Regisztráció Blogot indítok
Adatok
órarugógerincű (törölt)

0 bejegyzést írt és 166 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt mondjuk nem értem, miért kell egy elmebeteggel barátkozni, vagy szívességet kérni tőle, amikor tényleg látszik, hogy nem normális a srác.     Más fél éve kezdődött ez a történet, amikor megismertem egy buliban. Aranyos vicces kedves srác volt, de én sose tudtam…..
A mai poszt írója kérte, hogy a névtelenség homályában maradhasson, mert annyira sokkolták a vele történtek, hogy nem szeretne újra találkozni a nagy sötét BMW-vel, aki egy időre megduplázta az egész család vérnyomását. Az látszik, hogy eddig nem olvasta a blogot, mert akkor…..
órarugógerincű (törölt) 2010.11.30 17:35:05
@xaba99: ezt majd átadom neki. Hadd röhögjön rajta.
órarugógerincű (törölt) 2010.11.30 17:39:19
@xaba99: jó. :)
órarugógerincű (törölt) 2010.11.30 17:40:59
@Leadfoot: @xaba99: gyerekek, a hülyeséggel nem tudok vitatkozni. Balesetmentes közlekedést!
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
órarugógerincű (törölt) 2010.11.24 18:25:26
@ezsoezso: ezzel én is egyet értek. Személy szerint eddig még senkit nem hatalmaztam fel arra, hogy képviseljen. Ehhez képest az elmúlt 8 évben az MSZP próbálkozásai miatt szívtam, most pedig a Fidesz húzza ki alólam azt, ami még megmaradt. Költözni nem szeretnék, de ha volna lehetőség az állampolgártalanodásra, azt megragadnám, mint floki a lábtörlőt. Nem kell eü. ellátás, nem kell segély (megjegyzem előzőt átlag 10 év alatt 1x, utóbbit még sosem vettem igénybe), nem kell semmi, de abból, amit keresek, egy büdös kanyi vasat nem vagyok hajlandó befizetni sehova.
Hello MH terror blog!   Azért írok, mert úgy gondolom, hogy némi etikettet illene kialakítani az állásinterjúztatás intézményére is.   A helyzet a következő volt: könyvesbolt ajtajára kitixózott hirdetés, miszerint üzletvezető- helyettest keresnek. Cégnév,…..
órarugógerincű (törölt) 2010.11.20 20:02:24
@_Molly: Ha annyira unatkoznék, mint ahogy te teszed, bizonyosan találnék példát a magyar irodalomban arra, hogy "hazafele". A Karácsony meg azért nagy betű, mert a hitem szerint ez kapitális. Nem "itten", hanem mindenhol.
órarugógerincű (törölt) 2010.11.20 20:13:29
@Sunabouzu: a nevedből és a kommentjeidből is süt, hogy mennyire boldog és sikeres ember vagy.
órarugógerincű (törölt) 2010.11.20 20:28:33
Vészesen apad a kontent! Küldjétek a kiváló ismerőseiteket továbbra is!Mellesleg  Legenda Ribancrendszám (komment) Kedvenc együttesem Andi & Gábor Fotosop Artista: Tímea alkotta magáról, még nincs készEtienneMelanie Zsa ZsaKekFotosop Artista FAILFotosop Artista…..
„A hazakísérős, lépcsőjelenetes, búcsúcsókos befejezés helyett a lány részéről csak egy gyors szia a végeredmény. A srác tesz még néhány határozott kísérletet, és még egy sziát ki tud harcolni” – következő elbeszélésünk egy helyes lányról szól, aki…..
Piszok kemény műfaj ez, de valakinek erről is írnia kell. Van az utcánkban egy hajléktalan. Hogy pontos legyek, sok hajléktalan él errefelé, egy azonban kitűnik a közülük, kitűnt. András februárban került utcára, a Ráday és a Kinizsi sarkán található Sparnál tavasz…..
órarugógerincű (törölt) 2010.10.28 13:28:17
@EvangelineS: egyetértek, bár nem mindenben. Az feltétlenül igaz, hogy első körben fedél kell a feje fölé. Munkát találni enélkül esélytelen. Az is igaz lehet, hogy első körben nem biztos, hogy a szakmájában fog tudni elhelyezkedni, de az első lépést meg kell tenni. Ha ez a közmunka program, akkor az.

