Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Country Sheriff

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Megasztár negyedik szériájának győztese most éppen a The Voice című tehetségkutatóban vitézkedik, és a magyar idő szerint kedd hajnalban befejeződött párbajkört is túlélte, mit túlélte, simán továbbjutott. Egy Cassandra Robertson nevű nővel közösen énekelték a Nobody…..
Country Sheriff 2015.10.21 00:09:31
Előbb-utóbb Király Viktor a zene egyik királya lesz. De amiről nagyon kevés szó esik nálunk az, hogy a statisztikák szerint, manapság a country tényleg a Zene Királya: az USA-ban a stadionok leginkább a country koncertek miatt telnek meg és a legfrissebb közvélemény kutatások alapján a country a legnépszerűbb zeneműfaj. Ez főleg a rengeteg új tehetségnek köszönhető, ők modernizálták és olyan szintre emelték a country-t, hogy a többi műfaj sorra dobta be a törülközött.

Sajnos, nálunk ez még mese, ami miatt mi vagyunk a vesztesek. Hiszen el vagyunk szigetelve egy csodálatos zene világától, nem ismerhetjük meg miért avatták királlyá, nem hiszem, hogy véletlenen fizetnek komoly összegeket több tízezren, mondjuk a Blake Shelton stadion fellépéseire…

A zenének nagy varázsa van, annyival vagyunk „szegényebbek” mint amennyivel kevesebb esélyt kapunk jó zene hallgatására. Tisztelek, szeretek és hallgatók minden egyéb műfajt, de számomra már sok éve a country a „legkedvesebb”. Amíg élek nem fogom megbocsátani a hazai rádiók limitált látókörét, mert emiatt nem adják meg millió embernek a lehetőséget, hogy megismerjék ezt a műfajt, ami már nagyon messze van a western zenétől. Szerencse ott van az internet, így akik szeretik, azok nyomon tudják követni.

Kanadában, Ausztráliában és Angliában már felvették a sebességet, remélem előbb-utóbb ez nálunk is bekövetkezik. Addig is, nézzétek meg néhány videót, ezek szerintem igazolják az állításaimat: Keith Urban (Somewhere In My Car), Brantley Gilbert (Bottoms Up), Sam Hunt (Take Your Time), Eric Church (Springsteen), Jason Aldean (Burning Down), Kenny Chesney (Come Over), Brad Paisley-Carrie Underwood (Remind Me), Kip Moore (Beer Money), Blake Shelton (God Gave Me You).

Üdv. a Country világában!
Country Sheriff 2015.10.21 14:28:37
Köszönöm a válaszokat a korábbi hozzászólásomhoz! Néhány gondolat: a country valóban Amerikában a legnépszerűbb, érthető a párhuzam a hazai „Muzsika TV”-vel és igen, van akinek tetszik az új hullám és van aki kitart a hagyományos country mellett, sőt van akinek az egész műfaj nem jön be. Ez így van rendjén, nem vagyunk/nem lehetünk egyformák.

Én három dolgot próbáltam kiemelni:
1. USA-ban a country jelenleg (!) a legnépszerűbb műfaj (tény)
2. Mivel nekem tetszik, merem remélni, hogy hozzám hasonlóan lennének jó néhányan, akiknek ez az új hullám nagyon tetszene. De az ég szerelmére, honnan tudjanak róla, ha a hazai rádiók még meg sem próbálják ismertetni…Hogyan válhatna nálunk népszerűvé, ha még az esélyt sem kapja meg a bemutatkozásra?

Na, ezért hibáztatom a hazai rádiókat, hogy egy nincs, aki vállalna azt, hogy ezt a műfajt egy kicsit bemutatná a hallgatóknak, inkább az összes adó azt adja, ami itthon a bevált siker. Ezzel ők is vesztenek (mert különleges helyzetelőnybe kerülhetnének=több profit) és a hazai közönség is (a lehetőséget, hogy legalább eldönthessék, tetszik-e vagy nem?).

3. Megadtam tíz referencia számot, én szerintem ezek legalább olyan sikert érthetnek el mind a többi műfaj slágerei. Hallgassatok bele még egyszer és minden előítéletet félre téve, magatoknak válaszoljatok, ez tényleg olyan zene, amitől TELJESEN el kell tiltani a hazai rádióhallgatókat? Ha ennél többet is megtesztek, ráklikkeltek a felsorolt előadók más számaira vagy más előadókra, elképzelhető, hogy ha nem is teljes mértékben, de azért elfogadjátok majd, hogy a mai country megérdemel egy bizonyos %-ot a hazai rádiókban.