Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Necessarium

39 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Necessarium Értelmi leltár 2016.01.20 17:56:37
Necessarium Macskaköröm 2015.12.15 15:21:37
Meghal a kis román és a pokolba jut, ahol nagy a tolongás, és mindenkinek állig ér a forró szurok. Az ördög az utolsó szabad helyre küldi, a sarokba, a kis román odaáll a helyére, és állig süllyed a szurokba. Akkor meglátja, hogy középen, az ördög trónja mellett áll egy…..
A bőrünk alá nyúl a könyv minden szava, hogy ott tapogassa ki bennünk a felismerést. Akik egy kicsit is éltek a román diktatúra idején, azok újraértelmezhetnek, emlékezhetnek, és elcsodálkoznak a mű szimbolikájának élet-és valószerű zsenialitásán. Akik fiatalabbak, azok…..
Necessarium Macskaköröm 2015.12.15 13:45:26
Strike tapasztalatai szerint a laikusok állandóan az indítékot keresték, a profik listáján azonban az alkalom állt az első helyen.  Robert Galbraith (J.K. Rowling): Kakukkszó..
A Katalin-napot november 25-én ünnepeljük a néphagyomány szerint, és ezután már csak 36-ot kell aludni ahhoz, hogy egy új év reggelére ébredjünk. Elegáns estélyik, szmoking, keringő, pezsgő, éjféli tánc, bálkirály és királynő, és természetesen a Katalinok – mi,…..
Necessarium Macskaköröm 2015.11.29 16:06:27
Álmodni szoktam. Néha úgy érzem, az az egyetlen helyes cselekvés. Álmodni, az álmok világában élni (...). De ez nem tart örökké. Az ébrenlét mindig eljön, hogy visszahozzon. Haruki Murakami: Szputnyik, szívecském!   ..
Necessarium Londoni „falatok” 2015.11.28 18:27:59
Nincs az az idő, ami elég lenne London szépségeit alaposan körbejárni, de egy pár napos kirándulás sem megvetendő. Ráadásul a sokan klisé-panorámának tartott különlegességek hátterét nem is ismerik. Négy nap alatt a következőkre jutott idő.   Trafalgar…..
Necessarium Macskaköröm 2015.11.28 15:01:47
A nők inkább el tudják viselni a szenvedést, mint a férfiak. Ők érzéseikből élnek. Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe ..
Necessarium Igaztragédia 2015.11.26 17:33:52
(A kép forrása: valasz.hu) Drámai, tömör, tragikus valóságra kihegyezett igaz történet. Péterfy-Novák Éva Egyasszony című könyve után jó hangosan felsóhajt az ember, hogy megszabaduljon attól a nehéz lelki tehertől, amit a főhőstől akarva-akaratlan átvesz.  A…..
Necessarium Macskaköröm 2015.11.26 13:32:48
Ott a halálos beteg gyerekek fekszenek. A súlyos rákos és agydaganatos betegek, akik onnan indulnak a nagy útra. (...) Elmondja nekik, hogy mi a bajuk, és hogy egy csodálatos űrutazással fognak eltávozni ebből a világból. Egy csodálatos űrutazással, amit ők irányítanak. Aztán…..
(A kép forrása: static-ssl.businessinsider.com) Dollármilliókat hozó drogkereskedelem, házhoz szállított Kalasnyikov, ausztrál jogosítvány, gyerekpornó – a web alvilágában zajló illegális üzletek és perverzitás mára könnyen elérhetőek. Túlságosan is könnyen. Bár a…..
Necessarium Macskaköröm 2015.11.24 15:34:38
Az ember tervez, és tervez az ember egész életén keresztül, mind csak tervez. Ezt, meg azt. Mert szép az, tervezni. Az életben aztán úgysem az történik, amit az ember tervez, de az már szinte mindegy. A tervezésről úgysem szokunk le soha. A tervezés maga az élet. Addig él az ember,…..
(figyelemfelhívó kampány) már túl késő lesz. ezért kéne (időben) jobban átgondolni. SAFER JOURNEYS :)..
(A kép forrása: vigszinhaz.hu) Vér csöpög a mennyezetről, nincs logikus történetvezetés, a szemérem ismeretlen fogalom a darabban. Az Ivanovék karácsonya erős, minden kertelés nélküli társadalomkritika, de a szürrealista érthetetlenség kicsit túlnőtte  az emészthető…..
Necessarium Adj már csendességet 2015.11.22 18:29:24
Már elmenekülnék innen. Oda, ahol nincs ember.  Oda, ahol megérdemlik az életet. Itt már minden halk szó szakadó robaj, nincs több lágy szonáta, a haj barnán ősz, s egyenes, úgy kapaszkodik a semmi sejtekbe.  Hallod, ahogy dübörög a vér?  Adj karmokat, hadd vájjam az…..
(figyelemfelhívó kampány) emberség a dobozban. gondolj a dolgok mögé! FASHION REVOLUTION :)..
Necessarium 2015.11.17 12:10:37
(figyelemfelhívó kampány) 1 csepp a tengerben. a tisztább tengerért. UNICEF :)..