Az alkohol csapdából meg azelőtt kell kimenekíteni egy embert, mielőtt beleesne. És hajléktalanként sajnos majdnem egyenes út vezet az alkoholizmushoz. Én is utálom az alkeszeket, de a hajléktalanok esetében van némi megértés bennem, hogy miért váltak azzá. Sosem éltem ilyen szintű nyomornak még a közelében sem, de azt hiszem némileg megérthető, hogy csak a pia "segít" elviselni egy ilyen helyzetet. De sajnos egyúttal konzerválja is az illetőt benne. Ha ez a szerencsétlen még csak "kacsintgat" az ivászat felé, villámgyorsan ki kell rángatni belőle. Egyik nap sem fog úgy felébredni, hogy "hopsz, ma már alkoholista vagyok", de ha rendszeresen műveli, egy napon biztosan az lesz. És a visszaút baromira kemény. A prevenció itt is hatásosabb, mint a gyógyítás. Azzal nem értek egyet EvangelineS, hogy "ha valaki egyszer alkoholista lesz,az ki nem gyógyul belőle". Van pozitív példa, de kétségtelenül kevés. (És légyszi ne kanyarodjunk most el az alkoholizmus témakörének taglalása felé.)

És azt is osztom, hogy "ő egy felnőtt ember,tudnia kell rendbehozni az életét". Csak éppen abban különbözik az "átlag embertől", hogy beszűkültek a lehetőségei. Ebben kell támogatni: visszaadni neki azokat a sanszokat, amik másnak megvannak. A többi meg tényleg rajta múlik.
órarugógerincű (törölt) 2010.10.28 15:35:30
@EvangelineS: Stimmel. De ne azt vegyük defaut-nak, hogy ha sikerül újra talpra állnia, nem lesz képes mérlegelni, és újra az utcára kerül. Az már a második lépcső, hogy mi lesz ha lesz munkája, lesz keresete, lesz tető a feje felett, és lesz lehetősége eldönteni mihez kezd a pénzével. Egyelőre még az első lépcső előtt áll, és most ezzel kapcsolatban kell gondolkodni. Nem azon, mi lesz majd, ha...
órarugógerincű (törölt) 2010.10.28 17:42:24
@Abdab: Ilyesmi tapasztalatom nekem is volt. Csóró egyetemistaként boltból jövet-menet anno rendszeresen ott láttam az üzlet előtt a padon egy hajléktalant, akivel kapcsolatban az az érzésem volt, hogy valahogy "nem illik oda". X-edik alkalommal nem bírtam tovább, és - nő létemre - odamentem hozzá, hogy megkérdezzem nincs-e szüksége valami kajára. Azt válaszolta, hogy nincs, már evett, de szerintem csak szégyelte magát, ezért nem mert kérni. Megkérdeztem leülhetek-e, azt mondta igen, és elbeszélgettünk. Eleinte harapófogóval kellett kihúzni belőle a szavakat, de aztán felengedett, és elmesélte, hogy szakmáját tekintve repülőgép mérnök, de leépítés miatt kirúgták, a felesége elhagyta, kirakta a közös lakásból, munkát találni így esélye sincs, a felnőtt fia meg nem áll vele szóba, mert szégyenli, hogy az apja hajléktalan. Néztem, mint a luki nyúl, hogy ilyen lehetséges. (Húsz évesen az ember még elég naiv tud lenni.) Próbáltam persze okosakat mondani, meg győzködni, hogy keresse meg a fiát, de mindenre teljesen lemondóan reagált. Amennyire abból a beszélgetésből megismertem, intelligens, szelíd, kedves ember volt. Végül rátukmáltam 3 szelet csokit, és otthagytam. Utána nem láttam többet a környéken. Azt remélem, hogy elindult valamerre, és most jobban megy a sora.
Levélírónk elkeseredetten vadászik a tuti pasira, aki útközben kieszi a hűtőjét és lehetetlen kérdésekkel zaklatja e-mailben. Álmaiban egy 30 év körüli őszinte és egyenes ember szerepel, de egyelőre még csak árnyékokra vetődik. Ma a tökéletes pasi-lelőhelyet keressük.…..
órarugógerincű (törölt) 2010.10.20 23:58:09
@erzsébeti: 98 évesen még internetezik a bácsi? Gratulálok. (Vagy elszámoltad magad. Akkor meg egy balfax vagy.)
órarugógerincű (törölt) 2010.10.21 00:08:05
@kzolika: Igen.
Subba Újra akcióban a Femen 2010.10.02 12:00:00
Kedvenc feminista csoportunk, az ukrajnai Femen ismét hallatott magáról: ezúttal több pénzt követeltek a nőknek.  ..
Ezzel a teszttel kiszámíthatod, hogy mekkora az ökológiai lábnyomod...
órarugógerincű (törölt) 2010.09.15 11:46:07
@cydonia: Nem "furi", mert a növények visszakerülhetnek a földbe pl. komposztálással, az állatok meg nem. Másfelől meg egy padlizsán arányaiban sokkal kevesebb metán gázt bocsát ki, mint amit mondjuk egy marha, vagy egy sertés a légkörbe ereget. Szóval nem "furi", hogy a húsevés terheli meg jobban a környezetet.
