Regisztráció Blogot indítok
Adatok
?Q(miku)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi ügy több szempontból is érdekes, egyrészt röhejes,  hogy a jogalkotók nem tudják végre megfelelően rendezni a mopedautók ügyét, másrészt köteles-e egy rendőr figyelembe venni ilyen esetben egy jogerős ítéletet? A Zugügyvéd jogérzéke azt súgja, hogy nem, de…..
?Q(miku) 2008.03.04 19:11:42
Tisztelt Hölgyek és Urak!

Elismerésül szívesen megszorítanám "mopedautofan" kezét, amiért kitapossa számunkra az utat, mint pl: Luther Márton a XVI.században. Kérem higgye el, hogy erkölcsileg nagyon sokan mellette állunk.
Számomra is érthetetlen a hatóságok hozzáállása és rosszindulata. Sorolhatnánk a példákat: hátsó sárfogó gumi (régen nem vizsgázott le az autó, ma már nem kell), pótféklámpa (előbb tiltották, lassan kötelező), vagy a tahográf a 2700kg-os autóban vonóhorog esetén egy EU-s szabály téves értelmezése miatt. Vége nincs a különböző hatóságok vízfejű bürökratáinak, a törvény szellemével és a kialakult akár EURÓPAI szokásokkal szembeni "törvényértelmezésének???" "kiskirályságának!". Amennyiben létezik Uniós szabályozás és a Magyar Bíróság szerint TÖRVÉNY is, hogy segédmotor, akkor egy KPM-es (bocsánat NKH-s) miért kérdőjelezheti meg? Mert úgy néz ki? (szélvédő, egymás melletti ülés, kormány, stb.) És a szomszéd gyerek lábhajtós Moszkvicsa, vagy a balatoni VW alakú vízibicók? Azok is olyanok. Holnap az NKH-nál kiadnak egy állásfoglalást, hogy egy kerékpáros dombon lefelé 70km/ó sebességet ért el, ezért az NKH veszélyesnek nyilvánítja és bukósisak viselésére kötelezi az összes ilyen járművet vezetőt? Sőt rendszámra, hogy büntethető legyen aki az autók között előre megy a sorba? Hányan mondjuk azt, hogy "NEM! ERRE VAN TÖRVÉNY!" és hányan veszünk fel lehajtott fejjel bukósisakot, rendszámot 27962Ft-ért?
Kérek mindenkit, hogy legyünk büszkék az ilyen EMBEREKRE, akik idegeiket és idejüket áldozzák a hasonló ügyekért. Én is többször fejjel mentem a falnak, mert az igazságérzetem nem a törvény betűjével, hanem a szellemével értett egyet, amit a hivatal egyes dolgozói kedvük szerinti részlet kiemelésével értelmeztek. Nehezen tudok nyugodt maradni, amikor az okmányirodában az ügyintéző gúnyosan kifigurázza a megőszült urat, mert nem tudja szbályosan kitölteni a hárm oldalas nyomtatványt.
Nagy tisztelettel kérek mindenkit, hogy most ne dögöljön meg a szomszéd tehene, hanem képzelje el azt, hogy az Ő 16 éves fiát egrecíroztatják a "rendőrök?" negyven percig annak ellenére, hogy a gyerek mondja a bíróság álláspontját.

?Q(miku)
?Q(miku) 2008.03.04 19:57:35
Bocsánat, még pár gondolat!

Nem vagyok rendőr ellenes, sőt barátaim illetve rokonaim között is van rendőr. Nekik is sokszor elmondom a gondom. Munkám miatt gyakran járok a környező országokba és Görög o.-ba. Utasaimnak többször feltünt, hogy alig látni rendőrt, hogy feleslegesen nem csesztetik az embert, ám ha baleset történik, vagy valaki segítségre szorul egy pillanat alatt ott teremnek. Lakóhelyemen pedig azt tapasztaltam, hogy egy nemzetiségi csoport verekedését meglátva a rend derék őrei egy hátra arcal eltüntek az első keresztútcában, ám egy levél bedobásáig tilosban megálló autóst a helyszínen 10.000Ftra bírságoltak, valamint egy csőtörés helyén, ahol a munkák elvégeztével kintfelejtették a harmincas táblát, addig trafipaxolták a gyerekeiket oviból hazahordó anyukákat, amig a betúrt munkagödör tetején kizöldült a fű.
Nagyon sajnálom, hogy bennem és sok emberben ilyen kép alakult ki, de azt tudom, hogy "a hiba nem az én készülékemben van!!!"

Szerintem ne bunkózzuk le a belvárosban araszoló 5800ccm-is terepjáróst, az autók között robogóval tolakodó pizzafutárt és a zebrán elsőbbséggel rendelkező görbebotos gyalogost. Inkább fogjunk össze és az adóforintjainkból élő hívatalokat kényszerítsük rá, hogy szélesebb és jobb minőségű utakra és ne "Egyenletlen úttest" táblákra, vízfej fenntartására költsék a járművek után beszedett nem kis összegeket. Pl: átírási illeték, eredetvzsgálat díja, zöldkártya, reg.adó, súlyadó, biztosítás, forgalmi és törzskönyv díja. Nem is beszélve az üzemanyag áfájáról és jövedéki adójáról.

?Q(miku)