Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nazmiye

9 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nazmiye Hastánc Bölcsességdoboz 2015.12.22 19:36:14
A ráhangolódás eszköze. Hogy tényleg megérkezz az órára. Gondolatban is. Hogy hagyd az otthoni dolgokat, most csak magadra, és a közös táncra figyelj. Igazi kincsesláda. A tartalmát mi magunk gyűjtöttük össze. Bölcsességek, megjegyzések, humorcseppek. Néha nagyon betalál. Az…..
Vendégségben a PRHE hastáncgáláján. Fotók: Rodler Miklós A tánc: amerikai stílusú raks sharqui, kis kendővel, fátyollal. A felnőtt fellépőcsoporttal adjuk elő.    ..
Nazmiye Hastánc Órarend 2015.10.18 16:35:17
Helyszín  Pécs     Ybl Miklós u. 10., Mecsek Fitness             (volt Mecsek Áruház) II. emeleti terem     Csontváry u. 2. I. emeleti terem              (Mosolymanó Egyesületnél) Görcsöny     Művelődési Ház Csoportok a 2015/2016…..
A képek a PRHE hastáncgáláján készültek. Fotózta: Rodler Miklós A tánc címe: Pillangó - fátylas gyermekhastánc        ..
A zenéjébe akkor szerelmesedtem bele, amikor még Mahastihoz hastáncoktatói képzésre jártam. A zene, meg az akkori oktatótanoncok által közösen előadott táncunk hangulatába. Mezdeke arab pop cd-jéről a Hak Lil Eyem számról van szó, ami az elején hosszas férfiröhögéssel…..
Persze, csak ha nő vagy! Férfiként még több meglepetésre számíthatsz, már ha találsz férfihastáncot tanítót. :) A pasid izgalmasnak találja. Alig várja, hogy mutass valamit. Áhítattal nézi minden táncmozdulatod. Minden rezdülésed csodálatosnak találja. Őszintébbje…..
Nazmiye Hastánc Hastánctörténet 2015.10.18 15:54:17
Termékenységi tánc az őskorban  A hastánc, pontosabban az orientális tánc a világ legrégebbi táncformáiból alakult ki. Kb. 7000 éves múltra tekint vissza. Régészeti bizonyíték /pl: spanyolországi kőkorszaki barlangrajzok/ van arra, hogy már az őskorszakban művelték,…..
Ha csak egy mozgásra vágysz, ami nem túl megerőltető, ugyanakkor mindent átmozgató, egészséges mozgás - ilyen a hastánc. Ha unod a hétköznapi rutint és kikapcsolódásra vágysz: hastánc Ha érdekel a Kelet, ha tetszik az orientális zene, és mozogni szeretnél rá: - megint csak…..
A hastánc, pontosabb nevén orientális tánc sajátos, keleti mozgásvilágot takar. A tánc ősrégi formáiból alakult ki. Termékenységi, vallási, majd világi tánccá fejlődött az idők során.  Alapvetően improvizációs tánc, színpadi formájában koreografált, ma már…..