Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nika7007

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ŐR TORONY, 1920, április 1., 100. oldal "Nem vitatkoznánk senkivel sem, aki más csatornákon keresztül keresi az igazságot. Nem utasítanánk el, hogy bárkit testvérként kezeljünk, mivel ő nem hiszi, hogy a Társulat az Úr csatornája." ..
Nika7007 2015.12.10 04:29:46
@Rozett: Sajnos a tanúk között mást sem tapasztaltam, mint azt, amiről dead wind írt. Élő hazugságvizsgálók próbálnak lenni. Nem egyszer azt hallottam tőlük, hogy: nem mindenki az, akinek mutatja magát drágám. Bizalmatlanok és beléjük táplálták azt, hogy még egy testvérben sem lehet megbízni száz százalékosan, hát még egy világiban, hogy az ő kialakított szavukat használjam. Szerintem ne állj le erről vitatkozni senkivel, nem tartozol magyarázattal még dead windnek sem. Sajnos a tanúk hajlamosak a provokálásra, értelmetlen ebbe belemenni, fogod látni, hogy mindig lesz rá újabb érvelés - erre tanítják őket a gyülekezetben és az összejöveteleken (konkrétan ezt nekem is elmondták annak idején :( ) aminek aztán se vége, se hossza. Én többek között ezért sem voltam hajlandó velük tovább tanulmányozni, ez a szokásuk (is) borzalmasan idegesítő volt számomra.
Nika7007 2015.12.10 18:40:45
@Rozett: De igen, lehet ennyire más az ő világuk. Tapasztaltam. Beleláttam az életükbe. Nem bántom őket azért, amiért másképp élnek, más szokásokkal és más nézetekkel. Elfogadom,de én nem kívánok ebben rész venni. Tudod, amikor előttem kezdik el szapulni harmadik testvérüket, csak mert az nem jelent meg KÖTELEZŐEN a vasárnapi gyülekezetben, majd azt beszélik, figyelni fogják, hogy merre megy, kikkel találkozik és ha olyat látnak, ami számukra nem megfelelő, JELENTENI fogják azt a véneknek, akkor az már régen rossz.

Csak, hogy példával is éljek:

Amikor visszamondtam a tanulmányozást - nagyon-nagyon odafigyelve, hogy ne bántsam meg őket - jött a kedves válasz, hogy semmi gond és megértik és az ajtajuk továbbra is nyitva áll előttünk.

Majd rá pár napra, miután leadtuk a gyerekeinket az iskolában, ugyan arra a járatra szálltunk fel, de már KÜLÖN-KÜLÖN. Rám sem nézett az illető tanú, nem jött oda, ahol én álltam, pedig ő érkezett később és megállt inkább a leghátsó ajtónál,úgy tett, mintha ott sem lennék.

És azt is biztosan állíthatom, hogy meg van nekik TILTVA, hogy világiakkal barátkozzanak, mert azok mindegyike a sátán befolyása alatt áll. Kizárólag testvérekkel tarthatják a kapcsolatot szorosabban. Azért merem ezt leírni, mert nem csak úgy gondolom, hanem tanútól tudom.
Szántóföldi jelentés Név: Hónap: Kihelyezett irodalom (nyomtatott és elektronikus) Bemutatott videók Óraszám Újralátogatások A különböző bibliatanulmányozások száma Kommentek: ..
Nika7007 2015.12.10 04:46:29
@dead wind:

Nincs is miért bocsánatot kérned, kemény fából faragtak engem is, ezáltal nem vagyok sértődékeny! :-)

Több helyen leírtam azt hiszem, ha nem, csak a gondolataimban jeleztem, akkor most leírom ténylegesen. Több, mint egy éve nem tanulmányozom!

Így Illés prófétáig nem, de a vérkérdésig eljutottam. És az a téma pontosan kapóra jött ahhoz, hogy még időben be tudjam fejezni azt, amiben nem éreztem jól magam. És ne sértsem meg a tanulmányozás vezetőmet, mert, ha hiszed, ha nem, én ilyen ember vagyok. Kiszállni valahonnan úgy, hogy nem bántom meg az illetőt, sőt, továbbmegyek, ha nem tartottak volna gonosznak és nem mondogatták volna a hátam mögött, hogy a sátán befolyása alatt állok, az én ajtóm a mai napig nyitva állna előttük.

Ők úgy döntöttek, ahogy, én az elfogadtam és továbbra is, ha összetalálkozunk az utcán - vagy képzeld, azért eljönnek ám az otthonomba, hogy odaadják a folyóiratokat, pedig rég nem ülök le velük tanulmányozni, sajnos ez sem személyem miatt történik, hanem azért, hogy el tudjanak számolni a leadott folyóiratokkal, valószínűleg a jelentésükben is , mint tanulmányozó szerepelek, csak nehéz felfogásúként, ha több, mint egy éve elakadtam a vérkérdésnél.

