Regisztráció Blogot indítok
Adatok
töprengőtörp

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két évvel ezelőtt, 2014 március 28-án adták át a 4-es metrót. Az új vonalról szóló cikksorozat lezárásaként a vezető tervező Palatium Stúdió Kft. ügyvezetője, Erő Zoltán osztja meg gondolatait a Fővárosi Blog olvasóival. A tervezők az épületek átadása után figyelemmel kísérik a mű sorsát. Különösen…..
Múlt héten egy olvasónk azt szerette volna kideríteni, miért kerül nála 15x többe az internet, mint az ország többi területén. A UPC egy másik olvasónk hasonló kérdésére válaszolt. Kiderült, hogy helyi hagyományok és jellegzetességek is befolyásolják a hálózat…..
Már a sokadik éve blogolom végig a ti társaságotokban a hajnali Oscar gálát. Idén ráadásul magyar vonatkozása is van a dolognak, mert ősidők óta először izgulhatunk egy magyar díjnak a legjobb külföldi film kategóriájában. Jó lenne elmondani, hogy "Hát igen unokácskám, én ezt anno élőben láttam!…..
Nyugaton, főleg az USA liberális magánegyetemein, továbbá a baloldali újságokban is kezdik felismerni, hogy ami az érzékenység és érzékenyítés nevében történik, az sérti a szólásszabadságot és ellehetetleníti mindenféle vita lehetőségét. Nem fogom itt felsorolni, hogyan…..
töprengőtörp 2015.11.05 18:13:01
én pár hete olvastam ezt az írást
www.attn.com/stories/3238/south-park-has-hilarious-take-pc-culture

Jerry Seinfeld színész humoristától be van illesztve egy rész, ami talán jól jellemzi a helyzetet.

"Én nem járok főiskolákra, de egy csomó embertől hallom; ne menj a főiskolák közelébe olyan PC-k.
Itt egy példa. A lányom 14 éves. A feleségem így szólt a[14 éves] lányunknak; Nos, tudod, hogy a következő néhány évben, azt hiszem, többet akarsz majd lógni a városban hétvégeken, így lóghatsz a fiúkkal. És tudod, mi a lányom válasza?
Azt mondja; ez szexista.
Csak használni akarják ezeket a szavakat." Ez a rasszista. Ez szexista. Ez előítéletes. "nem tudják, mi a [*****] beszélnek."

"I don't play colleges but I hear a lot of people tell me 'don't go near colleges, they're so PC,'" he said. "I'll give you an example. My daughter is 14. My wife says to [my 14-year-old daughter], ‘Well, you know, in the next couple of years, I think you’re going to want to be hanging around the city more on the weekends, so you can see boys.’ And you know what my daughter says? She says ‘that’s sexist.’ They just want to use these words. 'That’s racist. That’s sexist. That’s prejudice.’ They don’t know what the [bleep] they’re talking about.”