Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Solide

5 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szénaboglya Éveim - 1990 2016.06.05 18:30:35
1990 39 éves voltam. Kitekintés. Az első szabad. Ami ebben az évben történt, ahhoz mindenhez mintegy epitheton ornansként kapcsolódott az első szabad jelző. Ki gondolta volna akkor, hogy a szabadságt szitokszóvá fog válni. Az országgyűlési választásokon nyert az MDF. Antall József vezetésével…..
Solide 2016.06.05 21:18:38
Megy a nyáj a legelőre,Mózes kocog legelőreLátva, csipkebokor lángolS hidegvérrel, mint egy ángol,Odamegy, hogy megtekintse,Hátha ez a pampa kincse.Látja, hogy e pusztai gazIzzik, de nem ég el, igaz,Hogy e csoda mögött nagy okRejtőzik, maga a Vagyok!„Vagyok, aki Vagyok!”- halljaS remeg tetőtől az…..
Szénaboglya Éveim - 1988 2016.05.08 17:49:15
1988. Kitekintés: Bevezették az ÁFA-t és az SZJA-t. Bevezették a világ útlevelet. Március 15-én 10000 fős ellenzéki tüntetés Budapesten. Megalakult a FIDESZ. (Azt hiszem, ekkor még nem pártként.) Bihari Mihályt, Bíró Zoltánt, Király Zoltánt és Lengyel Lászlót kizárták az…..
Zöldségekről fogok írni. Nem először, mondod, remélem viccelődve. De mégis, miért? Azért mert jön a nyár, és itt van a két tavaszi kedvenc zöldségem szezonja: a spárgáé és az articsókáé. Itt az ideje, hogy valaki írjon ezekről. Gondolom Magyarországon is tele vannak a piacok a spárgával, ezzel a…..
Szénaboglya Megizélni a zizét 2016.04.30 17:40:21
Makrancos hölgy Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. Elöljáróban egy részlet a rendező, Verebes István, ajánlásából: „A vígjáték címe magyarul: MAKRANCOS HÖLGY. Az eredeti (angol) címe: THE TAMING OF THE SHREW. TAMING: magyarul megfékezést, megzabolázást, szelídítést jelent. A SHREW hárpiát,…..
Frady Endre Julius Caesar 2016.04.05 12:02:41
A kockás ing el van vetve! –- így Caesar és tudjuk ma már,nagy diktátor lett őkelme,nem pediglen töritanár.Szólt: - Keljünk át a Rubikon!(folyón s nem a kockás úron)Jobb körökben ma klub ikon,míg az ellen peng egy húron:Ha nem hódolt gall, vagy germán,íziben lett tört orrú túsz.Trónról adott ukázt:…..
„Jó lenne, ha mindenki tenné a dolgát: a politikusok, a közgazdászok, a rendőrök, a titkosszolgák. És az egyházak. Ki-ki a magáét. Mi nem mondhatunk mást, mint amit Jézus tanított.” Fabiny Tamás evangélikus püspök írása. Néhány hete egy rémisztő videó került fel a világhálóra. Egy magyar sofőr…..
Sok ismert írója van Kanadának. Margaret Atwood, Modecai Richler, Michael Ondaatje, Margaret Lawrence, Stephen Leacock, Robertson Davies, egy néhány, akiket itt most mutatóba megemlítek, de Nobel díjas csak egy van, Alice Munro. 2013-ban kapta. Volt nagy öröm, és persze ahogy szokásos némi kritika…..
Michael Dobbs: Kártyavár Ismét egy nyereménykönyv. A kiadó kategorizálása alapján thriller. Nem tudom. Szerintem nem. Legfeljebb a befejező néhány oldal okozhat némi borzongást. A regény első kétharmadában csak az a közhely nyer megerősítést, hogy mocskos dolog a politika. Megkapunk mindent, amit…..
