Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Booster35

8 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok.  Nem is tudom, hogyan is kezdjem. Ma felnéztem már cirka majd négy hónap elteltével a blogra. Azt gondoltam, senki nem látogatja már a blogot, aztán meglepődve láttam, hogy egy-két ember még mindig fel-fel néz ide. Ha nem is minden nap, de hetente igen. Azt hiszem magyarázattal tartozom…..
Sziasztok. :) Nos ahogy ígértem, itt vagyok. Csak ide értem. :) Mikor készültem erre a posztra, először abban gondolkodtam, hogy egy jó hosszú bejegyzést írok, tételesen felsorolva a látnivalókat. Aztán ahogy haladtam szépen a kutakodásban, rájöttem ez nem fog menni. Annyi olyan hely, dolog van…..
Sziasztok. :) Szeretnék Mindenkinek kellemes Húsvéti ünnepeket kívánni! :) A Hölgyeknek sok-sok locsolót kívánok, hogy el ne hervadjanak, az Uraknak pedig sok-sok piros tojást. :) Először úgy terveztem, lesz egy bejegyzés ezzel kapcsolatban, de ha jól emlékszem, a másik blogon már volt ezzel…..
Sziasztok. Üdv Mindenkinek! :) Ma arról fogok röviden írni, hogy mi van akkor ha valaki kedvet kap, hogy ő maga is kilátogasson Angliába, vagy akár Londonba. Mondjuk akkor maradjunk is utóbbinál. :) Szóval milyen lehetőségek vannak az utazásra. Nos ha jól gondolom, egészen sok. Mehet az ember akár…..
Üdv.  Na nem miért éppen Minnesota? Nem tudom emlékeztek e erre a filmre. Egy egészen jó kis vígjáték. Na de vissza a címhez. Tehát miért éppen Anglia, London. Azt hiszem teljes joggal tennénk fel ezt a kérdést. Hiszen az éghajlata nem igazán a legjobb, elég csapadékos, és nyáron ha harminc fok…..
Üdv Mindenkinek. Szeretnék bejelenteni valamit. Úgy döntöttem, újra indítom a blogot. El is mondom miért. Tudjátok jól, hogy tavaly október óta itthon vagyok. Bizony, olyan rég. És nem dolgozom. Az elején eléggé magam alatt voltam, a kudarc miatt. Idő kellett, hogy jobban érezzem magam. Ez így is…..
Sziasztok. Nem is tudom mikor voltam itt utoljára. Ja mégis. Mondjuk napra pontosan nem vágom, de mikor töröltem a korábbi bejegyzéseket, de annak is már jó ideje. Azt gondoltam, ez majd mindenkit jól elriaszt. Csalódnom kellett. Vagyis közben persze jól is esett. :) De komolyan. Mit kerestek még…..
Lassan két éve írjuk ezt a blogunkat Ausztráliáról, és rendszeresen kapunk emaileket, megjegyzéseket, hogy túlságosan is szépnek írjuk le ezt az országot, nem lehet igaz, hogy itt minden tényleg ennyire fantasztikus. Habár azért néha említünk nehézségeket is, de tény, hogy nem…..
Booster35 2016.01.30 09:21:04
Szép napot!

