Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Márk0317

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Légiót újabb tragédiák érték. A brazil srác, aki egy éve ment ki a szakaszomból Guyanára, kint motorbaleset áldozata lett. Engem kérdezett még meg anno Guyanáról, én javasoltam neki a kiküldetést, és jól is érezte kint magát… a motorral nem számoltam. Egy másik brazil srác a szakaszunkból…..
Márk0317 2019.01.23 10:25:57
@Dobri: ahogy Balázs is mondta a Charlie Hebdo óta nőtt meg a vigipirátok száma, én akkor kezdtem a "karrierem" mikor az történt, ahogy végeztünk az FTS-el(2016 május eleje) azonnal vitték a szakaszt 2 hónap vigipirátra, aztán decemberben még 2 hónap.
2017: CENTAC, CENZUB(felkészülés a misszióra) majd nyár végén 2 hónap vigi
2018: Mali(aki nem ment 2 hónap vigi) szabadság, 2 hónap vigi...
Idén, mivel század cserét kértem és meg is kaptam, talán egy Mayotte (mivel nem akarok, és nem is fogok aláírni, nem igazán akarnak vinni) és utána 2 hónap vigi.
Szóval, az én generációm számára az a 11 hónap már kevésnek tűnik, pedig csak 3-3,5 év szolgálatunk van.
Visszatérve a laktanyába kaptam két hét szabit, ez aztán szokatlanul gyakran megismétlődött a következő hónapokban. A szerződésem vége előtt el kellett használnom az összes megmaradt szabadságot, és jó sok volt belőlük. Két hónapra ebbe a vendée-i városkába települtem át..
Márk0317 2018.12.07 14:57:43
@Dobri:
Igen, ez még azóta sem változott, most is ezt a 0-20 pontig tartó rendszer van.
Habár, ennél többet én sem tudok mondani róla.
A következő említésre méltó eseményre egy hónapot kellett várni, ekkor néhányan a svájci határ mellett lévő slabor laktanyába mentünk, hogy letegyük a jogsit VBHP-re. Ez egy páncélozott felderítő jármű, a luxus kategóriából. Volt benne Mercedes motor, automata váltó, 7 külső kamera a tolatáshoz és a…..
Márk0317 2017.08.16 12:11:13
@Kronenbourg:
Plusz az ott eltöltött 4 hónapos alapkiképzés annyira demoralizálja az embereket, hogy soku(n)k látni sem akarja viszont. Amit ott kapsz 4 hónap alatt az az ezredbekerülés utáni első héten megy a kukába. Amikor meg vissza kerülsz tizedes képzés végett, akkor azt akarják megtanítani, amit az ezrededben már megtanítottak(már ha nem futfut az illető), annyi különbséggel hogy közben egyfolytában szivatnak.
Na meg az étkezde is...
A következő terepemre csak néhány napot kellett várni. Egy másik századunk az olasz határra ment járőrözni, az első másfél hétben hiányzott tőlük egy rajparancsnok, és engem küldtek helyettesnek. A feladat a határsértő migránsok elfogása volt a csendőrökkel együttműködve. A hideg idő, a hegyes terep…..
Márk0317 2017.04.02 21:32:54
@mortX:
Szia
Igen, alkalomadtán még szoktunk használni Camelbakot, de leginkább csak hosszú~ menetelésekkor(régebben az egyik őrmi is fel-fel vett egyet a hátára a reggeli futás előtt, de nekünk az mindig rosszat jelentett, mert akkor 20 felett mentünk, és az arra kellett, hogy fellocsolja az esetleg összeesőt/összeesőket), viszont terepre már ritkán viszünk, mert már a GBC elbírja azt a mennyiségű palackos vizet ami oda kell, na meg mindig a club sátor épül fel először, ahol vannak jobb dolgok a víznél...
A másik felhasználása meg az, amikor a mellényükre rögzítik a zsákocskát, ezt leginkább járőrözéskor használják, a szakaszomban is vannak, akik így hordják.
Márk0317 2017.04.03 19:09:24
@mortX: leginkább desperado és üdítők, de néninek legjobb esetben akkor nevezném, ha a micsodáját a lábaközé szorítja.

3 literes a rendszeresített, ez a hátitáska hátrészében van elhelyezve, de lehet venni kisebbet is, ha szeretnél.
Vagy akár szerezni is lehet, ha valaki unja a "banánt" (haha) és ledezertál.
Mivel a járőrözés a Riviérán eddig teljesen eseménytelen, megint különkiadás jön. Ebben a részben a Légióban vagy a teljes francia hadseregben használt szlengből gyűjtöttem össze egy bejegyzésre valót. Vigyázat, néha vulgáris!..
Márk0317 2016.12.21 14:54:41
@Lakatos Ilona:
Kicsit furcsának találom, hogy nem akar hinni az itt elhangzott válaszoknak. Annak ellenére, hogy mind az ott szolgált és a jelenleg is szolgálók válasza megegyezik.
Igen, tudok olyanról, aki tényleg alkalmatlan civil életre, de ő már az előtt is az volt.

Hogy mi játszódik le az ember fejébe, mikor kilép abból a "világból"?
Ez egyszerű:
Hétvége: utazni, inni, szórakozni akarok.
Pld(hosszú szabi): hazautazni(szökni, ha még nincs irat a hazaúthoz), látni a családot és a felső 3.
A szolgálat végén(még nekem sok van ehhez, de sokak nevében mondom ezt): egy jól fizető állást\vállalkozást, családot(ha még nincs).

Habár itt inkább az a kérdés, hogy mi játszódik le az emberbe, mikor vissza megy. Nehéz ott hagyni a családot, főleg ha kérik is hogy: ne menj vissza. Így lehetséges az, hogy egyfolytában van felvétel, mert sokan dezertálnak.

Milyen egy légiós családja? Mint bármelyik más emberé a világon.

Kedvenc cikkem a légióval kapcsolatban:

www.hetek.hu/hatter/200809/nincs_kegyelem_nincs_fogoly_nincs_tanu

Igazi példaképem lett. Olyan sok munkaajánlata van, hogy a cikk elején még légzsákokat készít a végén pedig már villanyszerelő.
Az egész 2009 februárjában kezdődött, amikor éjfél előtt néhány perccel az aubagnei légiós laktanya kapujába érkeztem. Persze bejutni nem tudtam, az önkénteseket fogadó caporal-chef (CCH, szakaszvezető) tört angolsággal elmagyarázta, hogy másnap reggel 10:00-kor jöjjek vissza. Hotelt nem találtam, a…..