Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás Szoby

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen sörtípusok vannak? Hogyan kóstoljunk sört? Létezik olyan, hogy sör-étel párosítás? Ezekre a kérdésekre és még sok másra is választ ad a Sörszövetség 2015-ben elindított rendezvénysorozata. Továbbá bemutatjuk az új vezetőt is a szövetség élén.   A…..
Tamás Szoby 2015.10.23 14:12:13
Kedves Schillinger Attila, kedves sörbarátaim, vegyes érzelmeket keltett bennem ez a cikk, de mindenképp örvendetesnek találom, hogy legalább egy lépést tettünk -tett valaki- abban az irányban, hogy legalább beszéljünk a felelősségteljes és kultúrált sörfogyasztásról, illetve általában a felelősségteljes és kultúrált alkoholfogyasztásról. El kell tűrnöm a környezetemtől, hogy rendszeresen alkoholistának tituláljanak, amiért nem titkolom és nem szégyenlem azt, hogy számomra a napi egy-két palack vagy korsó sör elfogyasztása hozzátartozik a mindennapok rendjéhez. Sajnos a pubokban -vagy maradjunk nyugodtan a kocsma kifejezésnél, hiszen magyar emberek vagyunk Magyarországon- a márkák harca már ott kezdődik, mikor a gyártó, a beszállító mondja meg, hogy mit igyak, mit ihatok, hiszen a kereskedői érdekcsoportok a hazai vendéglátóhelyek szinte 100%-át hatalmuk, befolyásuk alá kerítették. Ritka kivétel az én kedvenc kocsmám, ahol a rendkívül széles spektrumú hazai termékválaszték mindhárom típusa megtalálható, ám itt maguk a vendégek gyalázzák egymást, amiért a másiknak más márka áll közelebb a szívéhez. Késhegyig fajuló viták nem csak a különböző gyártók termékeit fogyasztók, de az azonos gyártó különböző termékeit fogyasztók között is gyakran keletkeznek. Én meg csak azt mondom, hogy egy kocsma akkor lehet virágzó, ha széles a termékválaszték, színes a kínálat, mindenk megtalálja az ízlésének leginkább megfelelőt, és én magam is ragaszkodhatok a saját kedvence(i)mhez.