Nagyon jól összeszedtétek a buktatókat. Az a véleményem ebben a témában, hogy ha valaki igazán eltökélt, igazán megakarja valósítani az elképzeléseit, az álmait, akkor nem adja fel az első akadálynál. És előre felkészül minden eshetőségre. Kezdve azzal, hogy utána néz rendesen az országnak, ahova menni szeretne. Minden területet érintve, hogyan megy az ügyek intézése ott, milyen szokások vannak. Mert ha már mi megyünk oda egy idegen országba, akkor illik az alapvető dolgokkal tisztában lenni. Legalább is szerintem.
A nyelvvel kapcsolatban amit írtatok, annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az ausztrál "angol" elég híres azért. Soha nem érdeklődtem igazán az ország iránt, de valahogy mégis tudom ezt, hallottam, vagy olvastam valahol. Azért azt hozzá kell tenni, hogy nekünk magyaroknak nagyon nehéz dolgunk van a nyelvet illetően, mert sajnos kis hazánkban nincsenek igazán a helyzet magaslatán ha a nyelvoktatásról van szó. Én magam fogalmazzunk úgy, "németes" vagyok, de a kint akár Németországban, akár Ausztriában beszélt német teljesen különbözik az itthon tanított némettől. Nálunk az irodalmi németet oktatják, és mikor kimegy az ember, és a meghallja a beszélt németet, majd hogy nem földbe gyökerezik a lába. Mert elég megérteni. Ez nem az egyének hibája, ez a hazai oktatási rendszer hibája. Természetesen bele lehet aztán jönni kint, csak kell egy kis "aklimatizációs" idő. :)
Az hogy nem sok helyi barátot szerez az ember, és inkább más bevándorlókkal találja meg az összhangot, nem meglepő. Utóbbiakkal igazán sorstárs az ember, ők megértik mit érzünk mi magunk, ezért könnyebben is alakul ki barátság. A helyiek, ismét csak a német példából kiindulva, sokkal távolságtartóbbak. Legalább is az elején. Persze kedvesek, aranyosak, előre köszönnek, mosolyognak az emberre, nem nem igazán barátkoznak. Németországban is ha az ember kimegy dolgozni, először bizonyítania kell. Elég keményen. És ez akár több évis lehet. De ha ez megtörténik, akkor úgymond elfogadják, befogadják az embert, és akkor már sokkal könnyebb barátokat is szerezni.
A munkával kapcsolatban teljesen igazatok van. Arra kell gondolni, hogy kezdés gyanánt megteszi bármi. Nem örökre akar az ember abban a munkakörben maradni, de ahogy Anyám mondta mindig, valahol el kell kezdeni. Újként egy idegen országban lentebb kell adni az igényeinket, az elején legalább is. Egy két évet eldolgozni ott, gyűjteni a pénzt, csiszolni a nyelvtudást, hogy később majd egy jobban fizető állást is elnyerhessen az ember. Ennek ez a rendje. Csak közülünk sokan ezt nem gondolják végig, és nem képesek felfogni.
Az ország, vagy kontinens egyébként maga gyönyörű. :) Hihetetlen mikor látom a képeitek. És Ti ezeket élőben látjátok. Irigykedem. :D
Az éghajlati viszonyok szerintem nem is olyan rosszak. Az enyhe tél sem. A hó hiánya meg, nos már évek óta szürke a karácsony, itt mifelénk, ahol én élek. :D Persze megtudom érteni a hiányát. De itthon meg nincs óceán, nincs koala, és még sorolhatnám. :)
A magyar szó hiányát szintén áttudom érezni. De ahogy olvastam, vannak kint magyar barátaitok. És ez jó. Sajnos itt Európában annyit hallani arról, hogy magyar magyarnak farkasa, és hogy kint lehetőleg kerülje az ember a honfitársait. Közeli ismerősöm is járt ebben a cipőben. Viszont mindig vannak kivételek, amik erősítik a szabályt. :) Jó az ha az ember az anyanyelvén tud valakihez szólni, és esetleg elmondani neki az örömét, vagy akár a búját, bánatát. :)
A drágaságon meg már meg sem lepődök. :D És ne feledjük, itthon sem fenékig tejfel minden. :D Kint külföldön általában a lakhatás, és az utazás ami igazán drága, bár vannak kivételek is biztosan. Igen, erre felkel készülnie annak aki ki akar menni bárhova is dolgozni, élni. De hát valamit valamiért.

Egy szó mint száz, gyönyörű helyen éltek és dolgoztok. Lehet van sok buktató is, viszont ott vannak a másik oldalon azok a dolgok, amiért igenis megéri ott lenni. :) És azt hiszem az utóbbi a több. Ha nem így lenne, nem lennétek még most is ott. ;)

Megint csak azt kell mondanom, nagyon szupi a blog. :) Minden elismerésem.

Legyen szép napotok.
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást!A blog.hu csapata..