Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gurumama

29 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
              1. A jelenléted ajándék a világnak.2. Te egy és megismételhetetlen vagy.3. Az életed az lehet, aminek szeretnéd, hogy legyen. 4. A napokat csak egyesével számold.5. Az áldásokat számold, ne az átkokat.6. Bármilyen akadályt képes vagy átugrani.7.…..
Gurumama 2011.09.04 16:37:43
Bármilyen meglepő, elsősorban nem a kezünkkel írunk, hanem az agyunkkal. Így a kézírást sokkal inkább nevezhetnénk agyírásnak. Biztosan látott már a kedves olvasó szájjal, lábbal festő, író embert, és talán olyan ikerpárt is, akik teljesen egyforma testfelépítésük…..
Ankhiszész és Aphrodité kettőse hétfőn csúcsokat döntött, több, mint 9500-an voltatok rájuk kíváncsiak. Köszönöm nektek a biztatást és az érdeklődést. Kitartásotokat meghálálva jön e népszerű téma folytatása. Ne feledd, drágám, egy szót se a haveroknak! Halloooood?…..
Egy lány összejön egy helyes sráccal, és eleinte minden jól megy, majd elindul az érzelmi hullámvasút. A srác csajozik, bulizik - mégis kérdőre meri vonni barátnőjét, hogy ő kivel találkozgat. A lány nem látja be a meddő viták értelmetlenségét, és a fiút sem meri ellökni.…..
 Álltam a Moszkva téren, vártam a barátaimat. Mindig örömet okoz, ha bámészkodhatok, ezért előbb menetem oda. A téren sok a nyüzsgő ember. Illegális árus, erre-arra gyűjtögető, mutatványos. Ez megszokott dolog. Most azonban egy kis csoportra lettem figyelmes. Gyerekek,…..
Smaragdtábla hit 2009.04.17 06:06:46
A legnehezebb akkor hinni, amikor az élet ellenem játszik. Amikor azt tapasztalom, hogy bármerre lépek, bármit csinálok, akadályokba ütközöm. Ilyenkor a kicsi énem pánikba esik, zokog, kiabál, dacol, ellenáll, és az életéért könyörög. Ekkor megkérdőjeleződik minden, amiben…..
Smaragdtábla korunk paradoxona 2009.02.23 12:54:00
  XIV. DALAI LÁMA : KORUNK PARADOXONANagyobb házak, kisebb családok;Több háztartási gép, kevesebb idő;Több végzettség, kevesebb ész;Több tudás, kevesebb bölcsesség;Több szakértő, több probléma;Több gyógyszer, kevesebb egészség.A holdra mentünk és…..
Smaragdtábla elkötelezettség 2009.02.23 10:31:00
 Az elkötelezettség minden cselekedetünk mozgatórugója, és többek közt ennek az érzésnek a hiánya akadályozhat meg abban, hogy az életünk sikeres legyen.• Mi az, amit évek óta teszel, és mindig jó érzéssel tölt el?• Képes vagy napról napra egyre jobban és…..
De miért fontos, hogy ki akart szakítani előbb a másikkal? Mert csak az eredmény számít, a végtelen magány, amikor a takarítónő se viszi már ki utánad a szennyest. Ennek a hétnek olyan szomorú alaphangot adok, hogy senkinek nem lesz kedve elindulni dolgozni, délután leállnak az…..
Smaragdtábla zéró tolerancia 2009.01.14 15:11:00
  Zéró tolerancia…Tudom, hogy ez a mondat másra vonatkozik, de elgondolkoztam azon, hogy egy szlogen mennyire illik a világképünkbe. Zéró tolerancia, azt jelen számomra, hogy nincs odafigyelés, nincs empátia, nincs közösség. Senkit és semmit nem tolerálok, és persze…..
Para_fadugó A távboszorka 2008.12.17 18:28:33
Modern világot élünk, kérem. A régimódi üveggömbös, feketemacskás, tenyérbebámulós jóslás ideje lejárt. Ez itt a XXI. század, kérnémszépen. Joslás msnen és kypem.Ez! a legújabb felfedezettem oldalának címe! Nem viccelek, szó szerint idéztem! Rohanó világunkban, amikor…..
Smaragdtábla Régi szép idők... 2008.12.14 11:56:00
Kislánykoromban a Karácsonynak különleges hangulata volt. Nagyanyám hetekkel az ünnep előtt elkezdett sütni. Hagyománya szerint minden családtagnak a kedvenc süteményét sütötte. A leveles pogácsák, a hájas tészták hajtogatása napokig eltartott. Nagyapám legfőbb kuktaként ült…..
