Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hagyd már abba

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincs még egy olyan politikus, aki olyan változatos ideológiai pályát futott volna be az utóbbi 30 évben, mint Orbán. Kezdte a KISZ-nél, folytatta radikális liberálisként, 1993 felé már inkább volt nemzeti liberális, majd lett kb. polgári konzervatív, 2002-től végleg átsorolt nacionalistába, 2004-re…..
hagyd már abba 2017.01.06 20:09:28
@HaFr: Ki se tett pellengérre (1), @maxval bircaman elemző: csak kitette a szűrödet (2), de te arra fittyet hánytál (3), és még most is magad malmára hajtod a vizet(4), pedig itt hagyhattad volna (a blogot), mint Szent Pál az oláhokat(5) pedig tudnod kellett volna, addig járt a korsó a kúrta (6).

Úgy tűnik a korsódnak (a blogon) annyi.

Még egyet a végére: Bolond likból bolond szél fúj.

(1) nevetségessé tesz, gúnyt űz, csúfot űz, kifiguráz, kipellengérez. pellengérre állít, csúffá tesz

(2) nem szívesen látott vendég,Ha a házasulandó legényt nem szívesen látták a lányos háznál, ahova leánynézőbe ment, nem durváskodtak vele, nem dobták ki fizikai erőszakkal. Egyszerűen kirakták a szűrét a tornácra, nem tartották a szobában vagy a ruhásládában. Ebből a legénynek értenie kellett, oda többet nem mehet.

(3) valakit vagy valamit lebecsülnek, semmibe sem vesznek

(4) Többször előfordult ugyanis, hogy valamelyik folyócskának új medret ásattak a hatalmaskodó urak, és elterelték a vizet. Ily módon a haragos szomszéd nagy kárt szenvedett, mert szárazon maradt a malma, nem őrölhetett. A szólás mai jelentése: a saját (vagy valaki) érdekét szolgálja, elősegíti (valaki) célját.

(5) valaki valamit vagy valakit nagy hirtelen, szó nélkül otthagy

(6) Annak kifejezésére mondják, hogy a sorozatosan elkövetett bűnökre előbb-utóbb ráfizet az ember.
Kevés a a polgárokhoz meg a középosztályhoz szólni, ezek pártjává válni, hanem azokhoz is kell, akik ezek közé akarnak tartozni. Éspedig a dolgozókról beszélek (mivel munkásosztály nincs, nem így fogalmazok, de fogalmazhatnék), akiknek egy jól működő kapitalizmus munkahelyet, létbiztonságot és…..
hagyd már abba 2016.12.16 18:08:53
@leponex: Hagydmárabba legalább most. Lassan Karácsony.
Miközben Magyarország egy értelmetlen, manipulatív, hazug népszavazás lázában ég (tízmilliárdokért hergel a rezsim, miközben már rég EU-s bíróságra ment a kvóta-kérdésben, és már a V4-ek többi miniszterelnöke szerint is lekerült a kvóta a napirendről) kijöttek a legújabb versenyképességi adatok.…..
hagyd már abba 2016.09.29 22:44:45
Tombol a népszavazási láz az országban. Bár a vasárnapi nyitvatartás eltörlésével a Fidesz egy tök jó házibuliban kapcsolta fel a villanyt még éjfél előtt, azért van még itt miért izgulni. Kíváncsi vagyok hogy az MSZP/Liberális kérdések elérik-e a 200 000 aláírót (és ha nem, az mit jelent az…..
Most szakadt ketté a Fidesz. Nem, nem hullik darabokra, nem oszt senki lapot Tóbiásnak vagy Gyurcsánynak, az ő szekerük ettől függetlenül gurul vagy rohad el félúton. A Fidesz nevű halmaz azonban aligha lesz egyben tartható 2018-ban. Lesz egy rész, amelyik megmarad Fidesznek, ez lesz a visszataszító…..
hagyd már abba 2016.03.04 08:41:05
@BircaHang Média:
Nem az említettek miatt maradnak barátaid, ha maradnak, hanem a helyzetben lévők helyzetük féltése miatt. Nem kell nagy jósnak lenni. A Fidesz bukása után olyan mértékű személycserék, lemondások, lemondatások, kirúgások, hivatalátalakítások, megszűnések jönnek, amilyenre még nem volt példa. Ezért, bármit megtehet a koalíció, mert a tőle függők mindent megtesznek jól fizető helyzetük megmaradása érdekében. Hivatali hatalmuknál fogva ezek a - - Fidesz-függők- - létszámarányukat jóval meghaladóan hatnak a választási eredményekre. Blogokon széthullatott zagyvaságaid is ez a kategória.
Történt egyszer, hogy a bölcs fölment a hegyre, de a tömeg követte, és kérte, hogy tanítson még. Erre a bölcs mondott három példabeszédet.   „Történt egyszer, hogy egy közgazdaságtan professzor azzal dicsekedett, hogy ő még nem buktatott meg senkit, viszont sajnos egyszer egy egész osztályt ki…..
hagyd már abba 2016.02.28 09:16:51
@BircaHang Média: A leghamisabb te vagy a gondolatszennyezéseddel. Minden blogot teleszórsz a terméketlen bogyóiddal.
Nem is egyszerűen "szomorú", hanem a lehető "legszomorúbb": pártok nélkül nincs képviseleti demokrácia, nincs jogállam, nincs lehetősége a hatékony ellenzékiségnek. Minél megvetőbb a társadalom a pártjaival szemben, annál inkább eláshatja magát az aktuális kormányzattal…..
hagyd már abba 2016.01.03 09:18:52
@BircaHang Média: matricaragasztó, hagydmárabba
Hogy az van, vagy nincs, az természetesen attól függ, mit nevezünk annak. Van (nyilván a kormánypárti oldalon), aki demokráciának nevezi a bárhogy manufakturált egyszeri többség négyévenkénti akaratnyilvánítását, és a mai Orbán-kormány ebből a szempontból valóban…..
hagyd már abba 2015.11.12 18:00:58
@maxval bircaman főszerkesztőhelyettes: Figyelőrendszered lenyűgöző arrogáns fölényességeddel együtt
A konzervatív liberalizmus igen egyszerű nézőpontja szerint folyamatosan növelni kell az emberi szabadságot ÉS elő kell segíteni annak a kultúrának a meggyökerezését, amely az intézményein keresztül legitim (a nagy többség által elfogadott) módon összehangolja az emberi…..
hagyd már abba 2015.11.07 20:36:03
@Gerő Zoli a te barátod is lehetne: ne csinálj, hagyd abba! leszakadt gomb vagy
Amíg ízlés szerint népünk egy -- kisebb része -- felháborodik a migránsokkal szembeni bánásmódon, egy másik -- nagyobb része -- pedig (az ünnepelttel egyetértésben) az új Hunyadi Jánost látja Orbánban, a kép sokkal bonyolultabb ennél. Világos, hogy Orbán legalább az év…..
hagyd már abba 2015.09.19 09:19:09