Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kertész Nikoletta Zita

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alimento Soha többé autizmus 2016.04.03 11:22:58
Április 2-a az Autizmus Világnapja, beszéljünk hát egy keveset ismételten erről. Mivel az autizmus és az étrend, illetve étrend-kiegészítők kapcsolatáról volt már egy sorozat, az abban foglaltakra inkább csak utalnék, nem szeretnék felesleges ismétlésekbe keveredni. Viszont, hogy legyen aktualitás…..
Kertész Nikoletta Zita 2016.04.03 13:27:23
Kedves Alimento!

Biztosan tudunk valamit sok-sok szülőtársunkkal együtt, ha Németországban találtuk meg kezelőorvosunkat, aki anyagcsere és más biokémiai laborvizsgálatok szerint írja elő gyermekeink kezelését.
Javaslom, nézegess még ezen kívül paleo oldalakat, telis tele vannak gyógyulástörténetekkel.
Fogalmazhatnám úgy is, hogy az étrendünk MAGLISZTEK NÉLKÜLI PALEO SOK-SOK PORCOS CSONTLÉVEL (jéééé, a húsleves kimaradt a disszertációdból! talán mert nem is írtam le???).

Bár orvosunk (aki USA-ból hozta tudást többedmagával) a paleo-hoz képest lényegesen megengedőbb. Csak te ezt nem értelmezed megfelelően.

Tudod, mi napi szinten több gyógypedagógiai fejlesztésre hordjuk a gyermekeinket, ezért nem igazán érünk rá az olyan gyermektelen, irigy, okoskodó emberek áltudományos humbug elemzéseit tanulmányozgatni, amelyek félremagyarázzák a nyilvánvalót. Segítek, mint például itt van a tiéd éppen.

Javaslom, olvasd el Sáfrán Mihálynak a Paleon túl c. könyvét, hátha egy biomérnök-sportoló meggyőzőbb, mint szerény személyemben egy 3 diplomás mérnök-közgazdász-műszaki fordító 41 éves (tehát már azért....) "háziasszony" minősítésű édesanya.

Tehát még egyszer:
Mi beszélünk nyelveket, ezért gyerekjáték volt a megfelelő német szakembert (sőt a német web tele van ilyen praxisokkal) felkutatni. Mivel USA messze van, ezért gondolkodtunk közelebbi országban. A francia nyelvet sajnos kevesebben beszéljük, bár kétségtelenül ott van az egész téma európai melegágya. (Gondolom, nem tudtad. 2015 január 30-31. Autizmósból kilépés c. nagyszabású konferencia Párizsban. Uppsz! Tessék utólag utána nézni.)

Szerintem látogass el a következő előadásomra, amelyet Antal Valiéknél tartunk közösen Bartha Ákossal. Bartha Ákosnak is utána tudsz nézni a neten. (Nem segítek, biztosan megy majd egyedül is.)

A haszna az lenne számodra, hogy nemcsak pár diáról kellene a burgonya-gate összeesküvés elméleteidet előállítani, hanem hátha megértenéd még az összekötőszöveget is.

Végül: Válaszold meg azt a kérdést, hogy vajon milyen lehet beteg gyermek édesanyjának lenni? (Nemcsak autista, hanem rákos, agydaganatos, epilepsziás, értelmi sérült, leukémiás, mutista, stb.)
Ha nem tudod, akkor gyere le hozzánk 1 hétre és sírva fogsz hazamenekülni.

Ha tudod, mert pont van beteg gyermeked, akkor pedig csakis a benned forrongó tehetetlenség, düh és irigység hajt, azonkívül a korlátaid átlépésére való képtelenség is, méghozzá azzal a céllal, hogy mások számára elvághasd a lehetőséget a gyermekek állapotának az enyhítésére. Ami neked nem sikerült, mert pl. későn eszméltél, az ne sikerülhessen másnak sem!!!! (Itt gratulálok zárójelben a jellemed nagyszerűségéhez!)

Legyen ezentúl a mottód: "Ha segíteni nem tudok, legalább ne ártsak!"

Üdvözlettel,
Kertész Nikoletta Zita, aki ma Magyarországon nem az első, aki így gondolkodik, mert nálam sokkal korábban kezdték ezt anyukák, csak akkor még nem volt sem FB, sem ekkora fene nagy sajtószabadság.....

Eddig ez föld alatti mozgalom volt, és sok-sok gyermeken már segített....

Tessék ezen minden olvasónak elgondolkodni és meditációba merülve egy ilyen édesanya helyzetébe képzelni magát!