Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MISKY KÁROLY

46 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Zólyomi, egy különc felvidéki uraság, aki francia képeslapokat hozatott a falusi postán, évek óta, reggeltől délig az íróasztalánál üldögélt, és világmegjavító regényt írt, amelyet sohasem fog kinyomtatni, divatos színésznők és előkelő hölgyek fotográfiáit…..
   Matskási csupán velencei piros vitorlának tudta elképzelni kedvesét, amely boldogan szeli a hajnali tengert, és leveleiben gyakran hasonlította őt zamatos fügéhez, édes trieszti borhoz és csodatevő fekete szentképhez valamely olasz kis templomocskában. Minden szerelmes másnak…..
   Éjjel ablakok alatt, palánkok mögött álldogálni és mindig csak egy nőre gondolni - bizonyára mindenki megpróbálta már az életben. Igazán nevetséges, hogy egy férfiú, aki nappal lehetőleg emelt fővel jár az utcán, éjszaka, az ellágyulás és denevér szárnyán érkező…..
   Matskási letette az írótollat, a sarokból előkereste a kalapját és a szomszédhoz ballagott.   - Mit akarsz már megint? - kérdezte egykedvűen.   - Unatkozom - felelt Mitskei. -Rettenetesen unatkozom. És te egész nap leveleket írsz.   Matskási kissé elpirult.   - A…..
Életem legboldogabb és legboldogtalanabb napjainak te voltál okozója. Elszaladtak az évek... és nem szűntelek meg szeretni, elfelejteni egy órára sem. Megbabonáztál, raboddá tettél... Könnyű kis kaland voltam, holott én az életemet tettem fel... Átugrottam a karikán, mint a…..
Az idei Royal Ascot kapcsán kezembe került a 300 éves évforduló tiszteletére összeállított kiadvány, melynek hasábjain egy igazán érdekes könyvről tesznek említést. Kate Fox, brit szociológusnő jegyzi a The Racing Tribe – Watching the Horsewatchers (A lóverseny törzsi…..
MISKY KÁROLY 2011.06.30 23:37:28
@Kovács Ödön Pejkó:

Mon ami Monsieur P.,

Ön nem csak finom úriember és remek tollforgató, hanem bámulatos következtetésekkel is bír.
Én gyarló lélek, még azt gondoltam, hogy az Ön által említett rajongásomat az évek és a talján harcmezőn szerzett ráncok (na, nem csata közben, hanem naptej híján leégés által) elfedik és kizárólag szívem titka marad.

"Herman áhitatos figyelemmel, megértéssel, bátorítással hallgatta a kemény hadfi vallomásait.

- Ugye, milyen jó volt szerelmesnek lenni? - mondta sajátságos suttogó hangján. - Ugye, csak a nők érnek valamit az életben? (meg a lovak...a szerk.)

Nagyatyám arca rózsaszínű lett, új acélgombot vert a cipője sarkába, és egyszer családi körben, estve, csöndes vacsoránál eltörte a vizespoharat.

- Nem baj - mondta könnyűvérűen. - Hiszen elég poharat eltörtem életemben, midőn nőkért ittam, hogy más ne ihasson utánam abból a pohárból ugyanazon nőért.

Öreganyám szelíden megrázta a fejét, de másnap erélyesen megtiltotta Roncsy kapitánynak a táncmesterrel való további barátkozást."
Vasárnap 17:15-kor: II. Derby Koktél Ceremónia Egy éve alakult meg a "Magyar Derby Koktél Bizottság" azzal a nyilvánvaló célkitűzéssel, hogy a hazai galopp versenyzés csúcseseményén a rajongók hangulatát valami különleges nedű is fokozni tudja.A pillanatok alatt…..
MISKY KÁROLY 2011.06.30 11:24:52
@hbm4:
Kedves hbm4!

On remekul ir! Kerem csatlakozzon az oldal lelkes publicistai koze, fordulatai es humora mindannyiunknak peldas es osztonzo.
Jelen kérést Horvath Zalan foszerkeszto Ur neveben is mondom.
2011. június 18-án Ascot-ban, egy huszonkilenc esztendős zsoké, Pat Cosgrave sikerének örülhetett az előkelő közönség. A lángvörös hajú ír fiúnak Society Rock nyergében idén sikerült az, amivel már 2010-ben is próbálkozott, hogy elhódítsa a Golden Jubilee Stakes nyertes…..
Távoszlop Albioni rituálé 2011.06.27 17:43:00
Egy kicsiny alagútból, melyet épp oly magasra terveztek gondos mérnöki kezek, hogy ló és lovasa elférjen benne, grafitszürke aszfaltcsík vezetett a zöld, ovális pázsit felé, ketté vált és közrefogta azt. 5000 szempár gazdái a tér körül álltak és a várakozás hosszú…..
Talányos a Derby mezőnye.A favorit vajon nyerő-e?Vagy jön a nem is ritka vétó.Közbeszól az egyik sötét ló?Fogadni nem veszélytelen -Befuthat egy esélytelen:Bár nem hallottuk még nevét sem,nyilván nem hagyhatjuk ki mégsem.Most aztán hogyan is fogadjunk?Mindegyik lónak sanszot…..
Hét éve zárták be az 1933-ban épült Kerepesi úti Ügetőpályát  A minap az Aréna Plázában jártam, hozzáteszem kényszerűségből, hiszen a lóversenypálya lerombolásakor megfogadtam, hogy be nem teszem a lábamat a helyére épülő monstrumba. Ennek kapcsán találtam egy…..
MISKY KÁROLY 2011.06.02 13:25:33
A Sämling Solution Consulting Kft. által havi szinten megrendezésre kerülő Tematikus Coaching Nap „vezető márka / én márka” témakörben megszervezett alkalma nagy meglepetést okozott számomra. Az igazat megvallva nem elsősorban a téma miatt vettem részt a programon, azt a…..
MISKY KÁROLY 2011.05.13 12:05:33
Kedves coach-ok! (szerintem igy helyes magyarul irni, nem pedig coachok, vagy coachai, ahogy az irasban szerepel, ha mar ragaszkodunk az angol szohoz)

