Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nexxuxx

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jómagam 2016. december elsején kaptam a második infarktusomat, és engem orvosként a helyszínen hagytak. Annak ellenére, hogy közöltem, hogy ez a második infarktusom. FELISMEREM. EKG pozitív volt. Betegem 2017. március 17-én délelőtt epilepsziás nagyrohamot produkált. Édesapja azonnal mentőt hívott.…..
Sokan mondják, nincs elég pénz az egészségügyben, ha volna, az minden problémát varázsütésre megoldana. Az átélt tapasztalatok alapján finoman szólva is kétlem ezt. Tisztelt blog olvasók!   Adva van egy gyönyörűen felújított budapesti sztk rendelő és a benne dolgozó háziorvosom, aki nem mellesleg…..
Nexxuxx 2017.03.22 12:53:59
Akkor nézzük:

A beteg: laikus és azt hiszi, hogy az orvos majd meggyógyítja. Nem tudja - pár kivétellel -, hogy a szervezete az, ami képes gyógyítani, az orvos a kutatásokból számára biztosított eszközökkel, csak ehhez nyújt segítséget. Hogy ne lehessen kuruzslónak nevezni, ezért orvosegyetemet végez. Gyógyítottak már egyetem nélkül is és kinyírtak embereket tanult orvosok. Nem érti meg a beteg, hogy az orvos ugyanolyan ember mint ő, vagy mint a tahó főnöke, azzal a különbséggel, hogy végzett orvos. De jobb, vagy rosszabb ember nem vált belőle, mint amilyennek született. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a szélsőséges helyzetekben ugyanúgy fog reagálni, mint bárki más. Ha bunkó, akkor bunkón, ha rendes ember, akkor megértőn, független, hogy kevés a pénze, vagy sok, szép a rendelő, vagy sok a beteg. Ezek zavaró tényezők, de magán az emberen, semmit nem változtatnak.

Az orvos: már a tanló éveiben megtanulja - mert meg kell! -, hogy az egészségügy azon oldalán, ahova ő is készül, feudális hierarchia uralkodik és tetszik, nem tetszik, alkalmazkodnia kell, mert különben neki annyi. Hát alkalmazkodik és többségében ezt olyan jól adaptálják, hogy maguk is ennek az elvnek élharcosaivá válnak. Ez az érzés annyira eluralkodik a személyiségükön, hogy már nem tudnak különbséget tenni a beosztott eü. alkalmazott és a beteg között és egy-egy nehezebb helyzetben úgy gondolják, hogy a beteg kiszolgáltatott helyzetét ilyetén kezelhetik. Tehetik ezt nyugodtan, hisz a manapság kialakult társadalmi helyzetben - kevés az orvos -, ennek komolyabb retorziója elképzelhetetlen. Ahhoz, hogy egy orvost felelősségre vonjanak, minimum embert kell ölnie. De akkor is legalább két hiteles orvos tanú, vagy közjegyző kell, mert különben sajnos nem bizonyítható. Minden más, hétköznapi ember esetében a bíró szabadon dönt. E, kiemelt társadalmi rang az eredője az orvosi arroganciának és hogy ne legyenek egyedül inkriminálva, ezen elvek nagyon hasonlóak a politikusokra is.

Együtt kéz a kézben a lenini úton...:) (bocsánatot kérek a becsületes és rendes orvosoktól! Természetesen, ez reájuk nem vonatkozik.)
Ahogy azt sejteni lehetett, és meg is jósoltuk: Király Viktor a The Voice legutóbbi párbajadásában alulmaradt csapattársa, Jordan Smith-szel szemben, Adam Levine mester inkább a fiatalabb srácot vitte magával a jövő héten élő adássorozatba. Van ám itt még valami. A The Voice…..
2015 szeptember 8-án egy magyar online tévé egyik operatőre Röszkén dolgozott, éppen a menekülteket filmezte. A rendőrök közül kitörő menekültek közül az esetről készült videófelvételek tanúsága szerint először egy kislányt, majd egy gyermekével a karjában menekülő…..
Nexxuxx 2015.10.01 12:27:41
@mismásológép: Értem, hogy mi a problémád és tökéletesen igazad van. Amit nem értek, hogy miért vagy indulatos. Történt valami -ami hál'Istennek dokumentálva van-, ami nem helyes. Egy rúgás és egy rúgási kísérlet. Van aki elítéli, van aki helyesli. Ennek fényében van "mosdatás", vagy "koszolás". Ezek vélemények, amik emberi beállítottságról, vagy politikai beállítottságról tesznek tanúbizonyságot. Ezért alkották meg a jogot, illetve az ezek alapján üzemelő bíróságokat. Nem itt fog eldőlni, hogy mi lesz. Majd a bíró eldönti. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy emberek egy tőlük messze álló probléma felvetésekor, nem megbeszélik nyugodtan a dolgot, hanem szidalmazni kezdik egymást. Hogy lehet bármit megbeszélni akkor, ha már azon sincs egyetértés hogy, hogy kell helyesen írni valamit?

Nagyon ésszerűnek!(M.L.) tartom azt, hogy vannak akik védik ezt vagy azt és azt is hogy vádolják. Ennek így kell működnie. Van vád és van védelem. De ezen kiakadni és szitkozódni dőreség.
Nexxuxx 2015.10.01 12:30:28
@lk2: Miért? Nem ezt mutatja magáról? Félreértés ne essék! Tudom hogy ez politika, de attól még ezt látatja magáról. A megnyugtatásodra mondanám: kitiltott a facebook oldaláról, amikor a kritikus hozzászólásom elérte a háromszáz like-ot. :)
Nexxuxx 2015.10.01 12:52:17
@lk2: A kulcs mondat a "hit". A hit nem racionális, mert ha az lenne, akkor már nem hit lenne, hanem bizonyosság. Mindenkinek kell valamiben, vagy valakiben hinnie és ha szorul körülötte a hurok, akkor demonstrálni, kiállni mellette. És akár hiszed, akár nem, ez örömet okoz. Az öröm pedig elnyomja a racionalitást. A racionalitás nyugodtságot, ésszerűséget feltételez. A düh és az öröm, érzelmeket. Az érzelem egyszerűbb megnyilvánulás, ezért jobban kedvelik. Láttál már transzparenseken hosszú körmondatokat? Mindig rövid tőmondatok vannak. A rövid tőmondatok pedig alkalmatlanok bonyolult dolgok értelmezésére, leírására. Csak érzelem megjelenítésére alkalmasok.
Pl.: "előre a szabad Magyarországért!" Kinek szabad? Mikor szabad? Mitől szabad? És miért előre? És kiknek kell előre menni? Az előre hol van időben és helyben? Kik adják meg, kiknek?