Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varsányi Endre

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az újabb kétharmados Orbán-győzelem és az "Állítsuk meg Brüsszelt!" típousú kampányok árnyékában egyre inkább napirendre kerül a kérdés: kivezeti-e az országot az EU-ból Orbán Viktor? Van e számunkra élet a keleti nyitás kapujában?..
Varsányi Endre 2018.05.08 03:57:14
@FCUK21: Olyan országokhoz hasonlítod Magyarországot és a magyar piacot amilyen sosem lesz. Pl. Innen nézve a Brexit nagyjából öngyilkos vállalkozás lett. A világ egyik legnagyobb biztos tőkével és határozottan bonyolult rendszerével rendelkező (mivel ide beletartoznak a Brit birodalom egyedi kapcsolatai) már az első napon hatalmasat bukott. Azóta is drágulnak a kintről hozott áruk, zuhant a font (nem is keveset), a munkanélküliség is növekvőben van, a világ egyik legnagyobb bankszektora bejelentette, hogy amennyiben nem férünk hozzá az EU piachoz, kénytelenek átköltözni az EU-ba ami 20.000 munkavállaló elbocsájtásával jár és még be sem fejeződtek a tárgyalások. Félreértés ne essék. Az EU (azaz mi) a saját belső piacunkat nem adjuk ki külsősöknek, így az Egyesült Királyságnak sem (erről folynak a legvadabb tárgyalások, különben újra jönnek a vám kvóták, Észak-Írország és Írország között jelenleg kényelmesen át tudunk járni mi is és az áruk is. A tárgyaláson szó volt arról is, hogy ezt hogy lehetne megoldani úgy, hogy ne legyen túl zűrös a vámhatáron való átmenet). És ez nem Magyarország, hanem az Egyesült Királyság. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy össze lehet hasonlítani a két országot?
Az elkövetkező időben két fontos problémával kell szembenéznünk. Az egyik: az embereket meg kell győzni, hogy elsősorban nem az a politika, amit jelenleg annak hisznek, és amit nem tartanak annak, az viszont sokkal inkább az. (Ezt rögtön kifejtem.) A másik, hogy legtöbben úgy szavaztak az egyéni…..
Varsányi Endre 2018.04.28 00:05:01
@Ne zavarj! Éppen a diktatúrát döntögetem!: Így is lehet a civileket, a civil mozgalmat definiálni, de van ennél sokkal szélesebb meghatározása is. Az alapvetés, hogy ha bármit teszel a közösségért, az már politika. Nyilvánvaló, hogy van véleményed a világról még akkor is, ha nem fizetnek érte. A példa kedvéért, ahogy a cikk sugallja, olyan civil hálót kellene létrehozni, amely az emberek közötti kapcsolatot, beszélgetést, filozofálást, politizálást vagy kötögetést segíti, erősíti. Lehet közülük olyan is, amelyik településeken belül megfogalmaz elvárásokat, lehetőséget teremtenek arra, hogy MINDEN politikai párt képviselője találkozzon velük folyamatosan 4 éven keresztül. Ez civil is, politikai is, párt is, emberi is. Nem kell ide lefizetés, itt arra van igény, hogy újra felfedezzük az emberi kapcsolatok fontosságát.
   A hódmezővásárhelyi gyomros óta nem talál magára a Fidesz, és ez láthatóan alaposan megviseli a NER legjavát. De úgy látszik, ők csak akkor tudnak nyerni, ha eleve behozhatatlan előnnyel vezetnek. Természetesen, pénz, paripa, fegyver továbbra is az ő oldalukon van, most azonban egyre szűkül a…..
Varsányi Endre 2018.03.17 15:31:13
@kunzoo: és teljesen jogosan kapniuk kell a nyugdíjat a munkájuk alapján. mint ahogy az összes Mo-on dolgozó ember legyen az lengyel, francia, ukrán, vagy román. Ez így maximálisan jogos, és meg is kapják! Amivel probléma van az az, hogy van egy minimál nyugdíj ami mindenkinek jár. Ez viszont már más kérdés. Nem biztos, hogy ezt meg kell kapnia minden magyar állampolgárnak akár Franciaországban, akár Lengyelországban, akár Belgiumban vagy Ukrajnában él. Ez itt a probléma.
Varsányi Endre 2018.03.17 15:35:09
@sinus67: Úgy gondolom tökéletes értékelése a helyzetnek.