről és más démonokról Lehet, hogy már unalmas, hogy folyton Márquez-ről írok, de ha egyszer jó... Ez a könyv meg aztán pláne. Azt hinné az ember, hogy az első 3 oldalban már benne van a tartalom meg a lényeg, de ez nincs ám így. Nem…..
Kedves olvasók!Bizonytalan időre felfüggesztem a  blogolást. Valamiért nem megy már. Halmokban állnak az elolvasott, de meg nem írt könyvek, ha mégis írok valamit, szar lesz. Ez nem meló, erőltetni nem érdemes.Két év, kábé 150 elolvasott könyv. Veszekedtünk itt…..
Két hete a földalattin ugyanazon kocsiban két fiatal nő is Elizabeth Gilbert Eat pray love című könyvét olvasta - nem tudom, eredetiben-e vagy magyarul, mert a magyar borítón is rajta van az angol cím, és én csak azt láttam.Ma pedig egy harminc körüli lány Tormay Cécile…..
szeee 2009.01.23 10:00:53
@csenga77: csenga, ha nem tetszik, továbbadhatod nekem...;-)
Memoir J. D. Salinger: Zabhegyező 2009.01.02 14:43:00
J. D. Salinger: Zabhegyező Végre eljutottam odáig, hogy elolvassam ezt a könyvet, amiről már annyit hallottam, ami olyan sokszor említődött meg könyvekben, filmekben, és hétköznapi beszélgetésekben.Ez a könyv klasszikusnak számít, tehát ha valaki szeret olvasni, annak…..