"Te tényleg azt hiszed, hogy csak annyit tudok, mint amit leírok itt?
:( "

Nem gondolkodtam tovább azon, ami, de nem hiszem, hogy csak annyit tudsz, amennyit itt leírsz.
Nika7007 2015.12.10 14:21:18
@dead wind:

>>Lemaradt a mondatom vége:<<

- Talán jobb lett volna, ha tényleg lemaradt volna.
És ha lemaradt volna, én sem mesélnék tovább róla.
----

De nem maradt le, gyűlölöm a pontatlanságot, így kijavítottam magam :-)
Esetleg kellemetlen számodra a tanúk ezen hozzáállása, hogy írod, jobb lett volna, ha lemarad? Mert nekik, akik így tesznek, bőven van miért szégyellniük magukat, tanításaiknak mondanak ellent !!!! Tudod, mit hallgattam én egy éven keresztül? Biztos tudod, de azért leírom. "Drágám, gondolj bele, mit gondolnának rólunk az emberek, ha ... "és itt bátran bárki bármit odaképzelhet a mondat végére. Te biztos tudod, hiszen tanú vagy, milyen mondatvégek következtethetők oda. Miért kell elítélni valakit, aki nem tanulmányozik többé és hogy lehet elfelejteni, hogy az milyen ember is valójában? Hogy otthonomba fogadtam őket akkor is, amikor nem azért jöttek, hogy tanulmányozzunk, hogy otthonukba hívták a gyermekemet, hogy az ő kislányukkal játsszon, mitől lettem és más jellem? Semmit nem változtam, jellemem, modorom, stílusom ugyan azt maradt.
---------------------
---------------------

"őszintén kérdezem:
Mégis mit szeretnél, mi történjen?
Puszi-puszi, aztán a mondandó:
JT: "Úgy örülök, hogy már nem tanulmányozol, hogy nem kell neked Istentől semmi. A hétvégén szalonnát sütünk tábortűznél, meg gitározunk, átugrasz?"

Ezt várod - ilyesmi stílust?
De tényleg? "
----

Nem. Egyszerű emberi és kulturált gesztust várok és nem FEJELFORGATÁST, mintha SOHA nem találkoztunk volna. ÉN SEM TESZEM, ŐK VAJON MIÉRT? Mert nem tanulmányozom. És? Én döntésem, de attól még én én vagyok, ugyan az az ember, aki előtte voltam, ellentétben a tanúkkal. ŐK azok, akik, miután kellőképpen átestek bizonyos agymosásokon, meg merik engedni maguknak, hogy ELFORGASSÁK A FEJÜKET.

Én is megtehetném, hogy odaköpködök a kocsijuk elé, vagy kulturálatlan szavakkal illetem őket és MÉG SEM TESZEM, nem vagyok paraszt, sem illetlen. Ennyi erről a véleményem.

Írod, hogy "nem kell neked Istentől semmi". Miért gondoljátok azt, hogy mert emberek általi tanulmányozást visszamond bárki is, elfordul Istentől? Egyik tanú sem tudja, hogy az aki nem tanulmányozó többé, nem jár-e templomba és nem forgatja-e napi szinten a Bibliát. Dehogynem :-) Tehát nem Istentől fordul el az, aki nem tanulmányozik. Szerintem :-)

-------------------
-------------------

Kérlek, jól fontold meg a válaszod (mielőtt válaszolnál).
Én tudok haragudni (egy kis ideig), és megfontolatlanul választ fogalmazni, de csak a baj van belőle/utána. (Ezért gondoltam tanácsolni neked, hogy fontold meg a válaszod, és ne ess az én hibámba.)
-----

Ha akarnám, én is lehetnék hirtelen. De tudom moderálni magam :-) A tanúk tanítását alkalmazom: megfontoltan cselekszem.
------------------
------------------

Azt kérdezed, vagy kijelentetted, hogy büszke vagyok arra, hogy már nem tanulmányozom. Miért lennék rá büszke? Nem "dicsekszem" fűnek-fának, hogy nem tanulmányozom, de nyilván le kellett írnom, mert rosszul értelmezted az írásomat , vagy, mint jeleztem, én nem írtam le és te azt hitted, tanulmányozásom mellett írom azt, amit. Nem mellesleg pedig, ha így is lenne, ehhez sem lenne senkinek semmi köze, ahogy neked is jogod van itt leírni a gondolataidat tanúként, úgy nekem is, most már volt tanulmányozóként.