Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EUforia

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Júliusban megkezdi új lemezének felvételeit a Red Hot Chili Peppers. Ez az album lesz az első Josh Klinghoffer gitárossal, aki azután szállt be a zenekarba, miután John Frusciante úgy döntött, inkább a saját útját járja. Klinghoffer egyébként már egy ideje serénykedik a Chili…..
A következő, várhatóan jövő februárban hivatalba lépő Európai Bizottságban a Franciaország által delegált Michel Barnier kapta meg a belső piaci „tárcát”. Mivel ehhez a portfólióhoz tartozik a pénzpiacok szabályozása is, a szabad verseny felszámolásán és a…..
A hivatalos bejelentés még várat ugyan magára, de a szavazatok jelenlegi állása szerint kijelenthetjük, hogy az ír választók elfogadták a Lisszaboni Szerződést. Így a huszonhét ország közül utolsóként az ír parlament is ratifikálhatja az Európai Unió alapszerződéseit…..
Alig egy hét van már csak hátra a Lisszaboni Szerződésről szóló írországi népszavazásig. A kampány utolsó hónapjában felgyorsultak az események, és úgy tűnik Írországban majdnem mindenki azon van, hogy meggyőzze a maga igazáról a bizonytalan szavazókat. Legutóbb például…..
Tony Blair pedig megvette az EU elnöki poszját Az Európai Unió néhány hónappal ezelőtt betiltotta a fókából készült termékek forgalmazását és importtilalmat vezetett be az ilyen árucikkekre. A lépés ellen a fókanagyhatalom Kanada hangosan tiltakozott, ám ez az uniós…..
EU - Erről Ugatok Ima az EU-ért 2009.08.03 15:03:00
Néhány éve nagy vitát váltott ki, hogy szerepeljen-e utalás az Európai Alkotmányban a kereszténységre vagy sem. Érvek hangzottak el mellette és ellene is, végül - a változatosság kedvéért - kompromisszumos megoldás született, és az "Ösztönzést merítve Európa…..
EU - Erről Ugatok Play to Stop 2009.07.21 07:03:00
Ahogy közeledik a decemberi koppenhágai "klímacsúcs", ahol a 2012-ben lejáró Kiotói Egyezmény helyébe lépő új, világszintű megállapodásról kellene dönteni, az éghajlatváltozás elleni küzdelemben vezető szerepet játszó Európai Unió is egyre jobban hallatja…..
EUforia 2009.07.22 01:46:35
@EUvonalas: ha valaki energiatakarékos, illetve szelektíven gyűjti a szemetet, az nem a Bizottság kampánya miatt fogja ezt tenni és nem ez fogja "rávenni", hanem valahol törődik a környezetével és szeretné azt a bizonyos JÖVŐT, már jó ideje...szerintem.
Az alábbi képet lelkes olvasónktól, Bálinttól kaptuk, címe: „A svéd elnökség első napja”.No comment :-) ..
A múltkori bejegyzésben ugyan csináltam egy kis reklámot a Bárki, Csak Barrosót Ne! mozgalomnak, azért szeretném leszögezni, hogy nem a portugál úriemberrel van bajom elsősorban.Legfőbb problémám az egésszel, hogy Barroso újbóli jelölése túl korán történt. Az Európai…..
Na, milyen választások lesznek Magyarországon? A címet olvasva egyértelmű lenne a felelet, de inkább elmesélem egy ismerősöm EU-s előadásán az általános iskolás hetedik osztályosok válaszát erre a kérdésre, akik – bizonyítva, hogy a tizenhárom évesek is képben vannak a…..
Nicolas Sarkozy francia elnökről jó pár történet látott már napvilágot, melyeken mosolyoghatunk ugyan, de egy dolog vitathatatlan: a Tanács soros elnökeként a hiperaktív francia nagyon jól menedzselte a Huszonhetek ügyeit. A francia félév aztán gyorsan véget ért (pedig szerintem…..
Tegnap Budapesten megszületett a döntés, hogy melyik fiatal képzőművész alkotása kísérheti végig a spanyol-belga-magyar elnökséget. A nyertest az elnökségi trió kezdésekor, várhatóan 2009 legvégén hozza nyilvánosságra a három ország miniszterelnöke. Ezzel egy időben…..
Az Európai Unió Tanácsát fél évig vezető országok hármasával „elnökségi trióban” szorosabban együttműködnek, támogatják egymást az elnökségi feladatok ellátásában, nagyobb folyamatosságot adva ezzel a félévenként rotálódó EU-elnökségnek.Magyarország a…..
Egy év, közel 100 bejegyzés, csaknem 1000 komment és több mint egy tucat ©Index©–címlap. Íme az elmúlt egy év mérlege.Habár eredetileg a sok bizarr telefonhívás miatt ragadtam billentyűzetet, sokat változott a blog tartalma az eltelt idő alatt. Király Rák…..
EUforia 2009.01.20 09:52:16
@cirrocumulus: sztem azt gondolta a kereső, ha valami ugat akkor az kutya és ha kutya akkor mindenképpen kell neki fodrász, és azt iskolában képzik....vagy csak félreolvasta: ebről ugatok blokk-nak :)
Az év végéhez érve számtalan komoly vagy komolytalanabb számvetés lát napvilágot, íme egy szubjektív összefoglaló az EUvonal 2008-as működéséről.2008 folyamán 9387 darab kérdést sikerült megválaszolunk e-mailben, és ki tudja hányat telefonon. Volt közöttük jó pár…..
Ugyan nincsen becsomagolva és masnival átkötve, de az Európai Bizottság idén karácsonyra is elkészítette összeállítását arról, mit tett Brüsszel a „népért” 2008-ban. A legfontosabb eredmények között szerepel a pénzügyi válság megfékezését szolgáló uniós…..