Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tom Takacs

28 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őszinte leszek: ez most egy nagyon, de nagyon kendőzetlen poszt lesz. :) Ez - a mézeskalács miatt leginkább karácsonyi - torta tényleg gyönyörű, az ízek nagyon egyben vannak, olyanná alakítod, amilyenné akarod. VISZONT! Viszont magabiztosan kell tudnod frankó piskótát sütnöd - ami rám sajnos nem…..
Egyszer volt, hol nem volt, évekkel ezelőtt elindult ez a blog. Aztán fél év lelkesedés után elfáradtunk. Azóta sokszor, sokféle módon terveztem visszahozni, de sosem volt rá idő, energia, miegymást. Aztán mivel ma, Mikulás napján vendégségbe mentünk barátokhoz, tegnap este sütöttem egy panettonét,…..
Gyakran előfordul, hogy feltesszük a kérdést a gyerekeknek: mi legyen a vacsora? És persze a kis gengszterek mindig adnak töprengeni valót, hogy mivel tömjük tele a hasukat. Olykor kell egy kreatív ötlet, hogy legyen kedvük megenni a vacsorát / reggelit. Az ilyen helyzetekre szeretnénk egy kis…..
liszt&morzsa Japán sajttorta 2015.11.18 20:37:42
Jó ideje kóborol már az Interneten, mi sem hagyhattuk ki, megcsináltuk. Ilyen egyszerű, gyors és finom sajttorta recepttel még nem találkoztunk és sokadjára megsütve is úgy néz ki a dolog, hogy az egyik kedvencünk lesz. Nem a legolcsóbb csemege, de tényleg nagyon finom és…..
Tom Takacs 2015.11.20 15:57:00
@Waka: Nem, ez nem pont ugyanaz a recept. Persze lényegében igen, de én határozottan emlékszem, hogy az, amit én láttam először, ott 120 gr fehércsoki, 120 gr sajt és 3 tojás volt. Ezt dupláztam én meg nagyjából. :)
Tom Takacs 2015.12.07 16:07:24
@penna: Az üvegtál, amit én használok, alul 16,5 cm átmérőjű, felül pedig 18,5. A 23 cm-es kapcsos formát akkor javaslom, ha a receptben található mennyiségek 1,5-szeresével dolgozol, így kb. elég lesz és nem fog "eltűnni" a torta a formában.
Tom Takacs 2016.04.21 13:27:26
@szuts: Szia! Nem tudom, hol lehet a gond, én többször is megsütöttem és működik. Sajnálom, ha Neked nem sikerült.
A következő recceptünk egy nagyon egyszerű vendégváró finomság lesz, amit gyorsan el tudunk készíteni, ha váratlanul érkezik hozzánk valaki. A recept nagy előnye, hogy ugyanolyan finom megmaradt, felkockázott sülthús darabokkal, amik a hűtőben pihennek, házikolbásszal vagy pl. a húsvéti sonka…..
Tom Takacs 2016.04.18 11:18:11
@büdösbanya: A mascarpone épp attól zseniális, hogy kicsit "neutrális", tehát nem is édes, nem is sós.

Ha kicsit keresgélsz itt a blogon, találsz más mascarponés recepteket is, húsokkal, egyebekkel. Ráadásul a tejszínes dolgoknak (pl. a főzőtejszínnek és pl. a mascarpone krémsajtnak) megvan az a tulajdonsága is, hogy ha valamit elsózol, akkor általában tejszínnel még mindig meg tudod menteni, mert kicsit semlegesíti a só ízét. Ezért írtam a receptnél, hogy annak ellenére érdemes sózni a "betakarás" előtt, hogy a bacon általában sós, mert a mascarpone elvesz annak sós ízéből.

