Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Newl03

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az öltözet nem csak önkifejezési eszköz, hanem gyakran egy réteghez, közösséghez való tartozás szimbóluma is. Kétségtelen hogy sok munka megkövetel egy fajta uniformist, a pénzvilágban pedig alap az öltöny.  Vagy csak volt? A start-up szegmens ontja a farmeros flip-flopos milliárdosokat. A változó…..
Zsófi egy kéttannyelvű gimnáziumban tanult, két nyelvet is felsőfokon beszél, ugyanakkor az is gyorsan egyértelművé vált számára, hogy államilag támogatott helyen nem nagyon tud továbbtanulni. Pénzgyűjtésre Ausztriát és a pincérnőséget választotta. Ennek fél éve. Lássuk, miként látja a helyzetét és…..
Newl03 2016.06.22 11:44:08
Azért a hölgy nem kicsit demagóg, fél év után 20 évesen úgy ír az országról, mintha minden itt lakót lenézne. Én is éltem külföldön, többet is mint fél évet. Mentalitásbeli problémák tényleg vannak, de azok mindenhol. A boltos példát nem értem... mindenhol vannak bunkó eladók és kedvesek.
Nem a pénz miatt ment ki, de minden mondatából érződik, hogy ő bizony egy csomó pénzt keresett. Ha tanulni akarsz az sajnos befektetéssel és anyagi ráfordítással jár mindenhol, mert külföldön is ingyenes az egyetem és meg kell fizetni. Én már az egyetem alatt is úgy voltam, hogy ha munkát végzek az legyen a szakterületemhez közelálló és nem megyek el pincérnek stb.

A másik, hogy elmondja a párja itthon mit vett a kint megkeresett pénzéből itthon, de azt nem írja le hogy -lehet- , hogy egy munkásszállón lakott 18 másik emberrel 5 évig.

Félreértés ne essék én is szívesen kimennék kalandvágyból, de aki tanult és életrevaló (értsd nem gondolja, hogy ő szarta a spanyol viaszt és neki alanyi jogon jár a jó fizetés ) az itthon is megfog ugyanannyit keresni, ha nem többet mint aki kimegy diplomával és keres 400 ezret, mert az jól hangzik. Jah. hát annyit itthon is simán meg lehet keresni.

Ha valaki sértésnek veszi az írásom attól elnézést kérek, nem annak szántam, csak mostanában annyi demagóg ilyen 20 évesen kimegyek és minden szar itthon, holott még nem dolgozott itthon semmit és eltartották (mer nem dolgozom 120 ezerért 0 képzettséggel, a nyelvtudás becsülendő, de ma alap az érettségit meg egy bazári majom eltudja végezni) az ne mondja meg az itthoni viszonyokat légyszives.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot!     Láttam honlapjukat és úgy éreztem megosztom történetem!   19…..
Newl03 2015.10.12 15:49:27
@Szumátriai Patkánymajom: Hát amit leírtál az elég nagy hülyeség már neharagudj. Mindenki felelős saját magáért és igenis, ha akarsz egyedül is elérhetsz bármit.
Saját példámból tudom és neked mint kétkedőnek leírom, hogy : félárva vagyok, a családi háttér nem olyan erős, hogy pumpáljanak pénzzel, de 2 diplomám van ( egy magyar és egy angliából) 2 nyelvvizsgával, okj-kkel . Szülői segítséget csak az első! nyelvvizsgához kaptam. Ez mellett végeztem fizikai munkát és tudom milyen a másik véglet. Pont ezért tanultam, hogy ne kelljen azt végeznem amiből csak pénzem van, de nem szeretem, hanem azt amit szeretnék csinálni és még jól is fizet. A karrierem szépen halad, sok szabadidőm ugyan nincs, de odateszem magam és folyamatosan képzem magam.

Amikor valaki arra fogja, hogy minek tanulni aztán sír, hogy 80nettóért szenved azt nem tudom sajnálni.

Egyébként hidd el, hogy akinek sok pénze van az tanul érte, jól kezeli a pénzügyeit, befektet vagy céget alapít amit felfuttat.

Te is megtehetnéd, ha nem lennél lusta és csak sírnál, hogy másnak milyen jó.

Az pedig tévhit, hogy a vezető beosztású emberek kevesebbet dolgoznak, mint az aki 12 órát lehúz a gyárban. Maximum úgy tűnik, de az ő munkájuk nem áll meg mikor vége a műszaknak vagy leáll a sor.

A tippjeim számodra: takaríts meg, tanulj az értékpapírokról, értékpapír piacokról és befektetési lehetőségekről, vállalj kockázatot( de mindenképp megfontoltan és racionálisan- hosszú távban gondolkodj ne abban, hogy 2 hét múlva milliomos legyél, arra kevés a példa - 10-15 év múlva a befektetett pénzedből elkezdheted megalapozni a jövődet)

ezt azonban csak úgy éred el, ha TANULSZ! Ha más mondja meg mit, hogy csinálj és fogalmad sincs róla könnyen átvernek. Olvass képezd magad.
Newl03 2015.10.12 16:36:14
@Szumátriai Patkánymajom: én speciel szeretem az idegen nyelveket. Ha megnézed a munkaerő piacot a mai nyitott gazdaságban idegen nyelv nélkül nem kapsz lassan SEMMI állást.

Ahogy fentebb is írtam ebből is látszik, hogy a probléma nálad van. Abban pedig nincs valótlan, hogy az emberek másban látják a kitörést( azért amiért tud is tenni), nem apuciban anyuciban.

Tipikusan azok hibáztatnak másokat, akik nem elégedettek a saját életükkel.

Egyébként az téged miben vigasztal, hogy őt apuci, anyuci pénze juttatta oda ahova? Szerezd meg ugyanezt magad és dörgöld az orruk alá, hogy neked ez önerőből sikerült. Komoly mentális problémák vannak ott már