Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aharar

38 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
na még mindig a szakdolgozat meg a trier film. illetve az, hogy a szakdolgozat befolyásolja az életet. vagyis, a kutatásaink, az érdeklődéi körünk az, ami befolyásol. de mennyire fő "érdeklődési kör" nekem a téma, amin dolgozok? nem szívügyem. csak érdekes. és most az…..
(ezt már rég meg akartam írni. most nem az alatt a hatás alatt vagyok, ami alatt voltam, mikor ezt kitaláltam. most von trier hatás van, nagy sokk, antichrist, erről nem tudok még, írni, majd. mindenesetre érdekesen kapcsolódna a leszbikus irodalomról szóló szakdolgozathoz ez az…..
érdektelen töredékek import 2011.02.11 19:46:54
neked van importparadicsod. nekem nincs importparadicsom. nekem csak importpasim van. de azt hiszem ezt is, azt is hollandiából importálják..
hol is hagytam el? ja igen, 2004 nyarán. hát akkor kezdtem el közösségbe járni. akkor éreztem meg, mekkora nagy dolgot, mekkora életemhez adott pluszt takarhat ez a szó: közösség.azt tudni kell rólam, hogy gimnazista éveim végén és egyetimsta éveim elején utáltam magam, és meg…..
este az amfiteátrumban telihold fénye világit a versnekaz amfiteátrumban tündéreket vernekhűtlen tündéreknek törik le a szárnyátitt mondják ki végleg életüknek átkát.keserűen gondol a tündér a mesterrenincs semmi vígasza, a mester elfeledte. később az albérletben…..
"Lányok, járjatok kocsmába. Mert vannak jófej nem keresztények. Az csak illúzió, hogy mindenkinek jut hívő fiú."..
...megyek az utcán, és elképzelem, hogy egy tarr béla film szereplője vagyok, és percekig csak azt mutatják, hogy megyek az utcán. mondjuk, hogy mégse legyen pont ugyanaz a stílus, azért megy alatta valami zene, vagy lehet hallani a gondolataimat, amint azt gondolom, hogy......megyek…..
érdektelen töredékek once 2010.11.14 21:55:05
egyszer voltam finnországban. egyszer voltunk igazán jóban azzal a sráccal. egyszer volt rá esély, hogy legyen valami. és az az esély úgy lógott a levegőben, mint valami fűszeres illat. és mindketten éreztük. nem kezdtünk vele semmit. és ez így volt jól. éreztük, hogy van még…..
a vasárnap délután ketté van vágva. a nagyrésze utazással telik. és ilyenkor a buszon sokan vannak és mindenki mogorva. néha megpróbálok mosolyogni, összeszedni magamban a dolgokat, amiknek örülni lehet, csakazértis. de nem sikerül. mindenki barátságtalan. mindenki idegesítő.…..
tavaly ősszel mindig ott kóválygott az egyetem körül egy fura figura. egy őrült. őrült?bárkihez odament, bárkit megszólított. az arkenben megette az emberek után a maradékot, de előtte mindig udvariasan megkérdezte, hogy szabad-e.mindig mezítláb járt, akkor is amikor hideg volt…..
akárhányszor bizonyságot tettem már lelkes hívő baptista fiatalként, sosem említettem meg dénest. pedig talán a legfontosabb szerepet játszotta megtérésem történetében......2004 volt, harmadik gimnazista évem után otthon töltöttem a nyarat. mivel már akkor jócskán tudtam…..
végiggondoltam hogy lett a kislányból aki a nagymamája kérésére megpuszilta a mária-szobrot az a maga útját járó, kétkedő szabadkeresztény aki most ezeket pötyögi a blogjára.ímea máriácskán kívül, amit meg kellet puszilnom, a másik emlékem nagyon kicsi koromból az első…..
az ideiglenes konyhánkban a száraz alatt ami egyébkor garázsként funkcionál a palackos gázról működtetett tűzhelyen melegedő leves fölé tartom a kezem részben azért, hogy ellenőrizzem elég meleg-e már, részben azért hogy megvédjem a belepotyogó portól és törmeléktől amit…..
akkor még nem gondoltam volna, hogy majd idáig fajulnak a dolgokés mégis. hát íme az első nagy szerelem csírája. vagy inkább csak magva.ebéd 2 2009.10.16. 17:29 | aharar | lennyt egy hónapja nem láttam, csak facebookon szokott irogatni nekem, és sebastian is valahogy…..
