Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vatomi

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem hagyom, hogy a blog teljesen bemohásodjon, jöjjön most egy kis téli összefoglaló. Lelkes téli motorozó vagyok, de hát ismerjük el, pályázni az ilyenkor legfeljebb nagyon mediterrán vidékeken lehet, meg pitbike-kal fedett-fűtött gokartpályán.  Nyár végére összejött végre egy csoportos Eringezés.…..
Triálmotor. Az meg mi? Ma egy a hazai életben méltánytalanul háttérbe szorult, de főnixként feltörő motorsportról lesz szó, a triálról. Az elmúlt  években már volt itthon három beltéri VB futam is, a többség ettől még a sportág nevét meghallva csak a szemöldökét emelgeti.  Ha elkezdem magyarázni,…..
 Az idei év eddig pálya szempontból nem olyan nagyon kényeztett, vagy az eső esett, vagy zárva volt a pálya a motorosoknak , vagy szimplán én nem értem rá munkaügyekből kifolyólag. Ami sikerült, az 2, azaz kettő fél napos Kakucsring volt.  A másodikon már egész sok morzsányi bátorságot söprögettem…..
  A legutóbbi poszt óta dolgoztam szorgosan, mint a hangya, és lassan, mint egy zuhatagi vontató. Volt egy szép kis listám, miket szeretnék alakítani. -Kormány -Kormánykapcsoló -Gumik -Felni görgőzés, némi szépítéssel - javító festés+ új dekor -Gyorsgáz 2.0  Nulladik lépésként meg kellett…..
Az utolsó bejegyzés óta mérföldkőnek beillő változás állt be. Jött egy doboz, nyuszis matricával, Londoból. Az Árva Trans futárja tette le egy langyos vasárnap estén. Ez volt benne, a bal oldali: Bizony, megjöttek az YSS  rugóstagok! Ahogy időt tudtam szakítani, azonnal a helyükre kerültek. A…..
A pályaszezonnak lassan, de biztosan vége van idénre. Mielőtt a blogot benőné a moha, úgy döntöttem, megírom a Banditunk sztoriját. Sőt, akkor már az utódjáért is.Mindenki készüljön fel, gusztustalan grafomán ömlengés következik. A Banditot újan vettük az én kis Párommal. Előtte volt…..
Pista komám felhívta a figyelmem, megemlíthetném, mennyi szarakodással jár a motort meg a cuccokat lejuttatni a pályára, meg mik azok a dolgok, amiket vinni kell. Egész jó ötletnek hangzott, úgyhogy legyen.  Részemről utánfutóval szállítok. Ezzel elvileg 80-nal szabad maximum menni, én természetesen…..
Azt hittétek pályázós video jön?   Nem nem, ez az a motor, ami a folyamatos fejlesztések miatt sosem készül el.  Történt ugyanis, hogy épp késznek nyilvánítottam a kis műszert. Húztam be az alsó idomrögzítőhöz egy új szegecsanyát, -másodikra sikerült- hosszas vizsgálás után megleltem, mi a fene…..
Rajtam volt a harctéri idegesség, hogy mihamarabb újra kint legyek, így bevittem a melóhelyre a motort, ott munka utáni  szabadidőmben büntetlenül hegeszthetek/köszörülhetek. A kipufogó slankabbá tétele volt a cél, leszereltem a dobot, az összekötőcsövet meg nemes egyszerűséggel elvágtam 3 darabba. …..
vatomi 2019.05.21 13:11:02
Nem gondoltam volna, de a olyan kedvező lett a csillagászati együttállás, hogy a május 1. délután kint talált a Kakucs ringen. Operatőröm és első számú szurkolóm- a nagyobbik fiam- otthon maradt egyéb okokból, így értelmes „akcióképet” nem tudok mutatni. Igazából csak egy kis fékezett habzású…..
Hétvégén Szülőknél voltunk, így loptam magamnak másfél órát az Atyai Garázsban. Itt van flex, fúró, villanyhegesztő (egy g-vel), normális pofaméretű satu, fény, vagyis minden olyasmi, ami nekem néha hiányzik. A vágyott fékpedál karton sablonját szent grálként óvva álltam neki egy csodás recycling…..
vatomi 2019.04.30 10:39:24
Ha már ilyen szép alcímet választottam, és valaki esetleg nem ismerné, akkor az feltétlen nézze meg, alapmű.   Emlékszem, kölyökkoromban láttam, nagy hatással volt rám, meg is nézem újra... Ott tartottunk, hogy már csak hegeszteni kell. Kiru CO hegesztőjével felvértezve, magabiztosan álltam a…..
vatomi 2019.04.09 12:57:35
Először lefejtettem a rajta levő piros bringakormányt,  rátettem a triál motorom régi kormányát – ezt eltettem, rendes falusi gyerek vagyok, alu kormányokat nem dobálunk el, télen például azon meg az apósomtól kapott emelőbakokon száradt a vékonykolbász-, majd gyorsan beindítottam a…..