Sajnos én sem eredményekről , hanem rossz tapasztalatokról tudok beszámolni. Nem tanultam sem jogásznak, sem orvosnak vagy bármi más hűde "álom" szakmát. Egyszerűen elvégeztem az érettségit, azután egy autóvillamossági műszerész szakmát. Jelenleg másodéves vagyok egy…..
Style by Me Hej Iskolatej! 2010.09.04 09:47:00
Bizonyára emlékeztek a hasáb alakú 2dl-es kiszerelésben állami támogatással osztott poharas csokistej és iskolatej időszakra. Nem csak a tej, de a csomagolás is siralmas volt. Ennek a korszaknak vége! Mats Ottdal ötletes pingvineket és egy egyéb állatokat formázó…..
„Egyik este felhívott telefonon, és üvöltött velem, hogy azonnal valljak színt, mert TUDJA, hogy megcsalom.” - Meddig tűrhető el, hogy egy pasi nem létező dolgokat kérjen tőlünk számon? Meddig érdekes, hogy az egyre újabb és újabb féltékenységi rohamai mindig…..
„Nem tűnt szomorúnak, inkább mintha belelkesült volna az ötlettől, hogy élheti tovább a helyi parasztok alkoholista életmódját” – újabb sziporkázó történet következik, melynek során ismét átlépjük a határt. Nem megyünk messzire, csak újra a szomszédos…..
A János kórház = Hentesüzem, vagy inkább ha úgy tetszik akkor leginkább a fejetlenség, a szakmai analfabetizmus, a teljes anarchia na és persze nem utolsósorban a korrupció melegágya. És a teljes Balkán! Először is a kórházról: koszos-mocskos, huzatos, elhanyagolt. Nemtudom mikor…..
„Menj már el hozzá, próbáld ki! Nagyon klassz keze van, utána kicsit fáj, de két nap múlva, mintha kicseréltek volna.” – ezekkel a szavakkal ajánlottak valakit, aki gyógymasszőr. – „Ja, és ne lepődj meg, bugyira le kell vetkőzni!” – jött…..
órarugógerincű (törölt) 2010.06.19 12:36:41
A történetben szereplő fiatalember nem kicsit zakkant és nem tudni, miért kergeti el magától a nőket. A barátai a legjobb indulattal az utolsó pillanatig kitartanak mellette, de hamar be kell látniuk, hogy hiába dobálják utána a sok mentőövet, az illetőnek nincs szabad akarata és…..
órarugógerincű (törölt) 2010.06.15 11:31:49
@Mária: te mekkora zseni lehetsz, ha ebből a zavaros szösszenetből levágtad, hogy a csóka borderline. Gondolom a sztármagazinokban leírtakon kívül nem sokat tudsz erről a fajta személyiségzavarról. Mostanában divatos, az tény. Mióta "átjött" hozzánk is Ámerikából, azóta érdekes mód majd' minden 2. ember borderline. Hülyeség. És egy pszichológus körülbelül vagy 5-10 alkalom után diagnosztizálja a páciensénél. Neked ehhez képest 1200 karakterből sikerült. Ez a fajta ostobaság elég dühítő...
órarugógerincű (törölt) 2010.06.15 11:43:36
@Tamarian: nem tehetek róla, az ostobaság dühít. Vagy lehet, hogy ostoba vagyok, hogy ilyeneken dühöngök? :)
órarugógerincű (törölt) 2010.06.15 12:19:16
@Tamarian: Parancs értettem, nagyvonalú legyintést megtettem. :)
Sose dőlj be annak a srácnak, aki ingyen laptoppal csalogat fel magához, mert általában csak meg akar… kapni. Következő történetünk mesélője is ezt a filozófiát vallja, de elsődleges üzenete mégis inkább ennyi: ha megcsalod a párodat, legalább ne áruld el neki,…..
„Inkább napi szinten nyüstölik a nejüket, mintsem meg kelljen válniuk azoktól a viszonylagos kedvezményektől, amiket mégiscsak kedves feleségük biztosít rendre nap, mint nap” – Inkább egy nagyon figyelemreméltó (és vitára hangoló) eszmefuttatás következik, mint…..
Az egyház sajtósai lassan egy tankönyvre való PR-öngólt összeszerencsétlenkednek (Hogyan NE reklámozzuk cégünket?), itt a legújabb gyöngyszem ( a helyesírási hibákat bennehagytam).http://www.parameter.sk/blog/arkeon/2010/05/20/borsodi-arviz-az-onkentes-lelkeszek Borsodi árvíz…..
A ma reggeli Mokkában Moldova György volt Kárász Róbert vendége, egész jól el is beszélgettek egymással a komenzmusról, meg az MSZP-re leadott szavazat közben hányingerrel küszködő íróról, amikor szóba került Gyurcsány Ferenc mostanában megírt dolgozata szeretett pártja…..