Próbáld ki, játssz az ízekkel, a mascarpone egy zseniális dolog. :)
No, hát itt van még egy "süti", ami valójában nem is az, mert nem kell sütni. Illetve de, de ezt már megtette valaki más helyettünk. :) Merthogy az egész alapja a kis kör alakú babapiskóta. Ezt a receptet még otthonról hoztam, egész pontosan Édesanyám szomszédja, Kati néni hozta be a köztudatba…..
A ritka alkalmak egyike, amikor Ildikó és én együtt süthetünk. A mai nap az első ilyen alkalom, amikor összehoztuk a komplett liszt&morzsát, összeengedtük a gyerekeket és közben sütögettünk is egy kicsit velük. A töltött "SMILE" palacsinta minden gyerek kedvence, de nagyon…..
Nyakunkon a Karácsony, ezt már nem tudjuk elkerülni. :) De mi van akkor, ha az ember fia / lánya legszívesebben kilépne a hal - pulyka - töltöttkáposzta szentháromságából és izgalmas, nem megszokott ízekre vágyik, mégis valami kímélő ételt szeretne? Merthogy én magam is ezen…..
Cantuccini... Ha valaki ismeri, kóstolta, tudja és sosem feledi. Ropogós, omlós, kicsit száraz, nagyon finom olasz mandulás keksz, ami általában nem olcsó, mégis egy jó olasz kávézóban olykor ellenállhatatlan vágyat érez az ember, hogy egy finom latte macchiatot úgy fogyassszon el,…..
A csokis keksz azért jó, mert jó. :) Ehhez képest a narancsos csokis keksz meg azért, mert még jobb... ;) És tényleg! Ez a narancsos, csokidarabos keksz valahogy karácsony környékére tekeredett be, máskor valahogy nem sütjük, pedig iszonyúan egyszerű és nagyon finom. Idén az…..
Vannak joker kaják az ember életében, amik szinte bármikor bevethetők, ha nincs jobb ötleted. És ha ez a kaja még villámgyors és atom egyszerű is, akkor tényleg hamar be tud költözni a klasszik repertoárba. :) Ilyen lett ez a tonhalas tortilla lepény is, amit évekkel ezelőtt Bea…..
Tegnap nem volt edzése a kisasszonynak és azt mondta: süssünk valamit! Kapóra jött, mert ki kellett találnom valamit, "etetni kell a blogot"... :) Nem gondoltam (és szerintem Ildikó sem), hogy azért melós ez a majd' mindennap egy poszt típusú blogolás, még akkor is, ha ketten szinte…..
No, ez a recept annyira egyszerű, hogy szinte elgondolkoztam, meg merjem-e osztani itt a blogon. De mivel nagy kedvenc, nagyon finom és tényleg rémesen egyszerű, hajrá! :) Hozzávalók (ezúttal 4 fő részére): 50 dkg száraz tészta (fusilivel jól néz ki, de persze lehet farfalle,…..
liszt&morzsa Nutellás hópehely 2015.12.05 19:07:25
Most nem nagyon havazik még, de már itt a december, szóval már jöhet a hópehely. Főleg, ha nutellás, mert azt ugye MINDENKI szereti. Legalábbis nem nagyon láttam még olyat, akinek ez ne jött volna be. ;) Ez az a recept, amitől általában oda és vissza vannak a barátaim, ismerőseim,…..
Az étkezésükre, szénhidrát bevitelükre figyelő barátaink, ismerőseink számára olykor jelentkezünk egy kis "kímélővel" is, ami nem brutál tészta, cukor, nutella vagy bármi ilyesmi, "csak" egy kis könnyű, egyszerű, csirke vagy hal étel, esetleg saláta. Ez a recept is így…..
Bizonyára mindannyiótoknak van olyan receptetek, amit még nem nagyon ismert senki. Amolyan "családi kedvenc". Hát, nekem a tojásos kifli ilyen. Kóstoljátok meg a gyerekkorom egy kis morzsáját! :) Az étel tényleg egyszerű, mint a faék, könnyen és gyorsan elkészíthető akár egy…..
