Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EBHT

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Borrajongó Nagy gáz van Egerben 2015.10.09 10:15:16
Már rég akartam erről írni, már régen kellett volna. A GM pedzegette a témát korábban, de amúgy óriási kuss van a dolog körül. Ez azért is furcsa, mert elég nagy gáz van ugyanis Egerben. Valami nem stimmel az egri borokkal. A szakmában is susmorognak, de a vita valahogy csak nem jutott el a…..
EBHT 2015.10.19 16:41:53
Tisztelt blog író és kommentelők!

Elöljáróban pár gondolat: örülünk, hogy a blog írója ennyire szívén viseli az egri borok és az Egri borvidék sorsát, hiszen ha nem így lenne, tán a bejegyzés címe sem lenne ennyire provokatív. Kétségtelen ugyanis, hogy roppant figyelemfelkeltő, bár túlzásnak találunk az Egri borvidék boraira általánosságban kivetíteni egy olyan bor- vagy borászati technológiai hibát, amely a borivó társadalom számára az 1980-as évektől időről időre téma. Így nem új és nem is ismeretlen számukra sem, hiszen ahol pince és fahordó van, ott ez egy előforduló, bár mára talán már egyre ritkábban fellelhető probléma, ezért is oly meglepő manapság ezzel találkozni.
A bort készítő szakember célja mindig az, hogy a borral történő első találkozás tökéletes élményt nyújtson fogyasztójának. Az Egri borvidék borászai is ennek jegyében dolgoznak, de ahogyan máshol is, itt is előfordulhat, hogy egy-egy palack bor nem úgy kerül a fogyasztó elé, ahogyan azt a készítője megálmodta, sőt nem is úgy, ahogyan a borász legutoljára megkóstolta és palackba töltötte, hiszen a bor mindig változik. Gyakran hosszú idő és hosszú út vezet addig, míg a bor az asztalon a pohárban ismét levegőhöz jut.

És akkor a lényeg: olvasván a blogot az egri borászok úgy döntöttek, nem kommentálják az írást közösen, inkább azt mondták: hívjuk meg őket, mutassuk meg pincéinket, borainkat, kóstoljuk meg együtt, beszélgessünk róluk, mert igenis fontos a fogyasztók véleménye számunkra.

Úgy gondoljuk, ez nem egy mindennapi felhívás!
Tehát ezúton tisztelettel meghívjuk a blog bejegyzés íróját, sőt, a kommentelőket is egy közös borkóstolóra és egy szakmai beszélgetésre. Amennyiben érdekli Önöket ez a találkozó, kérem, küldjék el jelentkezésüket az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsának alábbi e-mail címére legkésőbb 2015.október 29-ig, időpont és létszám egyeztetés céljából, illetve azt is, melyik bort, borokat kóstolnák szívesen.
ebht@egriborvidek.hu
Várjuk önöket szeretettel az Egri Borvidéken!