Mindenkeppen erdekes es halas feladat az emberek (vezetok) finomhangolasa es teljesen egyetertek az iras vegen szereplo idezetekkel.
Hiszem, hogy mindekit lehet kicsit jobba tenni, de velemenyem szerint csak egy bizonyos mertekig. A cikk olvasasa kozben nekem egy harmadik idezet jutott eszembe, ami inkabb az embereket altalanossagban jellemzi es en mindegyik "amerikai" sikerorientaltsaggal kapcsolatos modszer soran ereztem.
"Hiaba oltoztetsz fel egy majmot egyenruhaba, attol meg majom marad".
Kivancsi lennek az ezzel kapcsolatos tapasztalataikra a gyakorlatban.

(es nagyon kerem, ne eroltessek az angol szavakat, ha azok helyettesithetok erthetokkel (pld: facilital, generalista (ezt peldaul nem is ertem, de bizonyos, hogy en vagyok tajekozatlan...))).

Lathatjuk a vilagban, hogy kozossegek ugy kulonitik el magukat a tobbiektol, hogy maskepp oltoznek, mas (a kulvilag altal nem, csak a "bennfentesek" altal ismert szavakat hasznalnak). Ez mindenkinek a szive joga, azonban, ha a tevekenyseguket valoban ismertebbe akarjak tenni, akkor ezt a szuk kort, kozosseget erdemes tagitani a szohasznalat altal is.

Remelem hisznek az epito kritikaban es kivancsian varom a tapasztalataikat a fenti kerdesben.

Maradok tisztelettel,

mk

u.i.: az ekezet nelkuli irasert elnezest, kulfoldrol batorkodtam billentyuzetet ragadni
Dr. Szilágyi JuditExecutive coaching során a vezetők sokszor dilemmák megbeszéléséhez, felvetéséhez, megoldásához keresik az üzleti edzők támogatását. Kihez forduljon azonban egy coach? Mert valljuk be, dilemmáink nekünk is vannak…A héten egy stresszes  munkahelyi…..
Dr. Szilágyi JuditExecutive coaching során a vezetők sokszor dilemmák megbeszéléséhez, felvetéséhez, megoldásához keresik az üzleti edzők támogatását. Kihez forduljon azonban egy coach? Mert valljuk be, dilemmáink nekünk is vannak…Az elmúlt időszakban budapesti coachként…..
Kovács Sándor triplázott                               Dárdahegy itt már megnyerte az Erdődyt Meglepetés eredményt hozott a szezon eddigi legkomolyabb hároméves versenye. Könnyen győzött az ESDE Bt. ménje…..
 Kedves sporttársak! Előre is elnézést kell kérjek két dolog miatt. Egyrészt, hogy a Magyar Derby Koktél Bizottság hosszú téli hónapokra eltűnt a nyilvánosság kiváncsi szemei elől, másrészt, hogy a 2011. évi galopp szezont nem saját írással köszöntöm. A Derby…..
  - Károly, itt az ebéd! - mondta egy női hang.  Fehér asztalkendővel leborított széket toltak az ágya mellé, a levesnek jó szaga volt, a só fehéren szikrázott ezüsttartójában, és piroslott a paprika.  - Ördögbe - dörmögte Károly -, minek költöttél fel? A…..
A téli estéken - hajdanában - a szél nagyszerű nótákat tudott a Váci utcában.Összebeszélt a lámpásokkal, amelyeket különösen zörgő üveggel látott el a városi hatóság, de meghívták az estéli koncertre Fung kalapos régi cégtábláját, amelyen egyik felől árvalányhajas…..
Galgóczi bizonyos késlekedéssel érkezett meg az „utolsó” találkozóra, mintha végeredményében húzódott volna ettől a dologtól. De, amint esetéből látszik, csak borissza emberek tudnak kedvükre és megnyugodva, valamely kocsmába megtelepedve időzni olyankor, amikor…..
Jolán hamarosan észrevette, hogy fekete szoknyájával, fekete harisnyájával és fekete bársonybarettjével (amelyet néha a vendéglőben is fején felejtett) nem talált hívekre. Az ablakból még mindig inkább kipillantanak egy sárga szoknya után (hogy a pirosról ne is…..
Egy tabáni zenetanár lépett fel hegedűjátékával, aki tegnapig, tegnapelőttig a legnagyobb korhelyek közé számított a Tabánban, a nagy mennyiségben fogyasztott italokkal hasonlított ahhoz a fagottistához, aki után a Kereszt utcában még halála tízéves évfordulóján is…..
Legjobb barátunk A. Huxley  "Legfontosabb feladatunk egyike, hogy a lóversenyzésről erőnek erejével lekaparjuk az évtizedek alatt rárakódott rossz arculatot." Elkártyáztam a gyenge szívem, suhogasd le a szoknyád hajnal, pálinkát lehelek rád szelíden, megháglak…..
– No, most lássuk, tisztelt úr, a folytatásokat – mond Dominó úr az éjféli séta után, miután megkotyogtatta az üveget, hogy az túlságosan el ne bizakodjék. A „tisztelt úr”, amint hősünk négyszemközt önmagát nevezni szokta, még néhányat krákogott az…..