Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Németh Szabi

42 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na, ez egy érdekes cikk lesz az biztos. Eddig szinte mindig külső szemlélőként írtam, de amióta pár hete egy ember beköltözött a szívembe, egyre többször belülről szemlélem a dolgokat. Ő figyelmeztetett erre is: „túl sokszor ítélkezel, és azért látom ezt, mert én is ezt csinálom.”..
Én még csak 33 éves vagyok, ezért mindössze az elmúlt 20 évről tudok nyilatkozni, de nekem azonnal egy bizonyos Magyarország–Jugoszlávia pótselejtező ugrik be… 1:7… azóta hol kisebb, hol nagyobb pofozógépek voltunk. Aztán jött a fordulat. De mi hozta meg az igazi változást?..
Tegnap álltam a buszmegállóban, és fültanúja voltam egy beszélgetésnek. Mintapéldája volt mindannak, ami ma az emberek csinálnak. És mit csinálnak? Mindent elkövetnek azért, hogy csak élni ne keljen...
Már az első nap jött a nagy felismerés. Az ember nem is Facebook függővé válik, hanem információfüggővé, és még csak észre sem veszi, hogy minek lett észrevétlenül a rabja. De miért kell egyáltalán teletömni az agyunkat? Nem kell, de pár év alatt sikerült ezt elhitetni velünk. Hogy mit? Azt, hogy…..
Riiiltime Kérdések - válaszok 2016.05.19 11:21:34
Mivel a kihívás legelején vagyunk, természetesen figyelem a falamat ma még. Mert, ahogy arra számítottam, kaptam kérdéseket, gondolatokat a saját privát oldalamon. Ezek a gondolatok pedig bárkiben felmerülhetnek. Így is terveztem, na meg úgy, hogy utána törlöm a poszt nagy részét, hogy semmi se…..
Riiiltime Facebook: disconnect 2016.05.19 00:16:55
Ma nagyon sokan azt mondják, hogy alig pár percet használják a Facebookot. Mégis azt látom, hogy buszon, metrón, villamoson, megállókban, igazából mindenhol ott van a kézben a telefon, és a jól ismert kékes háttér világít. Az egész blog egy kérdést feszeget: milyen lehet e nélkül élni? A Facebook…..
A mai modern világ tele van motiváló anyagokkal. Motivációs technikák garmadáját olvashatod és tapasztalhatod meg személyesen mindenütt. Tegnap fogalmazódott meg bennem a kérdés. Ami biztos, a piacot mindig a kereslet és a kínálat határozza meg. Ebből jött a kérdés. Miért van ennyi motiválással…..
Elég rég jelentkeztem cikkel. Ennek oka egy bizonyos megtisztulási folyamat volt, ami alatt az emberben ide-oda ugrálnak a gondolatok, és azokat nem érdemes letisztulás előtt közölni. Viszont most azonnal belevágunk a közepébe, és a boldogtalanság fő forrását veszem össztűz alá...
Ma a társadalom, elismeri, fejet hajt a magabiztos, határozott emberek előtt. Mindenhonnan az a mantra folyik, hogy válj ilyenné, de mi is rejtőzik a túlzott határozottság igénye mögött?..
Az élet kiszámíthatatlanabb, mint a legfurfangosabb nő. Nem néha, hanem állandóan tesztel. Folyamatosan feszegeti a határaidat, a teherbíró képességedet, és közben te állandóan anyázod, pedig észrevétlenül az egyre komolyabb „súlyok” alatt brutálisan megerősödsz...
 Az emberbe evolúciós szinten bele van kódolva a biztonságra való törekvés. Nem véletlen, hogy még ma is hallani embereket, akik visszasírják, amikor iskola után várta őket a munkahely, és 40 év után ugyanonnan állhattak fel. A világ megváltozott. A verseny, a tempó gyilkos, és ma már egy…..
Nagyon sokan járnak ebben a cipőben. Nem értik, de egyszerűen olyan emberekkel van meg a kapcsolódás pillanatok alatt, akik sok szenvedést okoznak nekik. Míg azokat, akik valóban építik őket, nem igazán értékelik, és maguk sem tudják, hogy miért...
Mindent a lélek határoz meg. Nem hiszed? Pedig alapjaiban változtatja meg azt, ahogyan az emberekhez állunk, ahogyan párt választunk, amilyen munkát végzünk. Egyszerűen mindenre befolyással van. Mindig is úgy gondoltam, hogy a személyes példánál nincsen hitelesebb, ezért most egy kis darabot…..
Van az a pont, amikor egy ember eljut arra a szintre, hogy megtapasztalja, hogy mit jelent az önzetlen szeretet. Ilyenkor ledöbben, hogy képes erre. Emberek milliói élik úgy az életüket, hogy maximum csak azt hiszik, hogy önzetlenek, de valójában csak önös érdeküket nézik. Nincs…..
Nagyon sokan izzadságszagúan szeretnének változni. Megfeszülve, belegebedve az elvárások, teljesítménykényszer okozta béklyóba. Pedig lehet ezt okosabban is csinálni. Semmi nem lesz a részed őszintén, bármennyire is erőlteted, bármennyire is erőltetik rád, amíg azt nem TE…..
A péntek sok ember életében általában a saját magáé, illetve a barátaié, családjáé. Legyen szó hajnalig tartó táncról, vagy kellemes beszélgetésről, a cél mindig egy és ugyanaz. Érezzük jól magunkat. Mégis számtalanszor csöppentem olyan helyzetbe, hogy az este nagyon…..