Szép solide-an Bulvár 2016.03.12 17:23:52
Mást kerestem, de, ha már úgy adódott, ezt is lejegyzeteltem – különösen egy születésnap apropóján. Íme, a színes hírek világa a harmincas évek tájékáról. A forrás a Délmagyarország című újság. augusztus 24. Színt, elevenséget, hangulatot és tréfát a színház jelent. És ez a vígság most…..
Solide 2016.03.13 16:39:11
@ZorróAszter: Kiss Manyira koncentráltam, tulajdonképpen csak érdekességként citáltam azt a cikket is, amiből kiderült, hogy váltották egymást Daykával Szegeden. De, ha már szóba került, utánanéztem wikipédia szinten, és Margitka az első férjével is lehúzott kb 10 évet. Lajtos az utolsó volt a férjek sorában, és 1957-ben házasodtak össze.
Solide 2016.03.13 17:31:50
@obsidian1: Attól még büszkék lehetünk a magyar originalitásra! :)))))
Solide 2016.03.13 17:39:36
@Kokó1: Na, megpróbálom néhány gondolatomat leírni - bár természetesen reggel óta kissé összekutyulódtak. A vadászatot eltáncoló harcos azért nem feltétlenül tartozik ebbe a körbe szerintem, mert akkoriban egész más nyilvánosság előtt éltek az emberek. Sokkal kevesebben járták a világot, a többség röghöz kötötten, zárt közösségekben élt, ahol természetszerűleg mindenki mindent tudott a másikról. Van egy legenda, meg egy vicc (utóbbi kicsit erős, de szeretem). A legenda, hogy a hollandoknál azért nincs még ma se függöny, mert a hajós népek időszakból megmaradt, hogy az otthon ülő asszonyka láthatóvá kívánta tenni mindenki előtt, hogy nem találkozik más férfival, amíg ura és parancsolója a tengert járja. (Hogy ura és parancsolója eközben mit csinált a világ másik végén a kikötőkben, meg a természeti népek lányai körében, azt most ne firtassuk.) A vicc meg úgy szól, hogy Mariska, Julis meg Bözsi mennek hazafelé, és az árokparton alszik letolt gatyával, de fejére borult kabáttal egy férfi. Magyarán csak a meztelen alteste látszik tisztán. Bözsi odaszól Julisnak: Te, az ott nem az urad? Julis odapillant: Nem, de még csak nem is utcabeli. Maris is odapillant: És még csak nem is falubeli!
Frady Endre Kenő 2016.03.10 13:22:14
„Egészséges lesz a zord szív,Hogyha szendvicsekre Bords EveKerül szép kenetként lám aFelfelükre, s nem a Ráma,Avagy Liga, netán Delma,Mert a véna halna el ma…”Költő úr, maradjon veszteg!Maga nyilván súlyos veszteg--etés mián tett rossz lóra,Hisz’ a csúcstermék a Flóra:„Nem kell szívnek más, csak e…..
Gázgyári séta 2012/11/12. - írta: Emilke mesél • Szerkesztés... Öt év körüli fiúcska kapaszkodik az asszony kezébe, mennek a lépcsőn föl. Öt év körüli fiúcska kapaszkodik az asszony kezébe, mennek a lépcsőn föl. A síneken mozdony csattog, teherkocsikat vontat, a vagonok szénnel telve,…..
A családalapítónak négy fia volt: Ferenc, János, Ágoston és József. Leánya, Gizella 17 éves korában meghalt, nem tudni hogyan. Ferenc, a legidősebb, bányamérnök volt. János, (ennek János fia, volt ezen írások szerzője) borászattal foglalkozott. Ágoston katonatiszt lett. A legkisebb fiú, József,…..
...a Hogy volt műsorban... meg az én emlékeimben is , úgy hogy magamban már át is neveztem a műsort Hogy voltam-ra, már mint magyarázatot találva arra is, hogy miért kedvelem ezt a műsort. annyira, biztos mindenki más is így nézi, akiknek vannak emlékei a látott-hallott művészekről,…..