Smaragdtábla Fohász 2008.11.26 11:23:00
Ültem a gép előtt, vizsgáltam az érzéseimet, mi kívánkozik ki belőlem. Gondoltam írok a türelemről, mert azon most erősen dolgozom az életem több területén. Türelem a munkámban, a fiammal szemben, magammal, hogy képes legyek elfogadni a bennem élő kettős érzésvilágot.…..
  Gyerekkoromban a csodák birodalmában éltem. Tátott szájjal jártam bábszínházba, ahol, ha elkezdődött az előadás és elsötétedett a nézőtér, eggyé váltam a mesével, annak izgalmaival, varázslatával. A családi legendáriumban ma is őrzi anyám azt az esetet, amikor…..
Smaragdtábla irigység 2008.10.28 06:24:56
 “Nem az az igazi barát, aki szenvedéseink közepette szánalommal fordul felénk, hanem aki irigység nélkül tudja szemlélni boldogságunkat.” (Gustave Thibon)Sokáig azt gondoltam, hogy az irigység bűn.  Ha felmerült bennem ez az érzés, azonnal eltereltem, mert…..
Az ember, mérhetetlen gőgjében és hiúságában, hajlandó elhinni, hogy a világ törvényei ellen is élhet, megmásíthatja azokat, és büntetlenül lázadhat ellenük. Mintha a vízcsepp ezt mondaná: „Én más vagyok, mint a tenger.”Vagy a szikra: „Rajtam nem fog a…..
 Spiritualitás! Olyan, mint Madonna! A világ egyik fele isteníti, a másik fele azt állítja maga a sátán. Egy biztos: senkit nem hagy hidegen. Olvasunk, tanulunk, tapasztalunk. Elárasztanak bennünket az ilyen témájú könyvek, információk.  A magukat tanítónak, mesternek…..
Smaragdtábla 2008.09.08 08:04:14
 "Nem a viták fogják eldönteni azt, hogy a teremtett rend hogyan működik a világban."Szántai Lajos ..
Smaragdtábla Mókusok 2008.08.11 16:48:00
  Mókus őrs Voltam kikapcsolódni pár napot. Bükkszentkereszt. Az erdő szó szerint karnyújtásnyi távolságra. A friss levegőt szinte harapni lehetett. Csend, az az igazi… Csak a madarak füttyögései, rikoltozása, szárnyaik rezdülése, a szél surranása az ágak…..
Smaragdtábla imádság 2008.07.16 09:46:00
Meghallgatott imádság Erőt kértem az úrtól,s Ő nehézségeket adott, melyeken megedződtem. Bölcsességért imádkoztam,és problémákat adott, melyeket megtanultam megoldani. Előmenetelt óhajtottam,gondolkodó agyat és testi erőt kaptam, hogy dolgozzam. Bátorságot…..
  Mindig - soha, van - nincs Létezik-e a teremtés egységében ez a fogalom, vagy csak az emberi gondolkodás szüleménye?Ha teljesen leegyszerűsítem, a mindig, a minden 1 számmal jelölhető. A soha a 0.Az 1 jel… mutatja, a van állapotát. A 0 a semmit. Az egész…..
Smaragdtábla Mester 2008.06.26 11:12:14
Mitől mester a mester? Ha mint ember nézem, semmiben nem különbözik a tanítványaitól. Ugyan úgy él mint ők, nincs benne kitűnni vágyás, hivalkodás. Egyszerűen él, mit bármelyikünk. Ugyan úgy vágyik önmaga és a világ megértésére, mint az összes többi ember. Talán,…..
Smaragdtábla mi fontos? 2008.06.10 16:19:05
  Mi fontos?Fontos a pénz, a siker a karrier, a tudás a szorgalom, a biztonság, a megbízhatóság, és sorolhatnám… Majd jön egy betegség, és az egész semmivé lesz, mert azt gondolom, hogy a legfontosabb az egészség.Az is fontos lehet, hogy ismerjem magam, különleges…..
   Személyes mozgástered, mindig akkora, amekkorát megengedsz magadnak. Vannak dolgok, amiről úgy gondolod, erre képes vagy, azt megteszed. Teljesen mindegy, hogy fizikai, érzelmi, vagy intellektuális oldaladat vizsgálom, a mozgástér mindegyikre igaz.Ha azt gondolod, ezt meg…..