Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luka Levente

9 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezerrel dübörög a sütőtök szezon és vele együtt határtalan fanatizmusom is újra szárnyal. Korábban csináltam már egy fergeteges sütőtökös tésztát, de most újrázás helyett egy újabb verziónak ugrottam neki. A végeredmény végül egy kicsit más lett, mint amilyenre előzetesen számítottam, de még így is…..
Abban a formában, ahogyan mi készítjük a főzeléket, más országokban nem ismerik ezt az ételt, így ez is magyar kuriózumnak számít. Már a 16. században készítettek Magyarországon főzeléket, amely különböző zöldségekből állt, és sűrű volt. Érdekesség, hogy a rántás csak a 19. századtól terjedt el…..
KONYHAI TIPPEK TRÜKKÖK - FŐZŐSULI A hosszú csontozókéssel pillanatok alatt előkészíthetjük a húsokat, amikor töltött húst szeretnénk készíteni. A videó Buday Péter tulajdona...
Lukec receptjei Töltött paprika 2018.08.01 20:03:01
A paprika nyersen, salátának, hidegtálakhoz,  sütve, főzve, savanyítva elengedhetetlen kelléke a magyar gasztronómiának. Igazi magyar alapanyagként tartjuk számon, hiszen Szentgyörgyi Albert is a szegedi paprikából vonta ki a C-vitamint, amivel aztán kiérdemelte a Nobel-díjat. A legismertebb…..
Megjegyzés: Ha a habaráshoz laktózmentes tejfölt használunk, akkor a laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Ha nem szeretnénk lisztes habarást tenni a főzelékünkbe, vegyünk ki pár szem burgonyát, pürésítsük, és sűrítsük ezzel a főzeléket. Gluténérzékenyek is így készítsék el. Ha gyermekünk elérte az…..
A TÚRÓGOMBÓC – A gombócok változatos családjának jeles tagja. Hozzánk osztrák közvetítéssel érkezett és a szakácskönyvek tanúsága szerint, a 19. század második felétől, végétől kezdett terjedni, vagyis, nagyjából akkortól, amikor a hazai tejipar is erősödni kezdett, s a városokban tejtermék már nem…..
Bár a spárgatök, más néven főzőtök tápértéke viszonylag alacsony, de a zsenge tökből készült tejfölös-kapros főzelék csodálatos étel a nyári nagy melegben. Pláne, ha savanykásan, kis ecettel készítjük. Szomjoltónak se utolsó. Fokozhatjuk ezt a hatást és nagyon trendi, ha bő lére hagyjuk, turmixoljuk…..
Kis lecsó történet   A LECSÓ a magyar konyha kultikus étele. A lecsó történetének datálását illetően igen sokféle elképzelés jelent már meg, ám ezek messze elmaradnak a várakozásaimtól. Pedig, ha gyakorlatiasan közelítünk a lecsóhoz, könnyű belátnunk, hogy a kezdeteket illetően elegendő a…..
A LENCSE jobb, mint a borsó és a bab, mégis általában csak szilveszterkor, újévkor esszük. A lencsében nem kevés A-vitamin, B1-, B2-, B9-, B11-vitamin, kalcium, foszfor, folsav, magnézium, kálium, cink és vas található. A tápláló hüvelyesben rejlő nagy mennyiségű fehérje (kb. 28%) könnyen emészthető…..
Egyszerű hozzávalókból, Nagyszerű ételek !!..