A családalapítónak négy fia volt: Ferenc, János, Ágoston és József. Leánya, Gizella 18 éves korában meghalt, nem tudni hogyan. Ferenc, a legidősebb, bányamérnök lett. János, (ennek György fia, volt ezen írások szerzője) borászattal foglalkozott. Ágoston katonatiszt volt. A legkisebb fiú, József, az…..
Markó Iván áll a Nagymező utcán egyedül nem táncol talán vár valakit vagy csak emlékezik azokra a szép időkre amikor nem volt üres tér körülötte mikor körbetáncolták fent a színpadon és a nézőtéren  minden…..
utazom végre ülök és mégis mozdulok éljen a vasút   s a szembejövő világ ne csukd le a szemed hát   .....     meg persze elhúzni a függönyt, ha süt is mögötte a nap a szemedbe  (volt idő, amikor attól se tartottál, ...(a föld éled, belenézek a napba, se nem bánom azt se , ha fénye…..
Szénaboglya Éveim - 1983 2016.02.23 19:06:28
1983 Harminckét éves lettem én. Kitekintés: Nigéria kétmillió illegális bevándorlót utasított ki. Klaus Barbiet elfogták Bolíviában. Ronald Reagan a Szovjetuniót a gonosz birodalmának nevezte, és bejelentette az űrfegyver programot. Kibocsátották az ezerforintos bankjegyet. A Pioneer-10…..
Szép solide-an Fontos lecke 2016.02.19 13:39:27
Ádám és Csilla – Budapest, 1971 Az utcára a szülők hálószobája, illetve a rég polgári lakás úgynevezett férfiszobája nézett. Ez utóbbi most inkább keltette bútorraktár benyomását. Hatalmas íróasztal foglalata el az ablak előtti területet, rajta az réz és zöld üveg kombinációját használó kislámpa,…..
Solide 2016.02.21 10:59:35
@zs.ati: Részemről az öröm!
Solide 2016.02.23 17:32:29
@Kokó1: Minimális, és nem feltétlenül a lényeget érintő. Bár, mi a lényeg? Azt már korábban is megírtam, hogy az első igazi csók csókolózásomnál tényleg gyümölcsös rágót rágott előtte a lány - de minden egyéb körülmény eltért. :))
Frady Endre Gitártok 2016.02.22 17:23:32
Bonjour, je suis gitártok!Remélem, hogy kitártok,S bennem lévő gitáronMuzsikál majd Gitt Áron.Gitt Áronnak kockás a--z inge, és a kóckásaKedvenc menza kajája.Mindenkinek aján’ja.Kárpitmintám muskátlis,Abban rejtek puskát is,Gitt Áronka alkotta:Szolfézsvizsgán álkotta.„Mentségemre szolgáljon, hogy a…..
Nagyanyja négy gyerekkel alig 50 évesen megözvegyült Férje drehus volt a Láng gépgyárban, nem maradt utána vagyon. Abban az időben csak a postás, a vasutas meg a méltóságos úr volt nyugdíjas. A többiek? … Mikor megszületett, apja az Egyesült Izzóban segédmunkás volt. Anyja a szomszéd épületben a…..
A következő írás nem sajátom, hanem az egyik nagybátyám írta. Régen elhunyt, a 40-es években. Én nem ismertem. Nagybátyám a családunkról írt, a pécsi Littke pezsgő gyáros családról. Az írás egyike a keveseknek, ami a családról szól, akik az akkori jól ismert három, pécsi iparos családhoz tartozott.…..
Nyertem néhány könyvet, köztük Francisco González Ledesma: Halál Barcelonában című krímijét. Nem tudom, illik ilyen címet adni? És egyébként sem érzem találónak. Kétségtelenül Barcelonában játszódik, és halál is előfordul, mégis nagyon fantáziátlannak érzem. Az eredeti címe: No hay que morir dos…..