Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bubuska11

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Chez DuBarry A nárcisztikus férfi 2013.01.15 14:15:48
Picasso volt az egyik legjobban dokumentált ismert nárcisztikus személyiségzavaros férfi (http://chezdubarry.blog.hu/2012/04/10/title_1654764). Viselkedése tökéletesen mutatja a típusra jellemző jegyeket. De ne gondoljuk, hogy minden nárcisztikus egy Picasso. Legtöbbjük pitiáner lelki parazita, aki…..
Bubuska11 2015.10.07 22:24:30
Sziasztok!
Átolvasva az eddigiekben leírtakat, valóban nagyon nagy segítség a blog. Hihetetlen, hogy ezen témával foglalkozó cikkek, könyvek (Segítség, nárcisztikus a párom! c., A lélek meggyilkolásának száz mója c.) és a különböző kommentek mennyire egybevágóak.
Kezdve a kezdeti természetfeletti, eltúlzott rajongástól, szeretettől, ajándékoktól, utazásoktól, színes mesevilágtól a leépülésig tartó folyamaton át. Ahogy jön a fekete leves: bedőlt vállalkozások, hazugságok , törvénnyel való összeütközések, szolgáltatók számláinak be nem fizetése, kezelhetetlen düh, átváltozás, komprumisszumra való képtelenség, empátiahiány, megalázás, manipuláció, öntörvényűség , mindenért a másik fél hibáztatása, mindenek felettiség, szeretet megvonás, érzelmi zsarolás. És a szenvedő fél szinte már tudathasadásos állapota, az álom vs rémálomvilág váltakozása, a mérhetetlen függéstől való küzdelem, az oda-vissza költözések, szakítások, belső viharok, mások értetlen tekintete a történtek felett, a sok seb, megtépázott szív és lerombolt önértékelés. És ha mindezt le is zárja az ember jön a kiégettség, a más sosem lesz ilyen jó, időnként visszatérő gondolatának csábítása. A másik fél részéről, pedig az újabb, naivabb, szeretetre éhesebb, újabb kihívásokkal kecsegtető célpont kiválasztása, aki később nagy valószínűséggel ugyanitt köt ki, mint mi. Végtelenül lehetne sorolni a forgatókönyvet, melyben szinte mindenki ráismer magára, aki találkozott már ilyen emberrel....ezek az írások egytől-egyig sokat jelenthetnek a végleges leválásban, hiszen minden tudatosult ténnyel kerekebbre nyílik a szem a felismeréstől....