Jó pár hete kiderült, hogy anyukámnak rosszak lettek a vizsgálati eredményei. Persze voltak előjelei a betegségének, de nem gondoltuk volna, hogy ennyire nagy a baj. Kontrollra ment orvoshoz, aki kijelentette neki: sürgősen meg kell műteni, különben bármikor meghalhat, vagy…..
a place to hang out after lunch, before class. stickplace-nek mondjuk, mert mindig ott az a srác. vagyis mostmár csak néha, de októberben meg novemberben, mikor bjornnel szoktunk ott kávézni, mindig volt ez a hosszú vékony sárc... mint egy bot. aztán a hely nevét átvette a többi srác…..
érdektelen töredékek finnstop 2010.01.21 15:46:00
"és ha nem érjük el az utolsó buszt?" "ugyan, ne legyél ilyen pesszimista!" így hát nem csináltunk b tervet a hazaútra rigából tamperén át turkuba... de a gép késett... hát mégegy kaland a kétnapos kirándulás végére. (mert volt ám fagyhalálközeli…..
érdektelen töredékek víz 2010.01.17 20:14:26
decemberben mintha szomjas lettem volna, vágytam kicsit haza. három hét alatt ittam eleget. szép volt, jó volt, elég volt. most meg olyan vagyok, mint a teve, hetekig nem szomjazom meg. jó itt nekem ebben a hideg sivatagban..
békességes, szép nappalokkal, és búsulós, álmatlan éjszakákkal kezdődik az új év. sokmindent kell újrakezdeni, újra próbálni, újratanulni. megtanulni többnyire magányosan-szabadon élni megint, ahogy régen. meg feléleszteni hervadó, régi barátságokat. és persze az örök…..
érdektelen töredékek 2009 2009.12.30 12:14:52
hogy milyennek vártam ezt az évet? megvan még a januári naplóm:"milyen furcsa ez az új eszendő. mint egy érzékeny kis hajtás, aki még tiszta és akire vigyázni kell. bezzeg az óesztendő már kőkemény és fásult volt a sok keserűségtől, hazugságtól, cigarettafüsttől,…..
érdektelen töredékek félúton 2009.12.12 23:31:26
egy hét van még a hazaútig. három hét otthon, aztán folytatódik életem nagy kalandja. miminden fért egy fél évbe! de nem elég. kell még a másik fele, kell az a másik csaknem öthónap kalandadag. meg hiányozna is. a város, a hangulat, az az ulpius tamásos veszendőségérzet és az…..
érdektelen töredékek kereszttűz 2009.11.12 14:33:00
otthon el voltam kényezteteve. a szósz, a gyülekezet, a sok hívő haver mind csak erősített a hitemben, minden közelebb vitt Istenhez. néha már sok is volt az überkeró arcokból, úgy éreztem, korlátoznak. utólag látom be, hogy a korlátok nem azért vannak, hogy elvegyék a…..
észreveszik a másik szemében a szálkát, a magukéban a gerendát nem. az enyémben, azt mondják, fényt látnak. világító szálka...a gyülekezetben, ahova egy időben jártam, nyelveken szóltak, de általában nem tűnt fel, mert svédül sem értek...annyi a dolgom, mint az ensznek. és…..
radnóti az a költő, aki szerintem a legjobb, legszebb, legtalálóbb verseket írja. de nem arról ír, amit én érzek. (azokat a dolgokat, amiket én érzek, józsef attila verseiben látom viszont.) igaz-e például, amit jelszavamként, életem mottójaként ismételgetek 15 éves korom óta,…..
érdektelen töredékek kételyek 2009.10.31 21:29:35
mióta itt vagyok, a legpörgősebb napokban, a legvidámabb pillanatokban is valahol nagyon mélyen kitartóan ott pislákolt bennem a honvágy. legtöbbször takaréklángra vettem ugyan, de nem aludt ki. eddig.(jó lenne tudni, miért nem világít nekem tovább, de nehéz magyarázatot találni.…..