Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Molnár_Andrea_

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CNN első hírcsatornaként kapta meg az amerikai Szövetségi Légi Irányítás engedélyét, hogy drónokkal is tudósíthasson, akár emberek fölött is: a csatorna az érintettek beleegyezése vagy tudta nélkül is készíthet felvételeket. A „drónújságírást” már egyetemeken is tanítják...
Az Egyesült Királyságban egyházi reklámot betiltották Szcientológia Egyház reklámját, mert nem tudták pontos adatokkal alátámasztani a reklámszöveget. A brit hatóság, az ASA (Advertising Standard Authority) megtévesztőnek találta a televíziós reklámjában elhangzott adatokat, miután több…..
2016 februárjában elárasztotta a Youtubeot és a tömegmédiát a Fine Brothers Entertainment körül kirobbant botrány. A testvérpár több mint 10 éve gyümölcsöző csatornájának elérését próbálta tovább kiterjeszteni, de csak globális méretű felháborodást sikerült kiváltani. Bár az addigi követőik több…..
A vezetők és menedzserek egyik legnagyobb problémája, hogy nem fordítanak elég figyelmet a belső kommunikációra, nem figyelnek eléggé alkalmazottaikra. A jó vezető jó kommunikátor is kell legyen. A leggyakoribb hibák közé sorolható a "rossz hallgató" szindróma, a túlmagyarázás, vagy ha nem teszünk…..
Jelentős különbség mutatkozik a valóságban és az interneten használt nyelvek közt. Bár a világ lakosságának csak egy kis töredéke angol anyanyelvű, a neten található tartalmak körében mégis erőteljesen ez dominál. Más, többek által beszélt nyelveken, például japánul viszont alig lelhetők fel…..
A legújabb pr-trendek közt ott a virtuális valóság, több felületen átívelő történtetmesélés. A klasszikus reklámokat a mindennapi életben megtapasztalt élmények váltják fel. A Hotwire nevű pr-tanácsadó cég felmérésében a jövő kommunikációs kihívásait…..
Hogyan lehet megközelíteni és hitelessé tenni a közösségi médiából származó forrásokat? Milyen szerepet játszhatunk a pletykák és becsapások megfékezésében? Hogyan lehet mindezt kivitelezni úgy, hogy gazdaságilag is versenyképes legyen a megoldás? Ezekre a kérdésekre…..
A nemrégiben bemutatott Éhezők Viadala: A kiválasztott második része kapcsán a rajongók felfigyeltek, hogy a főszereplő, Jennifer Jawrence alakja Jeruzsálemben és Bnei Brakban eltűnt a poszterekről. Ez nem az első ilyen eset: Izraelben a vallásos cenzúrának köszönhetően alig…..
Az amerikai titkosszolgálatok globális szinten figyelik az állampolgárok internetes aktivitását, és hozzáférnek a mobiltelefonokban tárolt adatokhoz, ez alól még az államfők sem kivételek - derült ki az Edward Snowden whistleblower által még 2013-ban kiszivárogtatott…..
A 2010-ben huszonharmadik helyen álló Magyarország 2015-re hatvanötödik helyre csúszott a Reporters Without Borders Médiaszabadság Indexén. Más nemzetközileg elismert szervezetek, köztük a Committee to Protect Journalists, Index on Censorship és a World Association of Newspapers…..
Páratlan lehetőségeket hagynak kiaknázatlanul azok az akadémikusok akik nem használnak Twittert és nincsenek jelen más közösségi felületeken. A blogolás és a közösségi média használata olyan alapvető célok eléréséhez segíthetik hozzá a felhasználókat, mint az építő…..
A BuzzFeed sikere az utóbbi időszakban olyannyira töretlen, hogy továbbra is szoros versenyben áll a Huffington Posttal, mely szintén Jonah Peretti nevéhez kötődik. Az egyik legtrendibb oldal, mely rávilágít az alacsony hölgyek mindennapos problémáira vagy éppen az amerikaiak…..
A legnagyobb mainstream médiumok – köztük a CNN, Fox News, New York Times és a Washington Post – hetekig nem tettek említést arról, hogy az Amerikai Egyesült Államok a felelős az afgán kórház lebombázásáért. Tálibokkal indokolták a fegyvermentes övezetre mért…..
Nem elég a hasmenés- meg az influenzajárvány, most már az öngyilkosságtól és a tömeggyilkosságtól is rettegnünk kell? Mennyiben felelős a tömegmédia az iskolai lövöldözésekért? Az emberek másolják egymást a gyilkosságokkal, és a média a hordozó ehhez? Miért csak…..
A közérdekű újságírás védelmezése és támogatása a célja a Freedom of Press Alapítványnak, amelynek egyik vezetője maga Edward Snowden, az amerikai NSA egykori munkatársa, aki 2013-ban titkosított dokumentumokat juttatott el a médiának, melyekből kiderült, hogy az amerikai…..