Facebook-oldalunkon (melyett ide kattintva is megtaláltok, és persze örülünk, ha lájkoljátok majd az oldalunkat is... ;) ) és barátainktól kaptunk néhány visszajelzést, hogy nagyon szeretitek a receptjeinket, viszont örülnétek olykor 1-2 alacsonyabb kalóriatartalmú, kicsit…..
Előfordult már, hogy jól esett volna pár szem finom, omlós keksz, de épp nem volt otthon semmi? Ezzel a recepttel gyorsan készíthetsz egy adagot magadnak vagy a családnak. Ha édesszájúak, hamar el fog fogyni. De ha nem, akkor is sokáig eltarthatod egy jól záró fémdobozban. A…..
Ki mondta, hogy csak saját készítésű tésztával lehet dolgozni? Senki! :) És hogy egy "fonott rácsost" csak édes töltelékkel lehet elkészíteni? Azt se állította senki! No, hát ezek mentén indultunk el a mai receptünkkel.  Ha kicsit lusták vagy csak fáradtak vagyunk és…..
A héten névnapoztunk, a kiskorúm köszöntése pedig mindig valami finom vacsorával jár. De mivel a héköznapok mndig rohanással, edzésekkel, házi feladatokkal és miegymással "terheltek", így péntek estére maradt az ünnepi vacsora. Természetesen a kedvencét kérte, mint szinte…..
Tom Takacs 2015.11.19 00:20:54
@_ng_: Leginkább talán abban, hogy jóval kevésbé zsíros, inkább húsos. Valószínűleg működik más húsosabb, pl. kolozsvári szalonnával, de azt max. a nagyobb közértek húspultjában szeletelik ilyen vékonyra.

A szeletelt bacon amellett, hogy inkább húsos, mint zsíros, azért is kényelmes, mert eleve szeletelve kapható. Ha füstölt, mint a képen is látható "Premium bacon", az plusz ízt ad az egész ételnek.
A muffin jó dolog. Nagyon. De ki mondta, hogy csak édesen jó? Na, hát ilyen gondolataim voltak, amikor úgy döntöttem, mi volna, ha csinálnék egy sós verziót is. És hogy vega barátaimra is gondoljak, azúttal kihagytam belőle a finom kis sonkát, pirított bacon-t vagy bármi ilyen…..
liszt&morzsa Tökmúmiák 2015.11.01 21:02:38
Tudom, tegnap volt Halloween, ma már Mindenszentek napja van. De annyira szeretni való volt ez a recept, hogy nem akartam várni vele egy évig. És Halloween ide vagy oda, szerintem bármikor megcsinálható. Kicsit időigényes, bár amíg sülnek ill. hűlnek a dolgok, bármi mást lehet…..
liszt&morzsa Kókuszpók 2015.10.31 16:33:52
Ha már Halloween körül járunk, kell egy kis aktuális. Ebben az sem gátol meg, hogy nem otthon, hanem "itthon" vagyunk a szüleimnél látogatóban. ;) Sőt, éltem az alkalommal, hogy a szomszédasszony szintén itthon lévő unokáját, Lucát is befogjuk egy kis munkába, aki…..
Nem vagyok már 20 éves, a dupláján is jócskán túl vagyok, de a quiche (francia sós pite), mint műfaj valahogy nagyon sokáig ismeretlen volt előttem. Pár éve hallottam róla először és csak néhány hete sütöttem először. A kiskorúm valamiért nem szeretett bele, de én…..
liszt&morzsa Bolognai tésztatorta 2015.10.24 13:36:40
Kevés gyerkőc van, aki nem szereti a bolognai tésztát, tálald spagettivel, farfalléval, pennével vagy fusilivel. De mi volna, ha ebből egy tortát csinálnánk, ráolvadt sajttal a tetején, kicsit összepirítva? Persze tovább tart, mint egyszerűen kifőzni a tésztát és megcsinálni…..