Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N. Júlia

57 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Miskolci Foglalkoztatási Paktum sajtóközleményéből kiderül: egy munkaerő visszatérését ösztönző munkacsoport megalakításáról született döntés a Miskolc Megyei Jogú Város Foglalkoztatási Paktum programjának december 6-i Paktumszervezeti ülésén.   Miskolcon és környékén az elmúlt években rohamosan…..
Kedden került bemutatásra két éves fejlesztés után a Google Earth új verziója, de az MTA SZTAKI munkatársai máris elkészítették a GUIDE@HAND Miskolc belvárosi sétájának bemutatóját az új verzióban. Ha valami igazán lenyűgözőt akarsz látni, nézz bele a bemutató összeállításba! Szeretnéd Te is ilyen…..
26 millió vendégéjszaka évente egy alig Észak-Magyarországnyi területen. Milliós vendégéjszaka szám egy 7000 fős településen. A titok, amitől Dél-Tirol élen jár a turizmusban...   Ezt a cikket, amit most rövidítve teszek közzé, 2008-ban (9 éve!) írtam egy Dél-tiroli tanulmányút után. Most is…..
2016 őszén egy rádióinterjúban megkérdezték tőlem, mi a szakmai arc poeticám, hogyan látom a saját munkám, a feladataim, céljaim. Mit jelent TDM menedzsernek lenni ma Magyarországon? Mi lehet egy TDM menedzser számára a szakmai siker, s mi ennek a titka? Az interjú sokmindent végiggondoltatott…..
2017. március 17-én lezárul a szavazás a www.miskolcimosolyprogram.hu oldalon, s 2017. március 29-én kihirdetésre kerülnek az első év legeredményesebb miskolci turisztikai munkatársai.   A Miskolci Mosolyprogram során mi, a program kidolgozói is nagyon sokat tanultunk.  - 18 turisztikai…..
2017. február 10-én a KSH közzétette a 2016. évi decemberi statisztikákat, így már a 2016. évi teljes év turisztikai eredményei értékelhetőek. Az elmúlt napok hírei arról szóltak, hogy országos szinten 7%-os növekedés volt tapasztalható a kereskedelmi szálláshelyek forgalmában. A külföldi vendégek…..
A TV2 Poggyász című műsorban most hétvégén Miskolc négy föld alatti csodáját mutatták be. Lillafüreden az Anna-barlangot, a Pannon-tenger Múzeumot a belvárosban, a görömbölyi pincesort, valamint a Barlangfürdőt. Csodálatos felvételek Miskolcról a 9:47. perctől! ..
A miskolci turisztikai szervezet esetében nemcsak szlogen a környezet védelme. Célja, hogy a Miskolcra érkező vendégek, a miskolci turisztikai szolgáltatók és a helyi lakosság számára is olyan Smart megoldásokat kínáljon, amely lehetővé teszi a minél kevesebb műanyag- és papíralapú eszköz…..
Alig néhány hete jelent meg a London Pass Turisztikai Kártya weboldalán a hír, hogy immáron okostelefonon keresztül is meg lehet vásárolni és használni is lehet a kártyát. Ez a szolgáltatás a Miskolc Pass kártyák esetében már tavasz óta elérhető, sőt, számos egyébben is okosabb Miskolc QARD alapú…..
Új, desztinációs szintű turisztikai termékcsomag kialakításán és bevezetésén dolgozik a miskolci turisztikai szervezet, amelyhez kapcsolódva már elérhető az óvodás és alsó tagozatos célcsoportot megszólító www.minimiskolc.hu turisztikai portál. Fotó: HelloMiskolc #hellomiskolc #visitmiskolc…..
Az idei nyár újból bizonyította, hogy Miskolc akkor is vonzó a vendégeknek, ha az időjárás rapszodikus. A város több mint egy fürdődesztináció, noha idén augusztus végéig a félmilliót is meghaladta a miskolci fürdők látogatószáma: az Év fürdője díjat elnyert Barlangfürdőt az év első 8 hónapjában 253…..
A miskolci turisztikai szervezet 2016 nyarán a Miskolci Mosolyprogram részeként személyes kérdőíves felmérést készített olyan miskolci lakosok körében, akik miskolci turisztikai attrakciókat látogattak meg. A szervezet azt vizsgálta, a miskolciak mennyire elégedettek a város turisztikai…..
