Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cseresnyés Pálné Marika

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AZ ELMÚLT ÉV A napok, a hónapok telnek és lassan ismét véget ér egy év. Jó néha számot vetni az életünkkel, és kicsit mélyebben áttekinteni, átértékelni az elmúlt időszakot. Sok minden történik az életünkben, de ahhoz, hogy tudatosan meglássuk az élet értelmét, meg kell, hogy álljunk egy…..
Lélek Reform MENNYEI CSODA 2016.11.27 18:56:19
  Sok minden megvásárolható az életünkben, ház, autó, meleg ruha, esernyő,  ha éppen esik az eső, de egy dolgot nem tudunk megvenni, az pedig a HIT. Az életünk része a hitünk, amit az életünk minden egyes pillanatában gyakorlunk, akár bevalljuk magunknak, akár sem, és sokszor ezt nem is tudatosan…..
Cseresnyés Pálné Marika 2016.12.04 21:05:34
Nem fogod elhinni, de ma kaptam egy gondolatsort a fejembe, amiről felismertem, hogy növelte az önhittségemet, önértékelésemet

Az első gondolatom az volt, hogy mostanában nagyon sok rossz, megítélő, és elmarasztaló véleménnyel találkozom, ami rólam, nekem szól.

A következő gondolatom az volt hogy, hogy lehetséges ez, amikor körülöttem annyi ember van, akinek érzem a szeretetét felém áradni, és ragaszkodik /ragaszkodnak// hozzám, és keresik velem a kapcsolatot a találkozás lehetőségét?

A következő gondolatom, szinte már válasz volt az előző kérdésre.

Miért is nem értékeled mindezt? Hiszen értékelned kéne, hogy annyi ember, aki körülvesz biztosan nem véletlen, hogy ragaszkodik hozzád. Annak oka kell hogy legyen, amiért ezt teszik. Hiszen nagyon sok embernek ez nem adatik meg, hogy elmarasztaló vélemények ellenére is ragaszkodnak hozzád, keresnek, és tanácsokat is kérnek tőled. Huzd ki magad, és értékeld. Minden okod megvan az önhittségre Hiszen ezek pozitív értékek. Semmi okod rá, hogy utolsó elvetemült embernek érezd magad.

És ahogy ezek a gondolatok végigfutottak a fejembe, éreztem, hogy megsímogattak, és valami földöntúli húzóerő szállt meg, amitől erősebb lettem, és már a gúnyolódó, elmarasztaló vélemények sem tudtak utána feldúlni. Éreztem akkor, hogy ennél több vagyok, nen engedhetem meg, magamnak, hogy mindenféle pitiáner, primitív vélemény feldúlnjon.

