Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Burucs Marcell

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Borrajongó Nagy gáz van Egerben 2015.10.09 10:15:16
Már rég akartam erről írni, már régen kellett volna. A GM pedzegette a témát korábban, de amúgy óriási kuss van a dolog körül. Ez azért is furcsa, mert elég nagy gáz van ugyanis Egerben. Valami nem stimmel az egri borokkal. A szakmában is susmorognak, de a vita valahogy csak nem jutott el a…..
Burucs Marcell 2015.10.20 14:00:20
@Burucs Marcell: Hoppá, most látom, hogy mégis történt valami, és nem akarok magányos vitéznek tűnni, de a tegnap félbemaradt, ma frissítés nélkül befejezett írásom lényege változatlan.
Burucs Marcell 2015.10.20 14:44:28
@akov: Kedves akov!
Javaslom, hogy egyenesedjünk ki, és mellébeszélés helyett vállaljuk írásunkat.
"A felvetéseidre a választ a cikkben és a hozzászólásokban megtalálod"
- nem voltak feltevéseim, talán annyi, hogy "Kissé talán már lecsengett itt a blogon ez a cikk és a téma", mely nem helytálló, valamint, hogy "akihez kell, eljut a kérdésem, kérésem", mely válaszából ítélve helytálló.
"Nem folytatnánk a borok citálását nyilvánosan, kár volt elkezdeni"
- Ha jól látom, borok nem lettek megnevezve csak borászatok. A "brit tudósok megtalálták a dohot Egerben" jellegű kártékony általánosításra kevésbé vagyok kíváncsi mint az érintett tételek nevén nevezésére.
"Ha 3 éve egri borok kereskedelmével foglalkozol és egyben sem éreztél dohot, krumplit, akkor miről beszélgessünk?"
- Ne személyeskedjünk, kérem. És ne is ferdítsünk. Valóban foglalkozom több egri borászat boraival, és nem állítottam, hogy nem éreztem ilyen jellegű hibát egri borokban ahogy azt sem állítom, hogy ne éreztem volna egyes badacsonyi, tokaji, szekszárdi vagy épp villányi borászatok boraiban. Azt állítottam, hogy nem éreztem a nevén nevezett borászat boraiban és emellett - elfogultság nélkül - kiállok.
"Nem fogom leírni, mennyire súlyos problémáról van szó, amit informálisan borászatok is elismernek és keresik a megoldást"
- Elárulom a megoldást: páramentesítők + forgó, megújuló hordóállomány
"a cikk megjelenése óta folyamatosan kapom a fogyasztói visszajelzéseket, ezek 10%-ban vitatják az állításomat, 90%-ban egyetértenek vele"
- Elfogadom, de hogy jön ez ide?
"Persze lehet engem vádolni, hogy biztosan valaki felbérelt ennek a megírására"
- Nem állítottam ilyet és főleg nem vádaskodtam. Szavaimat idézem még egyszer: "szeretettel venném, ha a Kovács Nimród Winery érintett borait az érintett szerzők és a tapasztalataikat itt közhírré tevő kollégák privát üzenetben megírnák nekem"
"azokat a budapesti borbárokat is meg kellene vádolnod, akik évek óta nem dolgoznak egri borokkal a probléma miatt"
- Ez a gondolat nagyon jól jellemzi a mai magyar helyzetet, a kiváló struccpolitikát. De hál'Istennek rövidke boros pályafutásom során csak kevés olyan borokkal foglalkozó kollégával találkoztam a szakmában aki kóstolás nélkül, élből elutasított volna BÁRMILYEN bort.

Nem szeretnék parttalan vitát, amennyiben megnevezné az érintett borokat, kérem, hogy privát üzenetben folytassuk az eszmecserét.
Burucs Marcell 2015.10.21 10:51:27
@IWAS: Kedves IWAS!
Köszönöm válaszát! A 2008-as piros címkés EGRI Bikavér a pincészet egyik "alap vöröse", arculatban is elkülönül a Monopole/birtokboroktól. Az említett évjárat elfogyott, már nem fellelhető a piacon. Abban egyet kell, hogy értsek Önnel, hogy a szóban forgó évjáratú EGRI Bikavér a jelenlegiekhez képest nem volt túl harmonikus, de dohot - emlékeim szerint - nem detektáltunk benne. Ez a borcsalád az ár-érték arányról szól a maga 1000Ft körüli polci árával. Ebben az árkategóriában úgy gondolom, hogy nagyon jó vételnek számít. Ajánlom kóstolásra a jelenlegi 2011-es vagy majd a 12-es évjáratot; illetve a pincészet komolyabb borainak aktuális évjáratait. Nincs zsákbamacska!