Vannak olyan meggyőződések, amelyek a „gondos” oktatási, gazdasági rendszernek köszönhetően ezer szállal kötözik az embert egy hamis gondolathoz. Az egyik ilyen a boldogság valódi eredete. „Ha keményebben dolgozom, sikeresebb leszek. És ha sikeresebb vagyok, akkor…..
Aki szerencsés az életében, az legalább egyszer biztosan megtapasztalja, hogy milyen érzés az, amikor valaki betoppan az életébe, és nagyon gyorsan, maga sem érti hogyan, de mindent ért, sok minden új értelmet nyer. Az embert számtalan embertársával hozza a sors. Barátságok,…..
Szoktad úgy érezni, hogy az, amivel a kenyeredet keresed, az minimálisan sem motivál már? Nagyon sok ember éli úgy az életét, hogy csak a biztos fizetés miatt, vagy a változástól való félelem miatt ragad egy-egy munkakörben, és közben a lelke csendben haldoklik. Akkor kap…..
Kinek nincs az életében olyan ember, volt barát, aki valaha közel állt hozzá, és a mai napig van, hogy eszébe jut, aztán gyorsan elhessegeti még a gondolatát is? Pedig ezek a lezáratlan akták ott tolonganak bennünk, és egyre nagyobb teherként nyomnak minket össze. Szeretem…..
Ma szinte mindenkire kicsit másképp süt az egyébként nem létező napsugár. Mindenki egy kicsit könnyedebben ébred, megmagyarázhatatlan okból kedvesebb a szomszédjával, többet mosolyog. A sport ereje hatalmas, és most 44 év után sikerült kiszakítania egy országot abból a…..
Nagyon sokat, egy fél napot vívódtam, hogy ezt a cikket bevállaljam vagy sem. Aztán úgy döntöttem, hogy megvan a tárgyi tudásom, a lelki ismeretanyagom, és ami a legfontosabb, az önmérsékletem, hogy ezt a szörnyű eseményt kicsit más oldalról is megvilágítsam. Tegnap megint…..
Németh Szabi 2015.11.15 13:19:15
@Online Távmunkás: Akkor a félelem csak eszköz, ebben szerintem megegyezhetünk. És a cél az, hogy elforduljunk egymástól.
Németh Szabi 2015.11.16 00:01:18
@Reni Bodó: Szia! Nem is kell mindenkinek egyetérteni, de ilyen kulturáltan is meg lehet fogalmazni a véleményt, mint azt most te tetted.
A magyar példa azért nem jó, mert azonos kultúrájú emberek nem fognak egymásnak esni. A cikkben is egyértelművé tettem, hogy ez főleg a muszlimokat érintő dolog, de ez nem jelenti azt, hogy minden muszlim, vagy akár csak a többség ilyen lenne. Mert ha így lenne már 30 éve lángokban állna Európa, mert a franciáknál már hatalmas a létszámuk. A németeknél sem kevés stb… De nem áll, mert ezen emberek nagytöbbsége is csak boldogulni szeretne.
A Biblia Ótestamentumát olvastad? Abban tudod mi van leírva? Az, hogy hogyan likvidálják azokat, akik nem úgy gondolkodnak mint ők. És ez a Biblia! És mégsem ölik halomra egymást. Az, hogy valaki naponta ötször imádkozik azzal semmi baj nincs, azzal sem ha a vallás szabályai szerint él. Szerinted közülük ténylegesen hány robbantaná fel magát? Nem olyan sok. Ha 10000 számra lennének erre alkalmas egyedek, akkor hetente lennének hasonlóm akciók már Európában sok-sok éve. De nincsenek, mert csak a totálisan megvezetett emberek képesek ilyenre. Olyan ez mint a szcientológia. Megkörnyékeznek, elszakítanak mindentől, ami fontos neked, elérik h senkinek érezd magad, végül azt, hogy azzal amit ők diktálnak úgy érezd, hogy újra hatalmasra nősz. Az ISIS metodikája teljesen ugyanez sok-sok agresszióval, erőszakkal fűszerezve.
Egyetértek, a cikkben is utaltam rá egyértelműen. Európa nem változhat meg kulturálisan ilyen léptékben. Mert változások mindig voltak és lesznek is, de ilyen mértékűt, és gyorsaságút nem engedhetünk,. Ahhoz, hogy az iszlám ne erősödjön meg jobban Európában mint az egészséges, a nyugati világnak vissza kell térnie az igazi értékekhez. Ahol a gyermekvállalás ismét érték, ismét társadalmilag elismert hasznos tett, és nem a karrier, meg a 4. BMW az ami elismerést vált ki az emberekből. Mert akkor lesz annyi utánpótlás, hogy az egészséges egyensúly fenn maradjon. Különben elveszünk.
Amit megszokunk, és elveszítjük, az fájdalommal tölt el minket. Egyáltalán nem csak párkapcsolatról, barátságról beszélek. Ez lehet egy munkahely, egy projekt, egy életcél, egy lehetőség. De miért veszítjük el? Az életünkben számtalan lehetőséget használunk ki, és…..
Sokszor hallhatjuk azt szakítási okként, hogy „de hát elmúlt a szerelem”. Miért van az, hogy egyesek ilyenkor azonnal visszavonulót fújnak, míg mások nem megrettennek, hanem még szorosabbra fűzik a kapcsolatukat? Biztosan te is átélted már a rózsaszín ködöt párszor.…..