Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KA1988

10 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eltűntem. Nem azért, mert gond volt, hanem pontosan az ellentéte miatt.Visszaálltam a munkába, szerettem volna végre nem foglalkozni a történtekkel, nagyjából a régi rend szerint halad az életem. Pontosabban csak szeretném a régi rendet. A megszokott rutinom felborult, és a kórházi élményeim után…..
Nem írom le bent tartózkodásom minden momentumát, mert 2 hétnyi élményemmel és gondolatommal megtölthetném a blog.hu tárhelyét. Próbálok a kórházi zárójelentés alapján a lényegre és a diagnózisra koncentrálni.Szóval alapvetően tumefactive sclerosis multiplex-gyanúval vettek fel az osztályra, ez…..
KA1988 2016.11.06 12:57:30
@tomfree: Diagnózisom még nincs. Az biztos, hogy nem vírusos fertőzés okozta a gyulladást. Még nagyjávól egy hét és a bakteriológiai eredmény is kész lesz. Ha az sem nyert, akkor rejtély marad.
Október 3-ra volt időpontom a csodálatos, minden elváltozás lényegét megmutató, hiperszuper spektroszkópiás MR-vizsgálatra. Ettől váruk a csodát, a nagy diagnózist, eddigi hiábavalónak tűnő várakozásunk beérését.50 percig tartott a vizsgálat. Egészen jól szórakoztam egy darabig. Az MR bizarr,…..
KA1988 2016.10.26 12:38:14
@nincs semmi baj!: Köszönöm!
Közben én is rájöttem, hogy ez a blogolás jó móka, úgyhogy előfordulhat, hogy keresek valami egészségesebb témát és folytatom az írást. :)
Több mint két hete nem írtam. Nem azért mert nem akartam, hanem így alakult.Legutóbbi bejegyzésem arról szólt, hogy a spektroszkópiás MR-vizsgálatra vártam. Ez meg is történt, és amikor mentem volna kontrollra, bent fogtak a kórházban. Laptop és internet hiányában nem tudtam bejegyzéseket írni. A…..
Csütörtök, újabb mérföldkő a betegségem diagnosztizálásában. Erre a napra kaptam időpontot ahhoz az SM-specialista doktornőhöz, aki múlt héten felvetette a sclerosis gyanúját. Kis csúszás után bejutottunk hozzá, leültünk, és azonnal mondani kezdte: "Megnéztem a felvételt, ez nem sclerosis multiplex.…..
KA1988 2016.10.05 17:26:08
@csakférfi: Nincs konkrét irány. Korábban egyértelműen balra húztam, most változó.
Egyébként az elmúlt két napban sokat javult a szédülésem, már el tudok tölteni órákat ülve anélkül, hogy elkezdene mozogni a világ körülöttem. Már a járásom is kezd stabilizálódni, bár a lépcső azért okoz némi fennakadást. :) Nem mondom, hogy sokat járok-kelek, de azért jóval mozgékonyabb vagyok. Szombaton koncertre akarok menni, muszáj összeszednem magam. :D
KA1988 2016.10.12 10:33:09
@agi32: Szia!
Köszönöm!
Azért vesztem el, mert időközben bekerültem a kórházba és a minimál mobilinternet-elérésem jelentősen korlátoz az írásban.
A hétfői spektroszkópiás mr SM-gyanút mutatott, csütörtökön agyvizet vettek és befektettek. Ma lett meg a szövettani eredmény: gyulladás, de több infót nem kaptam. Ma is lesz MR, majd beszámolok a részletekről.
Eljött ez a nap is. Újabb találkozás a professzorral, ma már okosabb leszek, a nyugtalanító bizonytalanság helyett kapok végre valami konkrét információt - ezekkel a gondolatokkal vágtam neki a mai napnak.Hosszas várakozás után bejutottunk, türelmetlenül a lényegre térve érdeklődtem, hogy…..
Miért alakult ez ki? Miért pont Te? Miért ilyen igazságtalan az élet? – Csak három kérdés a sok közül, amivel az elmúlt napokban találkoztam, amikor a történetemet meséltem. Az ember mindig keresi az okot, az előzményeket. Szeretjük egyben látni a folyamatot, ok-okozati összefüggésekben gazdag…..
Kálváriám 2016.09.02-án egy csodás pénteki napon kezdődött, munkából hazafelé menet éles bal halánték felől induló fejfájással. Másnapra elzsibbadt az ajkam bal oldala (és én ezen még röhögtem is), de fejfájósan folytattam a kis életem, suliba mentem, takarítottam (már ennek gyanúsnak kellett volna…..
KA1988 2016.09.17 15:49:25
@morph on deer: Köszönöm a támogatást és a kedves szavakat!
Neked is jobbulást, sikeres műtétet és gyors felépülést kívánok!
KA1988 2016.09.17 15:54:21
@tomfree: Köszönöm!
Az említett vizsgálatokon már túl vagyok, mindenhol voltam az elmúlt két hétben, kivéve fogászaton. Ott két hónapja készült teljes röntgen, szóval ha onnan indult volna valami, annak már látszódnia kellett volna - gondolom én.
A végrendelkezés időszaka pedig még biztosan nem jött el, úgy döntöttem, csótány módjára mindent túl fogok élni. Nincs apelláta.
KA1988 2016.09.17 16:03:07
@csakférfi: Egészen hihetetlen számomra, hogy ezt az olvasmányt ajánlottad, pont tegnap javasolták nekem személyesen is.
Hiszek benne, hogy minden felmerülő betegségem hátterében valami mélyen gyökerező belső konfliktus áll, eddig is ezt a nézetet vallottam. És mindennek van értelme.
Azon dolgozom, hogy kifejtsem magamból a bentről nyomó, nem feltétlenül átélt vagy tudatos problémákat, hogy azokat megértve, leküzdve tovább tudjak lépni és sikeres legyek a szomatikus tünetek elleni harcban is.
Köszönöm a támogatásod!
Az MR-vizsgálat utáni éjszaka voltak gondjaim az alvással. Fel kellett dolgoznom az információkat, és el kellett kezdenem stratégiát építeni. Mindkettő korai egy olyan helyzetben, amikor az ember azt sem tudja, mivel áll szemben. Persze miután átmentem az ilyenkor szokásos vergődésen, már kissé…..
KA1988 2016.09.16 13:06:15
@SanTa: Köszönöm! :)
KA1988 2016.09.16 13:06:54
@juan88: Köszönöm!
KA1988 2016.09.17 15:29:00
@Aranka Kiss: Köszönöm! Igyekszem. :)
Hajnali 3-hoz közeleg az idő. 20 perce nem tudok aludni, csak kavarognak bennem a gondolatok, már-már hányingerem támad a kiszámíthatatlan cikázásuktól. Úgy döntöttem, hogy szöveges formátumba foglalom történetemet, képzeteimet, kételyeimet. A döntésem főként öncélú alapokon nyugszik – szeretném…..