Most imádkozom azért a támaszért, amivel ezt meg tudom tartani, és soha ne múljon el. Egyedül nem sikerülne, de talán az égiekkel igen.
Az életünkben adódnak nagyon nehéz helyzetek, amikor kilátástalannak látjuk a mindennapjainkat és legszívesebben egy sötét szobába menekülnénk és csak aludnánk. Abban bízva, hogy ami történik velünk az csak egy rossz álom, és ha felébredünk, minden újra jó lesz, bízva, hogy a rémálom ébredésünkkel…..
Cseresnyés Pálné Marika 2016.11.23 21:04:35
Bizonyára Te is voltál már olyan élethelyzetben, amikor nem láttad a kiutat, a lelked darabokra tört és nem volt értelme annak, hogy tovább élj. Én nagyon sokszor voltam ilyen helyzetben. Úgy éreztem, hogy egy -  egy életszakaszomban felmerülő problémát, már nem tudok megoldani, és végső…..
Lélek Reform Merj álmodni! 2016.11.02 09:07:02
Az élet csodálatos, ha megérted az Univerzum törvényeit és a kapott tudást beülteted az életedbe. Én, segíteni szeretnék neked abban, hogy a vágyaidat és a céljaidat elérd, de ahhoz az kell, hogy kilépj a komfortzónádból, abból a megszokott világból, amiben eddig élted az életed. Mindenkinek vannak…..
Cseresnyés Pálné Marika 2016.11.02 09:52:45
Tudod, már annyira ki kivánkozik belőlem, hogy leírjam, amit magamban, belülről érzek a szeretetről, az összetartozásról, és mindarról, ami egy kicsit is két embert összeköt.
Úgy érzem, ahogy ti is írjátok, hogy "szeretet benned van"!
Ezt én is így érzem, Nap mint nap találkozom vele, használom, élek vele, ha lehetőségem van, bárki felé kimutatni. Néha úgy érzem, hogy már túlcsordul bennem, mert állandóan működik, hordozom magamban amerre megyek. Úgy érzem, hogy olyan mint a láva, egyszer csak feltör, eláraszt,és érzem, hogy jó lenne megosztani egy kedves baráttal társsal, akivel a mindennapjainkat bensőséges, meghitt szeretetben tölthetnénk. Akinek vágyom a jelenlétére, és arra, hogy mindezt megoszthassam vele.
Nem, nem a megfelelési kényszerből, hanem azért mert adni szeretnék neki magamból szeretetteljes megértést, símogatást, kényeztetést, ölelést, ami egész egyszerűen bennem van, és ki kivánkozik onnan, hogy a másik ember, /a szeretett lény, társ/ is részesülhessen abban, amit adni tudok, megfelelési kényszer nélkül, csak azért, mert egész egyszerűen ilyen vagyok, ilyen az egyszerű önmagam, és ezt szeretném élni. Nem szeretetet szeretnék koldulni, én adni szeretnék. Nem tudom mit kéne még tennem, hogy valaki is elhiggye, amit leírok.
Ezt előzőleg egy másik barátomnak is elmondtam, leírtam, egész egyszerűen anélkül, hogy meggyőződött volna róla, és elhitte volna, hamissággal, és hazugsággal vádolt, és az ellenkezőjét állította rólam.
Nagyon megfontoltam, hogy még egyszer leírjam e? De a belső hang már szinte
kényszerített rá, hogy leírjam, és védjem meg az emberi értékeimet, mert teljesen kiforgatják.
De ugyanakkor van egy olyan tudat alatti érzésem, hogy ti ezt tudjátok, vagy sejtitek is, de a célotok valami mást tükröz, valami olyasmit, ami egy embert megingat abban, hogy higgyen önmagában, mert ti az jobban tudjátok. Nektek az sem számit, hogy ismerőseim nagy része mást állít rólam mint amit ti gondoltok.
Nehéz a helyzetem, mert ezt írásban bizonyítani nem tudom, csak magyarázkodásnak tűnne.
Bízom abban, hogy az Élet, a Gondviselés egyszer megteremti a lehetőséget, a bízonyításra is. Olyan embert sodor az utamban, aki látatlanban nem fog mindent megkérdőjelezni, megítélni, hanem törekedni fog a bizonyításra, és a megértésre is.
Bízom benne, hogy ebben is egykor majd segítségemre lesz a mindenható kegyelme.
  Vajon Te megfigyelted már magad, hogy mennyi figyelmet fordítasz egy nap folyamán a belső hangodra? Észrevetted már magadon azt, hogy jön egy belső sugallat, egy érzés, és hogyan száll az egód vitába vele? Volt már olyan, hogy lemaradtál valami nagyon jó dologról, mert az egód meggyőzött arról,…..
Rohanó életünkben, sajnos nem érünk rá megélni azokat a dolgokat, amik körül vesznek minket. Mindent gyorsan akarunk, rohanunk, kapkodunk és úgy érezzük, hogy nem állhatunk meg egy kicsit sem, mert ha megtennénk, akkor a feje tetejére állna az életünk. A napjaink minden területét instant módon…..
Túl a személyesen Nem működik? 2013.11.24 10:26:54
Ha nem működik a párkapcsolatod, vagy abban bármilyen törés, elakadás vagy nehézség van, például nem tudsz elköteleződni, vagy nem mered magad teljesen átadni, akkor ez a te akaratodból van, ez a te szándékodból van. Mert félsz. A kritika a kapcsolatban a leértékelés folyamata,…..
Azt mondod, szeretsz, úgy, ahogy vagyok. Képes vagy arra, hogy az első alkalommal, amikor nem úgy cselekszem, ahogy várod, itt maradj? Hagyod, hogy dühös legyek? Hagyod, hogy megéljem az érzéseimet, anélkül, hogy magadra vennéd? Hagyod, hogy kisírjam magam? Hagyod, hogy bármit…..
Olykor látszólag boldog emberek, boldognak tűnő párok valójában boldogtalanok.  Néha elgondolkodom, vajon miért akarjuk becsapni egymást. Vajon miért fontos az, hogy valami olyat mutassunk magunkról, amiről tudjuk, hogy nem igaz. Miért van szükségünk arra, hogy olyannak lássanak minket, amilyenek…..
Cseresnyés Pálné Marika 2016.04.27 13:18:06
Hát igen! Nem mindenki tud színlelni, súlyos ismeretekkel örömöt, boldogságot színlelni, amikor tudja, hogy a férfi minden gondolata, minden cselekedete másfelé irányul, nem lehet.
Amit leírtál mind igaz, és minden pontja fájdalmat okoz annak, aki megéli. Ezért, ha a párkapcsolat létrejötte előtt mindez kiderül. akkor a párkapcsolatot nem szabad létrehozni. Aki megtalálja az egyedüllét szépségét, és feltalálja magát abban, annak ilyen kapcsolatba nem szabad belemennie. Hogy miért? Mindez itt le van írva, nagyon helyesen, amivel csak egyetért az, aki nem fél sem
a társtalanságtól, sem a magánytól, minden ellentétes állítással szemben. Aki ilyen kapcsolatba belemegy, az házvezetőnői szerepet vállal. Körülbelül ezt a szerepet szánja neki a férfi. Akkor miért vállalja fel? hiszen nem a magányát oldja, az a férfi aki örökösen más társaságot keres. Ezért, ha állandó kalandozás után vágyik, akkor neki sem szabad kapcsolatba belemenni, és lekötni magát. Hiszen aki otthon mindent megtesz érte, soha semmivel nem tud a számára megfelelni., mert mindig a másik társaság a viszonyítási alap.Ez nagyon jól látszik. Ilyen szerepet nem vállalok. Mert nem mindegy, hogy egy társ, vagy csak egy kiszolgáló személyzet aki a férfit,
kalandozásaiból hazatérve magányosan, de meleg otthonnal kell hogy várja.
Nagyon jó, hogy ha kapcsolat előtt kiderülnek az ilyen problémák, amelyek előre borítékolják a várható eredményt. Ezért mindkettőnek el kell engedni a másikat. Nincs jövője az ilyen kapcsolatnak.
Férfi blog ISTENI CSEND 2015.06.22 15:16:02
Ne félj hallgatni, mert hidd el akkor vagy magányos mikor beszélsz. Közben csak a saját hangodat hallod és minden egyes hang, ami elhagyja szádat kitakar egy másik hangot. Olyan hangokat melyeket érdemes észrevenni, odafigyelni rá. Például a szeretet vagy a szép hangját. Tudom, hogy a…..