Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balinqu

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kalocsa blog Újabb "szemét" ügy 2017.01.18 10:12:31
Legutóbbi cikkünk után kaptunk egy levelet (azért levelet mert az írója nem tudott/nem akart regisztrálni a blogon), ahol kifogásolta, hogy miért foglalkozunk annyit az előző időszak hiányosságaival, hiszen csak az nem téved aki nem dolgozik, ráadásul sok esetben nem is a helyi önkormányzatok voltak…..
Szebb ajándék is kerülhetett volna a város karácsonyfája alá.  Dr. Bálint József sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az előző önkormányzat újabb csontváza 50 milliójába kerül a városnak, mellyel 263 millió (!!!) forintra növekedett az a pénzügyi teher, mellyel a 2014-ben megválasztott…..
2016. december 8-i testületi ülésen két kiemelt témában is döntés született. Az egyik napirendi pont szerint a város gyermekétkeztetési feladatok ellátására intézményt alapít, a másik napirendi pont a városi Uszoda üzemeltetését rendezte...
Haladva 2016 vége felé, a városon úgy söpörtek végig a zendülések szelei mint Herman Wouk zseniális regényében a Caine hadihajón. Pedig jelenleg még béke is van, bár az elmúlt hetek, hónapok migráns kampánya jobban hasonlított egy közelgő háborúhoz, mint egy békés népszavazáshoz. Annak ellenére,…..
Arisztotelész kb. 2500 évvel ezelőtt írt először egy üres tábláról, melyre soronként jegyezte fel észrevételeit, gondolatait korának problémáiról. A görög filozófus úgy gondolta, hogy alapból senki sem rendelkezik a bölcsek kövével, a tényeket, az igazságot a maguk valójában és nem mások hatalmi…..
balinqu 2016.11.24 08:07:37
@Narancsfacsaró: Erre ne is számíts. A fityesznél a lemondás ismeretlen fogalom még akkor is, ha hazudnak reggel, délben és este, sőt még álmukban is. Eleinte egy kicsit megrémülten,mert eddig tisztességes embernek ismertem Simon urat,és úgy gondoltam nem fog hazudni.Kisváros Kalocsa, így elég gyorsan terjedt a pletyka a csődról. Remélem az Bálint úr határozott válasza is ilyen gyorsan fog terjedni és az is,hogy az ellenzék nem a város érdekeit nézi, hanem saját pecsenyéit sütögeti. A számokkal nehéz vitatkozni. Bár nem vagyok hive az acsarkodásnak,de ezekkel ezután semmilyen közösséget nem szabad vállalni. Előidézik a bajt, még rá is segitenek,majd mikor rendezödni látszik a helyzet előállnak és csődöt kiáltanak. Ezek után egy szavukat sem fogom elhinni, ha meglátom Simon urat a tévében, azonnal átkapcsolok. Nagyon csalodtam benne,eddig egy remek embernek tartottam. Már nem.
balinqu 2016.11.25 15:25:12
@Fegyula: Ha jól tudom, akkor Loibl a Vagyongazdálkodásról mondott le és maradt a Parkgondozó élén. Ezt annyira én sem értem, de talán össze lettek vonva, vagy csak akarták? Jó lenne ezt is tisztába tenni. A kommunikáció még nem tökéletes, bár az elmúlt 1-2 hónapban történt változás.
Nem szabad elbújni, valaki már talán írta, hogy őszintének kell lenni.Az sokkal kifizetöbb mint a mellébeszélés.
Megtörtént az, amire kevesen számítottak. A Képviselő-testület legutóbbi ülésén, az építményadó emelése nem kapta meg a kellő szavazatot. Ezen talán mégsem kéne csodálkozni, ki szeret több adót fizetni és ki meri felvállalni a népszerűtlen döntéseket és ki tud túllépni saját maga politikai…..
balinqu 2016.11.15 09:09:05
@Suttyokalocsa: Azt csak sejtem,hogy a művésznő kifele farol és már készül a választásokra.Ahogy látom a link a szocikhoz vezet,gondolom most ott dekkol.Tán a jelöltjük lesz?Jobbat nem találtak?És ha már az,akkor miért dolgozik azok ellen,akik hátán belovagolt a testületbe?
Néhány nappal ezelőtt sajtótájékoztatón jelentette be a város vezetése, hogy függetlenül az ellenszelektől, Kalocsa jelentős összeget nyert az ÖNHIKI pályázatán. Mely tulajdonképpen nem is pályázat, hiszen ha jól tudjuk akkor számokkal alátámasztva "jelezni kell" a jogos…..
Rendszeres internet használóként sok blogot vizitálok, mert nekem ez a fodrászszalonom, azaz ahol a hírek megfordulnak saját tengelyük körül akár többször is. Nagyon kevés helyen írom le véleményem, de magamban persze mindig van gondolatom az olvasott cikkhez vagy a…..
balinqu 2015.09.30 11:26:01
Tisztelt Polgármester úr!