A miskolci TDM szervezet két évente személyes 1000 fős kérdőíves felmérést készít a Miskolcra látogató turisták véleményéről. A felmérés eredményét a Turizmus Világnapjára hoztuk nyilvánosságra. Az eredmények minket nagyon nem leptek meg, örülünk, hogy a Vendégek azt a Miskolcot látják, amit mi…..
Miskolc őszi turisztikai kínálata és a városi turisztikai szervezet eddigi eredményei is bemutatásra kerültek a Magyar Turisztikai Ügynökség Észak-Magyarországi Regionális Marketingigazgatósága és a miskolci turisztikai szervezet, a MIDMAR Nonprofit Kft által szervezett sajtónapon és sajtóvacsorán…..
A new development by the Tourist Board of Miskolc for the fall season which redefines the usage of touristic card. The now debuting Miskolc Pass card for kids is also a fridge magnet which can be displayed on a fridge after its expiration. In addition by scanning the QR code on the magnet the family…..
  Újabb fejlesztéssel rukkolt elő Miskolc turisztikai szervezete az őszi időszakra, amely nemzetközi viszonylatban is újraértelmezi a turisztikai kártya fogalmát és felhasználásának módjait. A most debütáló Miskolc Pass gyerekkártya ugyanis nem más, mint egy hűtőmágnes, amely a lejárat után a…..
Néhány évvel ezelőtt egy móri konferencián Mostviertel turisztikai szervezetének a vezetője egy izgalmas előadást tartott a munkájukról. Többek között arról is szót ejtett, hogy saját maga miért érzi jól magát a szakmában, s miben látja a sikerét. Viccesen megjegyezte:  Mifelénk egy TDM vezető…..
The guest makes a visit to the Tourinform office of Miskolc. The co-workers at the office inform them about the opportunities, out of which, depending on the weather and mood, programs can be organized for at least 5 days – our guest, however, only have one day. Aaaand this is when…the co-worker…..
Bemegy a vendég a miskolci Tourinform irodába. Az iroda munkatársai kedvesen tájékoztatják a lehetséges programokról – amiből időjárástól és hangulattól függően legalább öt napos program állítható össze – vendégünknek viszont csak egyetlen napja van. Éééés ekkor… az informátor kedvesen a Miskolc…..
A 2015-ös év turisztikai applikációjában, GUIDE@HAND Miskolc ingyenesen letölthető okostelefonos alkalmazásban mindig találni valami újat, ami miatt érdemes letölteni vagy frissíteni, s persze leginkább használni a programot. A fejlesztők (az MTA SZTAKI és a miskolci turisztikai szervezet) idén…..
A Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémánt nívódíjjal jutalmazta a miskolci turisztikai szervezet, a MIDMAR Nonprofit kft Miskolc passzol hozzád! című integrált turisztikai kampányát, amely alig másfél hónappal ezelőtt bekerült az Iránytű turisztikai marketingkommunikációs verseny…..
A TripAdvisor a világ legnépszerűbb közösségi turisztikai csatornája, ahol a vendégek összeállíthatják nyaralásuk, pihenésük programját, egy csokorba foglalva a programlehetőségeket, a szálláskínálatot és az éttermi kínálatot egy-egy településen, az élményeiket pedig megoszthatják másokkal és…..
Találkozott már kedvetlen eladóval, akin látszott, hogy alig várja a műszak végét? Járt már úgy, hogy a jegypénztárban az ügyintéző viselkedése miatt elment a kedve attól, hogy megnézzen egy múzeumot? Előfordult már, hogy egy pincér viselkedése, esetleg lassúsága miatt inkább fogyasztás nélkül…..
Az elmúlt években a desztinációk közötti nemzetközi verseny kiéleződött a bel- és külföldi piacon egyaránt. Azzal, hogy a vendégek számára pár órás repülőúttal vagy autóval, de gyakorlatilag ugyanolyan költségekkel érhető el Párizs, Róma, Hévíz vagy Miskolc, a verseny globális szintűvé vált. A…..
A Miskolcra osztálykirándulásra látogató gyerekeknek már nem gond, ha még az osztálykirándulás alatt is az okostelefonon lógnak, sőt, a helyi turisztikai szervezet még buzdítja is őket a telefonok használatára. Elsőre talán furának tűnhet az ötlet, azonban a szervezet által kidolgozott különféle, az…..