Regisztráció Blogot indítok
Adatok
etiopiai.blogger

5 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A '90-es években, ha volt olyan ország, amelyről a nemzetközi hírekben csak rosszat lehetett hallani, az Etiópia volt. A kelet-afrikai ország akkoriban két dologról volt híres: egyfelől, a kávéjáról, másfelől a súlyos szegénységről és éhínségről. 2016-ra azonban nagyot fordult a világ, hiszen az IMF…..
etiopiai.blogger 2016.02.10 15:34:26
@Punxsutawney Mormota:
Igen, ez tényleg érdekes: vannak területek, de hogy kié lehet (ha egyáltalán valakié) az már nem könnyű kérdés. Itt most próbálnak valamit tenni ezügyben, de még messze (évtizedekre) van a megoldás. Mert például kié az, ami a faluközösségé, de a falu egy része már elvándorolt városba, viszont a háza még ott van? Hogyan rendeljünk földtulajdont valakihez, aki nem tud se írni se olvasni, de a család már ott él a faluban vagy kétszáz éve? A múltkor kérdeztem, hogy miért áll annyi összetört autó az egyik telken? Már négy hónapja ott látom őket: nem kell senkinek? nem kell a bontott alkatrész? A válasz az volt, hogy hát, igen, lassú a biztosítási ügyintézés. egy évbe is tellhet(!) Innen szép fejlődni :)

Ami Kampalát illeti, nincs tapasztalatom, de ha tényleg olyan, akkor inkább elhiszem látogatás nélkül is :)
etiopiai.blogger 2016.02.12 09:51:45
@Punxsutawney Mormota:

Hát, Etiópia azért nem ilyen. Még Addis-ban is lehet közlekedni. Döbbenet, de a piros lámpánál például az autók megállnak. Persze, elsőbbségadás az ilyen formában nincs, de úgyi dudálnak, hallod, hogy meg kell állni. Mekelle meg tulajdonképpen teljesen veszélytelen a közlekedését tekintve. Ha erre járnál, Mekellében megtalálsz, van szabad szoba, és jó a sörük!
etiopiai.blogger 2016.03.11 11:41:07
@Punxsutawney Mormota: Szuahéli? Az itt nem menő. Amhara és persze tigrinya. Na meg -- és ez lényeges -- az angol. Angollal simán elboldogulsz. Nem azt mondom, hogy nagy beszélgetéseket lehet folytatni, de közlekedni, vásárolni, szállást szerezni simán tudsz.
Etiópia új cím 2015.11.09 12:29:18
Kedves barátaim! Mivel a blog.hu annyira rossz, hogy már gyakorlatilag használhatatlan, még idejében, mielőtt sok dolgom lenne itt, átviszek mindent ide:   http://etiopblog.blogspot.com/     Kérlek, ezt olvassátok ezentúl. Innen egyelőre nem törlök, de nem is írok ide semmi…..
Etiópia A Milano Hotelben 2015.11.09 11:29:24
Tegnap este kimostam a ruháimat (persze nem mindet, csak amit hordtam). A reggeli ugyanaz volt, mint tegnap, de ma zöld teát ittam hozzá. Nem mondanám, hogy különleges volt: sima zöld tea.Érdekesen indul ez a nap, arra gondoltam, hogy mostanság kezdődik el, ma vagy holnap, az, hogy…..
Nos, Etiópia… Immáron 17 napja vagyok itt és most végre rá tudtam magam szánni arra, hogy elkezdjem a blogot. Nem olyan egyszerű ez, és nem csak azért, mert kimondottan nem szeretek és nem is tudok írni. (Itt jegyzem meg, hogy valószínűleg sok elgépelés lesz a szövegben. Akit ez…..
Etiópia Az első nap 2015.11.07 15:06:58
Itt vagyok, Mekellében. Megérkeztem. Ami azt illeti, nagyon fáradt vagyok és az internet kapcsolat se valami fényes (talán holnap az egyetemen jobb lesz), úgyhogy -- egyelőre -- csak dióhéjban. Ez életemben a harmadik repülés volt és meg kell mondanom őszintén, nem vagyok oda a…..
Etiópia Miért és hogyan? 2015.11.07 15:01:33
Hogy kezdődött? Régi terv volt, hogy egyszer, egy kicsit hosszabb időre elmenjünk valahová, ami más, mint Magyarországon, konkrétan Pécsen. Az rögtön látszott, hogy Európában, a legtöbb helyen az élet, az emberek, a kultúra nagyon hasonló az itthonihoz, tehát messzebbre…..