Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Grandpa Saris

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
comment:com Foci helyett pornó 2009.02.03 07:29:00
A Super Bowl történetének legnagyobb botrányának nevezik azt a 2004-es csöcsvillantást, amit Janet Jackson követett el a félidei koncert közben, pedig az kismiska ahhoz képest, ami Arizona állam Tucson nevű városának lakóival történt: kedvenc csapatuk egyik játékosa végigszaladt…..
A cikk címe és alcíme ("Húsz év magány - Dominóteóriák a Magyar Tudományos Akadémiáról") sajnos megfejthetetlen metafora ill. asszociáció az írás alapján: dominókat összeillesztünk a megfelelő felületeknél (ilyesmiről nincs szó az írásban) dominóként egymásra…..
Grandpa Saris 2008.03.11 15:43:05
Kedves Fiatal Kutatok es Tisztelt Fabri Ur,

Azert en meg elnek egy kicsi szamhaboruzassal. Mobile bejegyzese az akademiai dijakrol elgondolkodtatott. Jelenleg az akademianak 273 rendes es 77 levelezos tagja van.

Morbid lesz, de tegyuk fel, hogy atlagban 20 evig kapjak az akademiai tiszteletdijat a magyar akademikusok. Ez azt jelenti, hogy 20 ev alatt osszesen:

20x12x455000=109200000 Ft = $546000

kap egy akademikus. Ez a Nobel dijnak pontosan az egyharmada. Csak a rendes tagokkal szamolva, igy elmondhatjuk, hogy Magyarorszagon allando jelleggel 91 Nobel dij erdemu/szintu kutato el! Azert ez nem semmi emberek, mit szoltok hozza? Ezt nem sok nemzet mondhatja el magarol.

Azt is figyelembe veve, hogy a Nobel dij egy egyszeri teljesitmenyre van odaitelve maganpenzbol, s nem pedig az allam adja oda "egy eletmu elismeresekent allando juttataskent", meg inkabb komolyabb a helyzet. Ezt mikor fogja eszrevenni a mindenkori kormany, hogy az orszag ezt peldaul nem engedheti meg maganak? Ilyet meg az USA-ban se csinalnak.

Megoldas a problemakra (paran hianyoltak): 1.) Fabri Ur, mint kommunikacioert felelos igazgato, e gy MTA gyulesen felall es elmondja tapasztalatait oszinten. Peldaul azokat a dolgokat, miket itt hallott, tudvan, hogy masnap valoszinuleg mar nem lesz allasa. Kivancsi vagyok, hogy kepes lenne e megtenni, vagy ott is azt mondja csak, amiket hallani akarnak az emberek? 2.) Az akademikusok felismerven a helyzetet, lemondanak tiszteletdijuk 80%-rol (mashonnan is kapnak BOVEN PENZT) es megalapitanak egy fiatal kutatoi osztondijat belole. 3.) A MTA kutatointezetekben nyugdijba kuldik azokat, akik mar reg betoltottek a nyugdijkorhatart vagy/illetve megvonjak toluk a fizetesuket. Azert kapjak a bo nyugdijat. 4.) Hozzaerto embereket vesznek fel igazgatoi posztra palyaztatas utjan, s nem pedig belso korforgasos rendszerben egymasnak adogatjak a stafetabotot. Akar kulfoldi kutatot is lehessen felvenni, a lenyeg, hogy a legmegfelelobb embert vegyek fel. 5.) Az OTKA palyazatok elbiralasan valtoztatni kene. 6.) Az OTKA-knak 5 evre kene szolniuk, kotelezoen egy-ket phds/egyetemi hallgato bevonasaval. 7.) Az allamnak az alapkutatast kene finansziroznia inkabb, a gyakorlati kutatast meg meghagyni a cegeknek/laboroknak.

Najo, csak a falnak beszelek.

Udvozletem mindenkinek!