Regisztráció Blogot indítok
Adatok
evodia2010

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nar Gourmet Fügefüggőség 2016.08.30 19:00:53
Füge. Nem tudom eldönteni, hogy szép-e ez a szó. Ugyanakkor minden bizonnyal szebb mint az angol fig, de számomra a török incir (indzsir) szót nem tudja lekörözni. De minek is beszélek magáról a szóról, mikor kimondatlanul, némán is ez a második legszebb gyümölcs a gránátalma után. Szerintem:) Ne…..
evodia2010 2016.11.26 22:28:44
@Nar Gourmet:
1) Burgermeistert igazolva: valóban nem kell friss fügéért messzire menni, hazánkban is megterem a friss füge, különösen mióta a téli -18 fokok elmaradnak és nem fagynak el a füge bokrok/fák. Házikertben lehet lelegelni az igazi érett fügét, piacra szállítása éretten macerás az érzékenysége miatt (összenyomódik).
2) Az érett fügét onnan ismerni meg, hogy kis repedések keletkeznek a gyümölcs oldalán illetve a szára megereszkedik. A szín önmagában nem tuti módszer, van zöld, barna, sárga, lila, csíkos, kvázi fekete fügefajta is, tehát zölden is lehet érett a zöld füge. A videón viszont a keménységén látszott, hogy tényleg éretlen.
3) Én eddig nem vettem észre, hogy az érett fügének illata lenne, szemben pl. a kajszival.
4) A videón inkább mintha valami szirupos befőzés, kandírozás (?) lenne, a gyümölcs egészben maradt. A lekvár/jam ennél kevésbé darabos.
5) Idén főztem saját termésből füge lekvárt cukorral, citromsavval. Katasztrófa, ehetetlen lett. A füge édes, de nincs különösebb aromája. Úgy lehetett megmenteni, hogy telenyomtam őrölt fahéjjal/szegfűszeggel/szegfűborssal. Végén így egész jó lett.
6) Hús mellé nem rossz, lehet grillezni vagy hússal együtt sütőben sütni, de mivel amúgy is édes az érett füge, a szirup felesleges ilyenkor. Mondjuk nekem a grillezett kápia paprika vagy félbe padlizsán jobban bejön... :)
RozéKacsa Fagylalt mennyország 2016.07.07 13:30:25
Végy egy nagy múltú cukrász manufaktúrát, haladj a korral, használj minőségi alapanyagokat, légy kreatív és máris adott a recept egy fantasztikus cukrászdához. Én nyáron kb el tudnék élni fagyin, simán képes vagyok fagyot enni ebéd helyett :)   Persze sok jó fagyizó van már szerencsére, de amikor a…..
Ha a rövid válaszra kíváncsiak, az ennyi: Tízből kilencszer nem. A kilencből nagyjából két alkalommal dob egy emailt. Pont. A hosszabb válasz, ennél talán kicsivel összetettebb, leírnám, hogy laikus álláskeresőként én hogyan éltem/élem ezt meg. A felsőoktatásból a felsőoktatásban zajló munka…..
Kedves Multi/KKV/Ügynökség/Bank/Közintézmény/és minden egyéb Munkaadó! 13 nap telt el. Egészen pontosan 13 nap 9 óra és úgy cirka 50 perc. De ki számolja?! 9 darab munkanap és két hétvége… azaz 13 nap szüntelen várakozás és bizonytalanság, amióta beadtam a jelentkezésem. Álmaim pozícióját pályáztam…..
evodia2010 2016.02.11 22:12:18
Szórakoztató írás volt. A blogger nulla álláskeresési tapasztalatát mutatja, megfelelő iróniával. Üdvözöljük a való világban! Még ifjú csikó koromban én sem értettem, miért nem kapok mindig visszajelzést a beadott pályázatomra. Most már "hozzászoktam", hogy a 2.-3. személyes interjú után is b*sznak rá kiértesíteni valamilyen módon (email/telefon). Egyáltalán nem szabad mellre szívni. Persze lehet nyomulni is, hívogatni őket, így még pár hazugságot is kicsikarhatunk, ha attól boldogabbak leszünk. Az interjúztatást középvezetői pozícióra is az iskolapadból 1-2 éve kikerült csitrik folytatják. Saját kérdéseiket sem értik, nemhogy a választ. A HR szakma a gyenge kvalitásúak temetője lett, tisztelet a kivételnek. Pl. van egy andragógiai végzettségük, ez annyit érhet mint régen a tanítóképző főiskola.

Másrészről dolgoztam a szerszám másik végén és hirdettem asszisztensi állást:
500-600 pályázat jött be. Egy pályázatra kb. 15 másodpercem jutott. Külalakról és tartalomról regényeket lehetne írni. A kedvenceim a wordben beadott önéletrajzok voltak sok-sok space-szel pozícionált részekkel. Ha kiválasztottam mondjuk 10-et a fenti mennyiségből, abból az interjúra már csak 5-6 ígérkezett, mert a többi közben talált állást vagy messze voltunk neki stb. A 6-ból meg kb. eljött 4, a többi a telefont se vette fel többet. A 4-ből kb. 2 tudta kezelni az excelt, ami alapkövetelmény volt, belőlük választottam ki egyet. Ügyes volt sok területen, de sajnos hamar megtanulta a nagyfőnök szerszámát is kezelni, onnantól ívelt a karriere, pár év után engem is kirugatott a nagyasszony. Az élet nem habostorta hanem babostorta: jól megf*ngat! Legyetek erősek és ne adjátok fel! Ahol bezárnak egy ajtót ott kinyílik egy másik! Olvasgassatok ilyen bölcsességeket, hátha segít az apátiában :)