"Te Téta! A Ti Tétátok is tévőt töt a pitére vagy csak szabadon hagya a kemönce nyílását?" - Ez a gyerekkori szomszéd Örzse néni mondása jut eszembe, ha valami számomra érthetetlen dolgot látok. Mert nagyon kevesen értik már a régi szállási ízes beszéd tartalmát, pedig de szépen szólt és érthető témát és viselkedést fogalmazott meg. Még a tájszóláson folyó pörlekedés is szép volt akár a házaspár, akár a szomszédok között folyt. De hát a mostani pörlekedéseknek sem az indítéka sem a tartalma nem érthető már a magamfajta egyszerű ember számára. Mikor a helyi választások voltak, bizony isten örültem, hogy egy polgármester jelölt függetlenként mérettette meg magát, üzenve ezzel a kalocsaiaknak, hogy ő komolyan gondolja, hogy pártsemlegesen és acsarkodás nélkül fogja vezetni a várost, ha nyer. Nézve a Kalocsa tv-t el is kezdte úgy ahogy ígérte az üléseken békésen, nyugodtan vezette a témákat és egy-két hónapig át is ragadt ez a stílus a képviselőkre is. Már azt hittem, hogy a békés vezetés időszaka következik, de egyre azt látom, hogy egyesek nem hagyják.

Ahogy telik az idő, úgy egyre erősödik a visszaélés a békés hangnemmel és a magukat ellenzéknek kikiáltó néhányak egyre szemtelenebbül kötekednek minden piszlicsári ügyön. Először a másik oldalról nem volt semmi reagálás a méltánytalan támadásokra és a polgármester is csak tűrte-tűrte az egyre vadabbul megnyilvánuló kötekedő hozzászólásokat. Fél év után már - ha jól emlékszem- a keresztények nagyvezíre felszólította lemondásra a polgármestert, aki akkor még csak annyit mondott szerényen, hogy nem mondok le. Naná, hiszen nem is volt neki miért még elgondolkodni sem róla, mert éppen fontos dolga akadt a most rohamozók által ott hagyott gazdasági szutyok felsöprésében. Azzal is megvádolták a szertelen felszólalók a 40 éves gyakorlattal bíró város vezetőt, hogy nem ért hozzá. Már nem emlékszem melyik mondta, de elszörnyülködtem a tv előtt ülve és majdnem belerúgtam a hokedlibe, amin a kévém gőzölgött. Most már annyira elszemtelenedtek egyesek, hogy témától függetlenül nincs vége az intrikáknak és minden arra mutat, hogy idegileg akarják kikészíteni a polgármestert.

Hát "POGÁRMESTERURAM", itt az ideje, hogy leállítsa ezt a véleményem szerint csak a lelki terrorra összeesküdött társaságot. Csapjon az asztalra és álljon a sarkára, mert ez a kifelé türelmet sugárzó arca csak a hangoskodók egyre nagyobb lármáját erősíti. A felidegesített ember, ha csak nyel és soha sem lehel ki egy helyreigazító szót sem magából, nem lehet eredményes és csak őrli magát belülről. Csak az egészsége kopik, pedig ez a város 5 évre választotta Önt a vezetőjének. Kiismerhette már az állandó támadóinak módszerét, tessék megválaszolni szakmai alapossággal következetesen, keményen.

A képviselők nagy része is csak ül és hallgat, mint az öregasszonyok a termálvízben- jólelvannak- módjára.
Néha - a családot ismerve nekem csak - Cice oda mondogat, de azt látom a polgármester arcán a tv-ben hogy nem tetszik neki, hogy mer valaki ellent mondani a gyűlölködőknek. Ugyanezt érzem, mikor a szőke hajú képviselő asszony összeakasztja néha velük a főkötőjét. Vegye már le róluk a "szájkosarat"! Így legalább kisebb lenne az 1 éve megszégyenülve vesztők mellénye, mert az a mellény nem létezik a valóságban, azt eljátszották a 4 évük alatt. Van egy - úgy tudom - a választáson Önt támogató képviselő, aki meg izgágaságában már azt sem tudja sokszor, hogy kihez tartozik, kit és mit kellene támogatni a város érdekében, mert úgy látom nagyon elszaladtak vele a csikók. Legfőképpen az rí le róla, hogy ő a legokosabb teremtménye a mindenhatónak és már azt is elfelejtette, hogy csak szolgálatra választotta a nép.

Ne csak a maga érdekében, hanem a város érdekében is váltóztasson a vezetési gyakorlatán, mert ennek így nem lesz jó vége és higgye el nem értékeli a nép a mostani állapotot. Nem értik, hogy miért hagyja a dagonyát, mint ahogy a Téta nénit sem értenék már ma az akkori tájszólásán. Más helyzetet teremtettek-teremtenek, más hangot ütnek meg az állandó pörlekedők, mint amire Ön gondolt és ehhez Önnek is alkalmazkodnia kell.

Száz szónak is egy a vége, ha valaki felvette a kolompot, az kolompoljon és ne hagyja, hogy a kolomp hangját elnyomja a bábeli zűrzavar zsivaja. Tegye keményen oda Téta nénisen a tévőt a pitére, mert csak úgy sül meg.

Elnézést, hogy ilyen hosszan írtam, de nem találtam más megjelenést a véleményemnek.